}
Αρχική / Slider / Σχολείο αριστείας για την κλιματική δράση το 8ο Δημοτικό ΝΦ

Σχολείο αριστείας για την κλιματική δράση το 8ο Δημοτικό ΝΦ

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου απευθείας σύνδεση με Γλασκώβη ανακοινώθηκε η βράβευση του 8ου  Δημοτικού  Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας, ως Σχολείο Αριστείας για την Κλιματική Δράση.

Μόνο 250 σχολεία παγκοσμίως αναγνωρίστηκαν λόγω της έντονης δουλειάς τους για την κλιματική εκπαίδευση σε μια ολόκληρη σχολική προσέγγιση. Η αναγνώριση δόθηκε από το Cartoon Network Champions Climate and Climate Action Project σε ζωντανή τελετή  και παγκόσμια μετάδοση από το COP26 της Γλασκώβης. Τα αναγνωρισμένα σχολεία υπέβαλαν τις εργασίες τους για το περασμένο έτος και πληρούσαν εκτεταμένα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης μιας δέσμευσης για κλιματική εκπαίδευση και λύσεις μαθητών.

Δήλωση HRM πρίγκιπα William: «Χρειαζόμαστε τη δημιουργικότητα των νέων για να επισκευάσουμε τον πλανήτη μας. Πρέπει οι μαθητές να εφεύρουν και να καινοτομούν – να σκεφτούν πέρα από το πού βρισκόμαστε τώρα και να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον μας. ”

Για εμάς τη σχολική κοινότητα είναι μια μεγάλη αναγνώριση της δουλειάς μας και του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία των πολιτών του κόσμου.

http://www.climate-action.info/schools-excellence

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.