}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Ειδική συνεδρίαση 13 Ιουλίου 2022 – Απολογισμός Δημοτικής Αρχής έτους 2021 – Η τοποθέτηση του Δημάρχου Γιάννη Βούρου

Ειδική συνεδρίαση 13 Ιουλίου 2022 – Απολογισμός Δημοτικής Αρχής έτους 2021 – Η τοποθέτηση του Δημάρχου Γιάννη Βούρου

 

Παραθέτουμε τα βασικότερα σημεία της εισήγησης του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου, στην ειδική συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου 2022 με θέμα τον απολογισμό έτους 2021 της Δημοτικής Αρχής.

 

«Αγαπητοί  και αγαπητές συνάδελφοι,

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες που παρακολουθείται την σημερινή ειδική απολογιστική συνεδρίαση για το έτος 2021.

Το 2021 όπως και το 2020 ήταν δύο χρονιές πολύ διαφορετικές όπως αντιλαμβάνονται εύκολα άπαντες. Ήταν 2 χρόνια κατά τα οποία βιώσαμε όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις, όχι φυσικά μόνο στον Δήμο μας, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά στον κόσμο ολόκληρο.

Δύο χρονιά που δυστυχώς θρηνήσαμε εξαιτίας της πανδημίας, χιλιάδες θύματα στην Ελλάδα και εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ήταν όμως και 2 χρόνια που η δημοτική μας αρχή έθεσε τις βάσεις, με σχέδιο, με πολύ μεράκι, με δουλειά, για όλα αυτά που γίνονται ήδη ή πρόκειται να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν τους προσεχείς μήνες, ανάλογα πάντα με τον βαθμό δυσκολίας τους.

Παρ’ ότι με ευθύνη της αντιπολίτευσης που είχε επιλέξει στην περυσινή αντίστοιχη συνεδρίαση τον δρόμο της μη απαρτίας, θα περιοριστώ στην τοποθέτησή μου σε αυτά που κάναμε ως δημοτική αρχή το 2021.

Όπως είναι φυσικό και συνηθίζω να λέω ουδείς ανέμενε, και ουδείς είχε συμπεριλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα την υγειονομική κρίση οι συνέπειες της οποίας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Όπως ουδείς είχε συμπεριλάβει αυτό που τώρα βιώνουμε με την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά αλλά και τους Δήμους.

Με δεδομένο μάλιστα πως το συγκεκριμένο κόστος για τους ΟΤΑ, για τους Δήμους είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στους προϋπολογισμούς μας μετά το κόστος της μισθοδοσίας του προσωπικού.

 

Μόνο και μόνο από αυτό το στοιχείο είναι εύκολο για τον καθένα να αντιληφθεί το μέγεθος των πραγμάτων.

 

Όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξαρτήτως συνθηκών οφείλει όχι απλά να λειτουργεί αλλά να είναι μπροστάρης.

 

Οι Δήμοι ήταν και θα είναι πάντα το πρώτο αποκούμπι του συμπολίτη μας, το πρώτο απάγκιο για τον φίλο, τον γείτονα τον συνδημότη. Για κάθε κοινωνική ομάδα.

 

Αυτό προσπαθήσαμε, σε αυτό στοχεύσαμε και ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, αυτό πράξαμε.

Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι η αντιπολίτευση (η Λαϊκή Συσπείρωση εν προκειμένω που είναι εδώ) θα αναφερθεί σε φτωχό έργο ή σε ενδεχόμενα λάθη και παραλείψεις.

Μακάρι να διαψευστώ και να πρωτοτυπήσουν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης.

Δεν πτοούμαστε όμως.  Ούτε από τις εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις.

Αλλά ούτε από την σκληρή και πολλές φορές άδικη, επιτρέψτε μου να πω αντιπολιτευτική κριτική.

Η δημοτική μας αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε έναν και μοναδικό στόχο.

Την βελτίωση της καθημερινότητας στην ζωή των συμπολιτών μας.

Προχωρώντας σε όλες εκείνες τις μικρές ή μεγαλύτερης κλίμακας παρεμβάσεις σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας του πολίτη.

Στην καθαριότητα και το πράσινο, στα τεχνικά έργα, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.

Σε κάθε τομέα δράσης και αρμοδιότητάς μας.

Δεν μπορώ να πω πως η πανδημία δεν μας πήγε πίσω, δεν μας καθυστέρησε.

Αυτό θα ήταν τεράστιο ψέμα.

