}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Επίσκεψη Παφίλη στο 1ο Γυμνάσιο ΝΦ

Επίσκεψη Παφίλη στο 1ο Γυμνάσιο ΝΦ

Στο 1ο Ενιαίο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας επισκεύθηκε την Τετάρτη 10 Νοέμβρη ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής Βόρειου Τομέα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για τα μεγάλα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μπάλλος» στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται τα 2 σχολεία. Προβλήματα που αποκαλύφθηκαν με τα συγκλονιστικά πλάνα όπου μαθητές εγκατέλειπαν τις πλημμυρισμένες αίθουσες περπατώντας πάνω σε αυτοσχέδιο διάδρομο από θρανία, ενώ πολύ σοβαρή ήταν και η κατάσταση που βίωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του παρακείμενου 2ου Δημοτικού και του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος και ενημερώθηκε για τα τεράστια διαχρονικά κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν. Στη συνέχεια, μιλώντας με τους εκπαιδευτικούς, ανέδειξε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ στη Βουλή αλλά και μέσα στο λαϊκό κίνημα ώστε να λυθούν τα μεγάλα κτιριακά και άλλα προβλήματα των σχολείων. Τόνισε πως εν έτει 2021 είναι βαρβαρότητα να γίνεται το μάθημα μέσα σε ISOBOX και ακατάλληλες αίθουσες και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, πως ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν ως κόστος τη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών ενώ χρηματοδοτούν με τεράστια ποσά τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αναφέρθηκε γενικότερα στην κατάσταση στην εκπαίδευση που επιδεινώνεται και από τους τελευταίους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και αποφάσεις της κυβέρνησης στους οποίους εναντιώνονται μαζικά οι εκπαιδευτικοί και τα σωματεία τους. Αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας και την ανάγκη να επιταχθούν άμεσα τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, να παρθούν μέτρα σε ΜΜΜ, σχολεία, χώρους δουλειάς. Υπογράμμισε πως η πείρα όλης της περιόδου της πανδημίας αλλά και του τελευταίου διαστήματος έδειξε πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με την οργανωμένη πάλη του απέναντι σε αυτούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυξήσουν τα κέρδη τους και την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Σερετάκης και Δανάη Γκούμα αναφέρθηκαν αντίστοιχα στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για τα προβλήματα των σχολείων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο δημοτικό συμβούλιο, ιδιαίτερα αυτά της αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης τους. Ακόμα και σήμερα, τα φρεάτια στο προαύλιο του συγκροτήματος δεν έχουν καθαριστεί.

Στη συζήτηση που έγινε, αναδείχτηκαν από τους εκπαιδευτικούς τα συγκεκριμένα κτιριακά προβλήματα των σχολείων που χρονίζουν, όπως η ανέγερση των 6 νέων αιθουσών στο 1ο Λύκειο που έχει εξελιχθεί σε «γεφύρι της Άρτας», και η ανάγκη να λυθούν άμεσα από το κράτος και τη δημοτική αρχή σοβαρά προβλήματα υποδομών. Αναδείχτηκαν επίσης και τα γενικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης όπως οι ελλείψεις καθηγητών, τα προβλήματα που δημιουργούνται από την Τράπεζα Θεμάτων, η προσπάθεια απαξίωσης του έργου και της προσπάθειας των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις που θεωρούν την παιδεία εμπόρευμα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.