}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Συνάντηση Ένωσης Γονέων και Γ’ ΕΛΜΕ

Συνάντηση Ένωσης Γονέων και Γ’ ΕΛΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάντηση εκπροσώπων της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας με τον  Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας Λεωνίδα Μάντζο πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  1. Το πρόβλημα με την έλλειψη συστήματος  ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων  για τις πανελλαδικές εξετάσεις στο 3ο  Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, όπου εξετάζονται και οι μαθητές από το 1ο  Γενικό Λύκειο ΝΦ.
  2. Τα σοβαρά κενά σε εκπαιδευτικούς και την ανάγκη να υπάρξουν μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού καθώς και την κάλυψη των όσων έκτακτων κενών προκύπτουν με έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα σαν τη μεγάλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση καθηγητή Χημείας στο 3ο  Λύκειο ΝΦ, όπου μέχρι τον Ιανουάριο  οι μαθητές του δεν είχαν  διδαχθεί ούτε μια ώρα Χημεία, ένα από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
  3. Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή  και τα προβλήματα που δημιουργεί  η πλημμελής συντήρηση των σχολείων. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε η υπερβολική καθυστέρηση της ανέγερσης του 3ου   Γυμνασίου και 3ου   Λυκείου, καθώς οι νέες εγκαταστάσεις δεν θα τεθούν ούτε την ερχόμενη σχολική χρονιά στη διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών.
  4. Γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα

 

Ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας παρέκαμψε τις ολοφάνερες ευθύνες του Υπουργείου και των υπηρεσιών αναφορικά με το θέμα του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης στο 3ο  ΓΕΛ ΝΦ και αρκέστηκε σε μία γενικόλογη διαβεβαίωση πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν απρόσκοπτα, απέδωσε σε μια σειρά από συγκυρίες  το πρόβλημα με την έλλειψη Χημικού στο 3ο  Γενικό Λύκειο ΝΦ και δήλωσε  πως θα επικοινωνήσει και ο ίδιος με τους αρμόδιους για το θέμα της ανέγερσης  του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου ΝΦ.

Για το τελευταίο  θέμα προγραμματίζεται  παράσταση διαμαρτυρίας της   Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της   Γ΄ΕΛΜΕ  Αθήνας στην  (ΚτΥπ) Α.Ε. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

 

Για την Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                           Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων ΝΦ-ΝΧ

 

Μπάμπης Κόκλας                                                                              Αλέκος Γούλας

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά την έντυπη Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα, με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις των Αντιδημάρχων Κουτσάκη και Κοσκολέτου.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Mωβ «κάδοι» ανακύκλωσης για πρώτη φορά στο Δήμο ΝΦ – ΝΧ

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συνεχίζει να δίνει μεγάλο βάρος στις δράσεις πρόληψης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.