Όμως δεν μας σταμάτησε. Αντιθέτως θέλοντας να μείνουμε πιστοί στο προεκλογικό μας σχέδιο, δουλέψαμε πολύ παραπάνω και η διάθεσή μας για αλλαγές δεν κάμπτεται για κανέναν μα για κανέναν λόγο.

 

Και όλα αυτά δεν τα λέω σε προσωπικό τόνο, αλλά αναφέρομαι στο σύνολο των στελεχών αυτής της δημοτικής αρχής.

 

Τους Αντιδημάρχους, τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, τα στελέχη του Δήμου, τα στελέχη εκείνα που με εθελοντική δουλειά στηρίζουν το έργο του Δήμου μας, αλλά και εκείνα τα μέλη της αντιπολίτευσης που χωρίς παρωπίδες, χωρίς στείρα άρνηση, υποβοηθούν το έργο μας όταν θεωρούν φυσικά πως αυτό που πάει να γίνει κινείται προς την θετική κατεύθυνση.

Τους ευχαριστώ για αυτό, για την έως σήμερα συνεργασία και για την κοινή μας πορεία.

Επίσης όπως συνηθίζω να λέω Δήμος ίσον οι εργαζόμενοί του.

 

Χωρίς αυτούς τίποτα απολύτως δεν μπορεί να προχωρήσει, δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Στα γραφεία, στο δρόμο, στα έργα.

Οι δημοτικές αρχές σχεδιάζουν, προγραμματίζουν, θέτουν τους στόχους αλλά οι εργαζόμενοι υλοποιούν στο δρόμο, στο γραφείο, στις κοινωνικές δομές, παντού. Και όταν αναφέρομαι σε εργαζόμενους αναφέρομαι σε όλους τους εργαζόμενους.

 

Τι έπραξε λοιπόν το 2021 η δημοτική μας αρχή. Ας θυμηθούμε ορισμένα από αυτά.

 

Εξασφάλιση πόρων – αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων

 

Ξεκινώ με αυτό το κομμάτι, καθώς πιστεύω οι πάντες γνωρίζουν πως χωρίς πόρους, χωρίς χρηματοδοτήσεις, τίποτα απολύτως ΔΕΝ μπορεί να υλοποιηθεί.

Και σε αυτόν τον τομέα η Δημοτική μας Αρχή έριξε και ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος.

Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε από το ΥΠ.ΕΣ., είτε από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ακόμη και απ’ ευθείας από την Ε.Ε. ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε δράσεις και έργα απαραίτητα, δράσεις και έργα που θέλουμε να καταστήσουν την πόλη μας, πόλη πρότυπο.

 

  • Εντάξαμε το έργο: Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας» προϋπολογισμού 385.711,53 € στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός»

 

Ήταν η πρώτη από τις οκτώ (8) συνολικά προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της τοπικής αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης». Ακολούθησαν όπως έχουμε ανακοινώσει αρκετές ακόμη…

 

  • Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει δύο κύρια υποέργα και ένα οριζόντιο υποέργο που αφορούν σε:

 

  • «Εργασίες συντήρησης στις κτιριακές υποδομές και τους αύλειους χώρους σχολικών μονάδων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας» (ΥΠΟΕΡΓΟ 1)

 

  • «Προμήθεια εξοπλισμού δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας» (ΥΠΟΕΡΓΟ 2)

 

  • Σύνταξη και προετοιμασία φακέλου για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ 10 “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”
  • Εξασφαλίσαμε τον Οκτώβριο του 2021, όσο και αν ενοχλεί να το λέμε ορισμένες πλευρές, την επιχορήγηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με το συνολικό ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ(2.000.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, για την πράξη με τίτλο «Αστική ανάπλαση και προστασία περιβάλλοντος ευρείας περιοχής ιστορικού κέντρου Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας». Έργο στο οποίο συμμετέχει και με ίδιους πόρους ο Δήμος μας.

Είχαν προηγηθεί δικές μου συναντήσεις για αυτό με τον κ. Πέτσα ήδη από τον Μάιο του 2021. Υπάρχει η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου μας με ημερομηνία 15/05/2021.

 

  • Ένταξη στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» του χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020», του Πράσινου Ταμείου.

 

  • Ανάμεσα στους Δήμους που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν είναι και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με ποσό έως τις 49.600,00 €.

