}
Αρχική / Events στη Φιλαηδόνα / Μήνυμα της Δύναμης Πολιτών προς μαθητές/-τριες και γονείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μήνυμα της Δύναμης Πολιτών προς μαθητές/-τριες και γονείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

�㬡 �󷯫培�顠� 졨紝򠴧򠱧򠋵꥟ﵮ ϩ 졨紝򠴯��ˠ𥱭ュ ᰼ �䩡䩪᳟ᠴ粠襱쯬ݴ񧳧򠫟㯠𱩭 찯��៨ﵳ岮 ĥ�ᠱ1 ̜砲020. (EUROKINISSI)

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/-τριες

Η έναρξη και της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία της πόλης μας με σοβαρά προβλήματα. Παρά τις φωτογραφίες που μοιράζει το γραφείο τύπου του Δήμου, φαίνεται ότι η δημοτική αρχή άφησε τους καλοκαιρινούς μήνες αναξιοποίητους.

Εικόνες εγκατάλειψης αντίκρυσαν οι εκπαιδευτικοί την 1η Σεπτεμβρίου σε πολλά σχολεία, όπου δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες εργασίες. Αλλού εκπαιδευτικοί ανέλαβαν να βάψουν αίθουσες, αλλού κλήθηκαν οι γονείς να βοηθήσουν στο βάψιμο σχολικών χώρων, αλλού υπήρξαν σοβαρές ζημιές λόγω του ότι τα σχολικά κτίρια έμειναν αφύλαχτα. Υπάρχει και σχολείο όπου στήθηκε εργοτάξιο αυτές τις ημέρες.

Οι διευθύνσεις των σχολείων και οι Σύλλογοι γονέων αναζητούσαν μέχρι τελευταία στιγμή τους επικεφαλής των σχολικών επιτροπών για να υλοποιήσουν εργασίες απαραίτητες για την λειτουργία των σχολείων. Αιτήματα των σχολείων προς την δημοτική αρχή έμειναν στα συρτάρια όλο το καλοκαίρι και χρόνια προβλήματα άλυτα, αφού η διοίκηση του Δήμου οχυρωμένη πίσω από την υποχρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση έχει επιλέξει το ρόλο του απλού παρατηρητή. Καμιά διεκδίκηση, καμιά έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά σοβαρές είναι οι ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης συνολικότερα. Παρά τη συχνή επίσκεψη της κας Κεραμέως στην πόλη μας, προβλήματα όπως το οξύ στεγαστικό χρονίζουν και οι υποσχέσεις ανανεώνονται χρόνο με το χρόνο. Ακόμα και η ολοκλήρωση του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο πρόκειται να εγκαινιαστεί την Δευτέρα 12/9, γίνεται με καθυστέρηση σχεδόν δυο ετών, ενώ δίπλα του το 3ο Γυμνάσιο είναι ακόμα γιαπί, τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά τη θεμελίωσή του. Καμιά πρόνοια για τα ΕΠΑΛ, καμιά πρόοδος για το συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Ν.Φ., καμιά πρόνοια για τις μεγάλες ανάγκες σε αίθουσες νηπιαγωγείων.

Ενόψει μιας νέας, δύσκολης, όπως όλα δείχνουν, χρονιάς με τις δραματικές αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου, η δημοτική αρχή βαδίζει χωρίς έναν προγραμματισμό για τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας και θέρμανσης των σχολικών μονάδων. Μοναδική σπουδή της δημοτικής αρχής η επαναπροκήρυξη ενός πολυδάπανου έργου με οσμή σκανδάλου, το οποίο θα απορροφήσει σημαντικό κομμάτι των ανταποδοτικών τελών του Δήμου επί σειρά ετών, την ίδια ώρα που απουσιάζει κάθε προγραμματισμός για έργα εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία.

Η Δύναμη Πολιτών, με την γνώση και την εμπειρία από την υλοποίηση δεκάδων μικρών και μεγάλων έργων στα σχολεία κατά την περίοδο της δικής της δημοτικής αρχής, με την ικανοποίηση ότι συνέβαλε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση τριών νέων σχολικών μονάδων στη διάρκεια της θητείας της, καλεί τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων να κινηθούν αγωνιστικά απέναντι στη δημοτική αρχή, την περιφέρεια και την κυβέρνηση και να διεκδικήσουν όλα όσα έχουν ανάγκη τα σχολεία της πόλης μας.

Εμείς θα είμαστε δίπλα σε κάθε διεκδίκηση, αρωγοί στα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Καλή σχολική χρονιά!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΙΛΑ-ΔΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ 2022

  • 18 ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΗ Η ΑΕΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Φ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΛΕΚΚΑ
  • ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Θαλάσσια Μπάνια!

Δελτίο τύπου Ξεκινά η περίοδος αιτήσεων για τα θαλάσσια μπάνια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.