}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Σπ. Μπερδέσης: η λέξη κλειδί είναι συνεργασία

Σπ. Μπερδέσης: η λέξη κλειδί είναι συνεργασία

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Δημόσιας Υγείας και Δημοτικής Αστυνομίας μίλησε στην έντυπη Φιλα-ηδόνα και ορίζει το “κλειδί¨ για κάθε δράση.

κ. Μπερδέση παρ’ ότι νέος δημοτικός σύμβουλος, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, σας έχει εμπιστευθεί αναθέτοντάς σας ευθύνες και καθήκοντα σε σημαντικές θέσεις του Δήμου. Τι έχετε να πείτε για αυτά τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας σας;

Αρχικά και πριν απαντήσω στο ερώτημά σας, να ευχηθώ σε όλες τις συμπολίτισσές μας, σε όλους τους συμπολίτες μας, σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη. Ναι είναι έτσι όπως το περιγράψατε. Είτε ως απλός δημοτικός σύμβουλος, είτε ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αθλητισμού, είτε ως πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, είτε σήμερα ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, προσπαθώ να στέκομαι στο πλευρό του πολίτη. Του πολίτη που μας εμπιστεύθηκε, που μας τίμησε, που μας στήριξε και μας εξέλεξε δημοτική αρχή, που με στήριξε και με εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο. Μένοντας φυσικά μακριά από διαχωρισμούς και ταμπέλες. Είμαστε εδώ για να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες, να ακούμε και να προσπαθούμε να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής, την καθημερινότητα κάθε Νεοφιλαδελφειώτη, κάθε Νεοχαλκηδονιώτη. Με τα μέσα φυσικά που έχουμε στη διάθεσή μας.

Επίσης καθημερινά προσπαθώ να είμαι κοντά στα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου μας, των υπηρεσιών των οποίων έχω την πολιτική ευθύνη και εποπτεία, αναζητώντας από κοινού τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Οφείλω να τονίσω εδώ, ότι όλοι εμείς οι αιρετοί είμαστε προσωρινοί, ασκούμε τα καθήκοντά μας για κάποιους μήνες, για κάποια χρόνια και παραδίδουμε την σκυτάλη, οι στυλοβάτες του Δήμου, του κάθε Δήμου είναι οι εργαζόμενοί του.

Η λέξη κλειδί θα έλεγα επομένως πως για όλα αυτά είναι η λέξη συνεργασία. Συνεργασία με τα στελέχη του Δήμου, ώστε να επιλύουμε και να μην δημιουργούμε προβλήματα. Υλοποιώντας φυσικά το πρόγραμμα της Δημοτικής μας Αρχής και τις κατευθύνσεις του Δημάρχου. Ευχαριστώ λοιπόν τον Δήμαρχο και φίλο Γιάννη Βούρο για την εμπιστοσύνη του και παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει τα τελευταία δύο χρόνια, θα συνεχίσω να προσπαθώ για το καλύτερο.

 

Κοινωνική Πολιτική. Ένα πεδίο δράσης στο οποίο έχει εστιάσει η Δημοτική Αρχή του Γ. Βούρου. Μπορείτε να μας περιγράψετε εν συντομία το μέχρι σήμερα έργο σας και τα σχέδιά σας για τα επόμενα δύο χρόνια της θητείας σας;

Ως δημοτική αρχή όσον αφορά την Κοινωνική Πολιτική από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε καθήκοντα, τον Σεπτέμβριο του 2019 οι οδηγίες του Δημάρχου ήταν συγκεκριμένες. Αφ’ ενός να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις προϋπάρχουσες δομές π.χ. Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικό Ενδυματοπωλείο κοκ, αφετέρου να δημιουργήσουμε νέες δομές, για τις οποίες είχαμε δεσμευθεί ήδη από την προεκλογική περίοδο. Και αυτό έγινε πράξη όπως είδαμε λίγους μήνες πριν με τα εγκαίνια του Κοινωνικού Εστιατορίου του Δήμου μας.

Όμως η δουλειά στον τομέα των Κοινωνικών μας Υπηρεσιών είναι καθημερινή και πολυεπίπεδη. Που να πρωτοαναφερθούμε; Στο «βοήθεια στο σπίτι», στη σίτιση, στην δουλειά των εργαζομένων μας κατά την διάρκεια του εγκλεισμού (lock down), με τις κατ’ οίκον διανομές; Στα δύο αυτά χρόνια της πανδημίας, και οι πλέον δύσπιστοι κατανόησαν πόσο σημαντικό είναι να διαθέτεις ισχυρές κοινωνικές υπηρεσίες και κατ’ επέκταση ισχυρούς ΟΤΑ.

Το έργο αυτών των υπηρεσιών προσπαθούμε καθημερινά ως διοίκηση του Δήμου, να ενισχύουμε, όπως έγινε λ.χ. με την αγορά νέου Ι.Χ. αυτοκινήτου, που εδώ και ένα μήνα περίπου εξυπηρετεί τις ανάγκες του «βοήθεια στο σπίτι». Φυσικά μην ξεχνάμε και τις σημαντικές εθελοντικές δράσεις που διοργανώνουμε (εθελοντικές αιμοδοσίες, συλλογή σχολικών βιβλίων, Χριστουγεννιάτικων δώρων κλπ) και στις οποίες με χαρά βλέπουμε να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας.

Η δουλειά όπως προανέφερα είναι πολυεπίπεδη και δεν σταματά. Μην ξεχάσω τέλος να αναφέρω την πιο πρόσφατη κίνηση της δημοτικής μας αρχής, που δεν ήταν άλλη από την προμήθεια 5 απινιδωτών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας.

Φεύγοντας λίγο από τον δικό σας τομέα δράσης ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικότερες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του Γ. Βούρου;

Σίγουρα η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας. Η αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, έργο που πιστεύω να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί, παρά τις «τρικλοποδιές», εντός του 2022. Η «μάχη» με την καθημερινότητα, που επιτάσσει εργασίες ασφαλτοστρώσεων, αποκατάσταση πεζοδρομίων, εργασίες στα σχολεία, καθώς και η διαρκής αναβάθμιση του άλσους μας.

Ιδιαίτερα σημαντική επίσης κίνηση για εμένα είναι η ενίσχυση των τοπικών ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, υπόσχεση που ήδη κάναμε πράξη, ενισχύοντας μετά από πολλά χρόνια αυτές τις κοιτίδες της κοινωνίας μας που οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανές. Σε αυτό το κομμάτι, την ίδια πορεία θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε και εντός του 2022. Και πιστεύω πως σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα στηρίξει τις συγκεκριμένες προτάσεις μας…

 

Ολοκληρώνοντας δεν γίνεται να μην σας ρωτήσουμε για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, εδώ στην πόλη μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, χώρο που πρόσφατα επισκεφθήκατε.

Εδώ ο τόνος θα είναι λίγο περισσότερο προσωπικός. Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου γνωρίζουν πως ο πατέρας μου ήταν φανατικός ΑΕΚτζής. Έφυγε από τον Πειραιά που έμενε για χρόνια, και ήρθε εδώ στη Νέα Φιλαδέλφεια, χωρίς καμία δόση υπερβολής, για να είναι κοντά στο γήπεδο. Επομένως, ένα πράγμα μπορώ μόνο και θέλω να πω. «Πατέρα το γήπεδο έγινε»…

 

 

 

 

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.