 

  • Έναρξη της συνεργασίας μας με το ΕΕΑ με στόχο την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω των στοχευμένων δράσεων που προωθεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, όπως:

 

  • η δημιουργία δωρεάν ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) και ιστοσελίδας από το Ε.Ε.Α. για τους επαγγελματίες του Δήμου,
  • οι δωρεάν τηλε-εκπαιδεύσεις από κορυφαίους εισηγητές ανά κλάδο, για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου,
  • η δωρεάν κατάρτιση δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του Δήμου, μέσω του προγράμματος του ΕΕΑ και της Περιφέρειας Αττικής «Προώθηση της Ανάπτυξης των Δεξιοτήτων και της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού στους Τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης»,
  • η παροχή ανταποδοτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου από τους φοροτεχνικούς, δικηγόρους και εργατολόγους του Ε.Ε.Α. προς τις τοπικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες κ.α.

 

Αναβάθμιση του άλσους – Τεχνικά έργα

 

Με πολλή δουλειά, επικαιροποιήσαμε την μελέτη διαχείρισης του άλσους μας ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση του έργου των αναβαθμών, που σήμερα βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό να έχει προχωρήσει, υλοποιώντας έτσι ένα έργο που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιό μας για την πλήρη αναβάθμιση του άλσους, ένα έργο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το χτίσιμο ενός τοιχίου 6 μέτρων, που επί της ουσίας και που όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, θα ακύρωνε την αισθητική αναβάθμιση που θέλω να πιστεύω πως όλοι μας επιθυμούμε και επιδιώκουμε.

Παραθέτω αναλυτικά τα 12 + 1 σημεία αναβάθμισης του άλσους μας που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τον Απρίλιο του 2021:

– Η κατασκευή Δημοτικού Αναψυκτηρίου (πρώην Κένταυρος) βάσει και των οριζομένων δυνατοτήτων που παρέχονται από το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.

– Δημιουργία χώρου – κιόσκι ψυχαγωγικών εκδηλώσεων πλησίον της λίμνης του Άλσους προκειμένου να φιλοξενείται εκεί η υπό ίδρυση φιλαρμονική του Δήμου μας.

– Κατασκευή παιδικής χαράς καθώς και παιδικής χαράς ΑΜΕΑ σε σημεία του Άλσους.

– Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο κτίριο της πρώην ΕΜΥ (και αποθηκευτικός χώρος στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου), το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο από το ΥΠΕΝ για την ανωτέρω χρήση όπως το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.

– Κατασκευή λυομένου θεάτρου σύμφωνα με τη παρ.3 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.

– Έργο αναβαθμών εντός ζώνης περίπου 10,00 μ. σε περιοχή του «Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», έναντι του αδιάνοικτου πεζοδρόμου κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του Ο.Τ. 295 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, πέριξ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ όπως προανέφερα,

– Έργο απορροής ομβρίων υδάτων για την προστασία των διαμορφωμένων πρανών καθώς και μονοπάτι, σε συνέχεια του προτεινόμενου έργου των αναβαθμών.

– Φυλάκιο και μπάρα απαγόρευσης εισόδου οχημάτων ανατολικά του υπαίθριου χώρου στάθμευσης, που βρίσκεται στο πλάτωμα που δημιουργείται σε επαφή με το διαμορφωμένο πεζόδρομο της οδού Δεκελείας.

– Απομάκρυνση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων από το άλσος όπως υπαγορεύουν οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί όπως και το προαναφερόμενο ΦΕΚ για την διαχείριση των αλσών και των δασών του συνόλου της χώρας.

– Τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής στο χώρο που μέχρι σήμερα βρίσκεται το γήπεδο αντισφαίρισης.

– Μετατόπιση και αλλαγές όσον αφορά τις πύλες εισόδου στο άλσος

– Κατασκευή τεσσάρων (4) δημοσίων WC σύμφωνα με τη παρ. 1 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.

– Κατασκευή δεξαμενής πυρόσβεσης.

 

  • Πραγματοποιήσαμε έργα τοποθέτησης ηχοπετασμάτων κατά μήκος της Ε.Ο. και της οδού Θεσσαλονίκης στη συνοικία των Απομάχων της Νέας Φιλαδέλφειας

 

  • Πραγματοποιήσαμε βελτιωτικές τεχνικές παρεμβάσεις στην Πλατεία της Νησίδας

 

  • Ξεκίνησε την Δευτέρα 02 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 05 Αυγούστου η κατεδάφιση του ακινήτου επί της Λ. Δεκελείας 116 & Επταλόφου (Στρούγκα).

