}
Αρχική / Slider / Λαμπρή εκδήλωση της Μητρόπολης στο Ηρώδειο! (photos)

Λαμπρή εκδήλωση της Μητρόπολης στο Ηρώδειο! (photos)

Την Δευτέρα 12/09 όπως ήταν προγραμματισμένο, πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας «Με του χορού τα βήματα στον τόπο μου γυρίζω», στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. Ένα σύνολο 130 χορευτών παραδοσιακών χορών, ηθοποιών και μουσικών, υπό την καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια του Ζαχαρία Καρούνη, παρουσίασαν ένα μοναδικό αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες, ένα νοσταλγικό πολιτισμικό ταξίδι μουσικής και χορού, φόρος τιμής στην Αγιοτόκο γη της Μικράς Ασίας και στους Κτήτορες της νέας εστίας του πολιτισμού της Ιωνίας. Συνεκτικός κρίκος όλων των δράσεων επί σκηνής ήταν ο προσφιλής σε όλους Καραγκιόζης, μια φιγούρα του Μικρασιατικού πολιτισμού, ο οποίος με τη φωνή του υπέροχου Ηλία Καρελλά,  παρουσίασε, σχολίασε και κατεύθυνε τη δράση της παράστασης μέσα από κείμενα που έχουν γραφεί ειδικά για την περίσταση. Άξια αναφοράς ήταν τα ιδιαίτερα χορευτικά αλλά και τα τραγούδια που καθήλωσαν και συγκίνησαν το κοινό. Μία εκδήλωση μνήμης του Μικρασιάτικου πολιτισμού της Πόλης, του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Σμύρνης και όλων αυτών των αλησμόνητων πατρίδων της Μικράς Ασίας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία και στον σκοπό της επετειακής αυτής εκδήλωσης, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της Μητρόπολης προς τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο για την συνεισφορά του και για όλους όσους εργάσθηκαν και προσέφεραν για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη παράσταση.

Ο κόσμος όπως είθισται σε τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης έδωσε δυναμικό παρόν ενώ ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ υποδέχτηκε μεταξύ άλλων τον Κωστή Χατζηδάκη Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο κύριο Κεγάμ Χατσεριάν, Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος , τον Πρέσβη των ΗΠΑ Γιώργο Τζέιμς Τσούνη, τον Περιφερειάρχη  Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο,  την δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κληρικοί όλων των βαθμίδων και πλήθος κόσμου που γέμισε το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Διακρίναμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας Δημήτρη Κανταρέλη, τους αντιδημάρχους Τάσο Κωσταντινίδη, Μιχάλη Κουτσάκη, Θάνο Λέκκα, Σπύρο Μπερδέση και τους Δημοτικούς Συμβούλους Σωτήρη Κοσκολέτο, Πέτρο Λαζαρίδη, Χ. Τομπούλογλου, Κ. Τομπούλογλου, Τάκη Αθανασόπουλο, Νίκο Σερετάκη, Ευτυχία Παπαλουκά, Γιάννη Ουσταμπασίδη, Σοφία Αλεφραγκή, Αλέκο Γούλα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ο οποίος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση και συνεχάρη τους συντελεστές της.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Χορευτικές Ομάδες (αλφαβητικά): Το Εργαστήρι τέχνης και πολιτισμού (εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας «οι Αλησμόνητες Πατρίδες»), το Λύκειο Ελληνίδων Π.τ.Χ Νέας Ιωνίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας «Μνήμες Παράδοσης», το Χορευτικό εργαστήρι Νέας Ιωνίας, η Χορευτική Ομάδα του Ιερού Ναού Παναγίας Πρασίνου Λόφου, ο Χορευτικός Όμιλος “ΕΙΡΗΝΗ” Ηρακλείου Αττικής και το Χορευτικό Τμήμα Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, καθώς και οι χορωδίες: παραδοσιακού τραγουδιού ΟΠΑΝ Νέας Ιωνίας και του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας.

Δείτε το φωτορεπορτάζ

Επόμενο Προηγούμενο
mitropoli-irodio-001-small
mitropoli-irodio-002-small
mitropoli-irodio-003-sm
mitropoli-irodio-004-sm
mitropoli-irodio-005-sm
mitropoli-irodio-006-sm
mitropoli-irodio-007-sm
mitropoli-irodio-008-sm
mitropoli-irodio-009-sm
mitropoli-irodio-010-sm
mitropoli-irodio-011-sm
mitropoli-irodio-012-sm
mitropoli-irodio-013-sm
Επόμενο Προηγούμενο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΙΛΑ-ΔΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ 2022

  • 18 ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΗ Η ΑΕΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Φ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΛΕΚΚΑ
  • ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.