 

Για την Παιδεία και την Προσχολική Αγωγή

 

  • Υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου μας και της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας για την ανέγερση νέου παιδικού/βρεφονηπιακού σταθμού στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πάρκο Μουστακλή. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση η Μητρόπολη θα αναγείρει με δικές της δαπάνες τον σταθμό και θα καλύψει όλα τα (πολύ μεγάλα) λειτουργικά έξοδα του σταθμού (μισθούς, δαπάνες λειτουργίας, τροφεία, συντηρήσεις κ.λπ.) για χρονικό διάστημα 25 ετών, για το οποίο ο Δήμος της παραχωρεί τη χρήση του οικοπέδου.

 

Με σύμφωνη γνώμη Δήμου και Μητρόπολης μπορεί να παραχωρηθεί η ανωτέρω χρήση στη Μητρόπολη και για επιπλέον 25 έτη, με νέα απόφαση βέβαια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον σταθμό θα φιλοξενούνται τουλάχιστον 100 παιδιά, το 50% των οποίων θα το προτείνει ο Δήμος, και η επιλογή θα γίνεται φυσικά με τα κριτήρια που ισχύουν σε όλους τους δημοτικούς σταθμούς.

Για όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα των 25 ετών της λειτουργίας του Σταθμού ο Δήμος μας δεν θα υποχρεούται σε οιαδήποτε απολύτως δαπάνη!

 

Τα οφέλη της ανωτέρω συμφωνίας είναι προφανή:

1) άμεση χρηματοδότηση του έργου και συντομότερος χρόνος ανέγερσης και λειτουργία του Σταθμού, σε αντίθεση με τις γνωστές τεράστιες καθυστερήσεις των δημοσίων έργων

2) Εξυπηρέτηση των οικογενειών της πόλης που μάταια προσπαθούν κάθε χρόνο να βρουν μια θέση σε κάποιον σταθμό και αναγκάζονται να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλοντας μεγάλες δαπάνες,

3) πολύ μεγάλη οικονομική ωφέλεια του Δήμου στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε αφού δεν θα καταβάλλει σημαντικές δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τη λειτουργία του Σταθμού επί 25 τουλάχιστον χρόνια.

 

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως στις 18 Δεκεμβρίου 2021, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) πραγματοποιήσαμε την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών της Γ’ Λυκείου (αριστούχοι Πανελληνίων εξετάσεων) του 2020 και 2021, των σχολείων της πόλης μας.

Σε όμορφη εκδήλωση που παρά τα μέτρα ένταντι του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Προς όλους δε τους βραβευθέντες απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος καθώς και το βιβλίο «ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που εκδόθηκε από την «Λέσχη Ιστορίας & Πολιτισμού της ΑΕΚ», τον Μάρτιο του 2021, με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης, προσφορά της Προέδρου της «Λέσχης Ιστορίας & Πολιτισμού της ΑΕΚ» Χριστίνας Σούκερη – Παπασταμάτη.

 

Καθαριότητα – Ανακύκλωση – Πράσινο

 

  • Είναι γνωστό πως από τους πρώτους μήνες που αναλάβαμε οι συμπολίτες μας είδαν μειωμένα δημοτικά τέλη. Τόσο στις οικίες τους, όσο και στους επαγγελματικούς χώρους. Υλοποιώντας από την αρχή της θητείας μας μία από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

 

  • Προσπαθώντας παράλληλα να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας, ανακύκλωσης σε όλη την πόλη. Με μικρά αλλά σταθερά βήματα παρά τις δυσκολίες.

 

  • Με οργανωμένο πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων

 

  • Με επέκταση των δράσεων ανακύκλωσης, τοποθέτηση για πρώτη φορά καφέ κάδων στην πόλη μας, πρόγραμμα που πρόκειται να επεκταθεί τους προσεχείς μήνες, με τοποθέτηση εσωτερικών κάδων ανακύκλωσης στα δημοτικά μας κτίρια κλπ.

 

  • Τον Δεκέμβριο του 2021 ενημερώσαμε τους συμπολίτες μας για την αγορά και την ένταξη στο στόλο των οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας, του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

 

  • Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι επίσης μεταξύ των Δήμων που συμμετείχαν και συμμετέχουν στο πρόγραμμα διάσωσης αιωνόβιων ελαιοδένδρων που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Συγκεκριμένα στην Α’ φάση του έργου μεταφυτεύθηκαν συνολικά έξι (6) αιωνόβια και υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα, δύο (2) στην κεντρική πλατεία της πόλης (π. Πατριάρχου), ένα (1) στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, ένα (1) στη λίμνη του άλσους, ένα (1) επί της οδού Κανάρη στη Νέα Χαλκηδόνα και ένα (1) στην είσοδο της πόλης επί της Λ. Δεκελείας & οδού Ν. Πλαστήρα.

 

  • Συμμετείχαμε επίσης στο πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης πολιτών «THE GREEN CITY», της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΑΤΤΙΚΗΣ). Πρόγραμμα που συνεχίζεται.

 

Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης

 

  • Δωρεάν λογιστικές υπηρεσίες για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, δράση που φυσικά συνεχίσαμε και φέτος

 

  • Δωρεάν ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΛΟΥΤΡΑγια τους Οικονομικά Αδύναμους Πολίτες (Δημότες – Κατοίκους) του Δήμου & ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών, δράση που επίσης συνεχίζεται και για το 2022

 

  • Υλοποιήθηκε παρά τις «Κασσάνδρες» στο 4ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Λαχανά 1-3), καθώς και στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Χαλκηδόνας (Πατριάρχου Γρηγορίου 1) το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, γνωστό και ως summer camp, και συμμετείχαν περισσότερα από 200 παιδιά (μαθητές δημοτικών σχολείων) οικογενειών της πόλης μας, με όλες τις αιτήσεις που κατατέθηκαν να γίνονται δεκτές. Mε όμορφες δραστηριότητες, ξεχωριστές εκδρομές και πολλά χαμόγελα παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν λόγω της πανδημίας και των μέτρων που προφανώς έπρεπε να ληφθούν. Δημιουργική απασχόληση που υλοποιείται και φέτος με ακόμη περισσότερα παιδιά και φυσικά θα υλοποιηθεί και του χρόνου. Ακόμη πιο οργανωμένα και με περισσότερες εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

 

  • Ενισχύσαμε την Κοινωνική μας Υπηρεσία με την αγορά νέου επιβατικού αυτοκινήτου. Κάτι που έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 και για την δημοτική μας αστυνομία που επίσης αντιμετώπιζε την συγκεκριμένη σημαντική έλλειψη.

 

  • Τέλος σε μία σημαντική στιγμή για μένα προσωπικά αλλά και για όλα τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήσαμε τα εγκαίνια για το νέο Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου. Μία εκ των βασικών προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

 

Πολιτισμός – Αθλητισμός

 

Θα αναφέρω ορισμένες μόνο από τις δράσεις μας μεταξύ των οποίων δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, και μουσικές συναυλίες. Τόσο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όσο και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Οι δράσεις έλαβαν χώρα στον Πολυχώρο Δροσίνη στη Νέα Χαλκηδόνα, στο υπαίθριο θέατρο του ΠΠΙΕΔ στην λίμνη του Άλσους και στο Αμφιθέατρο 3ου ΓΕΛ «Μίλτος Κουντουράς».

  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στη Λίμνη του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στη Λίμνη του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας με τον Παντελή Θαλασσινό
  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΔΡΟΣΙΝΗ της Νέας Χαλκηδόνας με τον Διονύση Τσακνή και την Ιωάννα Καβρουλάκη.
  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στη Λίμνη του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας με την ξεχωριστή Μελίνα Κανά.

 

Στο κομμάτι δε του αθλητισμού πέραν των προγραμμάτων που υλοποιούνται στις 12/12/2021, πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου επί Ανωμάλου Εδάφους, με την επωνυμία «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» και με την συμμετοχή 1.000 περίπου αθλητών.

Με τα παραπάνω, που είναι μόνο ένα μέρος αυτών που κάναμε, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ναι μεν το 2021 ήταν μία δύσκολη και άκρως απαιτητική χρονιά, αλλά γίνεται επίσης κατανοητό πως ήταν η χρονιά εκείνη που και έργα έγιναν, όπως πολλά γίνονται και εντός του 2022, αλλά και που τέθηκαν οι βάσεις ώστε να ξεδιπλωθεί σταδιακά το σύνολο του σχεδίου μας για την πόλη, με απώτερο στόχο η περίοδος 2021-2027 να είναι από τις παραγωγικότερες που γνώρισε τα τελευταία χρόνια η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα.

 

Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά όπως ίσως μονότονα επαναλαμβάνω, υπάρχει και η διάθεση, και το μεράκι και ο κατάλληλος προγραμματισμός.

 

Προχωράμε λοιπόν και είμαι πεπεισμένος πως τα καλύτερα για την πόλη μας και τους πολίτες της είναι μπροστά.

 

Σας ευχαριστώ θερμά!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΙΛΑ-ΔΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ 2022

  • 18 ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΗ Η ΑΕΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Φ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΛΕΚΚΑ
  • ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.