}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Πως δικαιολογεί η ΛΑ.ΣΥ. (ΚΚΕ) την σύμπλευσή της με Βασιλόπουλο, Τομπούλογλου, Γρετζελιά

Πως δικαιολογεί η ΛΑ.ΣΥ. (ΚΚΕ) την σύμπλευσή της με Βασιλόπουλο, Τομπούλογλου, Γρετζελιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Λαϊκής Συσπείρωσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 14/12/2002 αποφάσισε σημαντικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη, υιοθετώντας με 19 ψήφους πρόταση που κατέθεσαν 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Η πρόταση της Διοίκησης που προέβλεπε διακοσμητικές μειώσεις έλαβε 14 ψήφους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στήριξε την πρόταση των 14 Δημοτικών Συμβούλων καθώς προβλέπει την ουσιαστική ελάφρυνση των δημοτών με μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 30% – όσο αντιπροσωπεύει ποσοστιαία το πλεόνασμα στο σύνολο των εσόδων από τα τέλη τα οποία διαμορφώνονται εφέτος σε 0,87€ το τετραγωνικό για την κατοικία, 3,21€ για τα καταστήματα και 3,82€ για την εστίαση.

Παράλληλα ανέδειξε το αντιλαϊκό πλαίσιο που κινούνται οι Δήμοι συνολικά, τη στρατηγική σύγκλιση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα στην τοπική διοίκηση και στη λογική της ανταποδοτικότητας. Σημείωσε ότι κριτήριο φιλολαϊκής στάσης αποτελεί πρώτα και κύρια η τοποθέτηση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τη στρατηγική της ΕΕ, που υλοποιείται και μέσω των Δήμων.

Το πλεόνασμα των 2.180.000€ συσσωρεύθηκε από τη φορομπηχτική πολιτική των δημοτικών αρχών τα τελευταία χρόνια, εν μέσω κρίσης και σοβαρής οικονομικής δυσπραγίας για την πλειονότητα Η απόφαση δικαιώνει και την κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης και την θέση της ότι ήταν άμεσα υλοποιήσιμη ουσιαστική μείωση των τελών. 

Επίσης έγιναν ομόφωνα αποδεκτές οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης να υπάρξει πλήρης απαλλαγή των ευπαθών ομάδων από τα τέλη, για τον ορισμό του συντελεστή για τράπεζες  σούπερ μάρκετ κτλ  στο ανώτατο δυνατό όριο, δηλ αύξηση >30%

Ωστόσο η πρόταση των 14 συμβούλων δε συνιστά κάποια γενικότερη εναλλακτική πρόταση με φιλολαϊκό χαρακτήρα. Κινείται αυτή στη λογική της ανταποδοτικότητας, στην επιχείρημα μιας «νόμιμης» εφαρμογής της άδικης, ταξικής πολιτικής.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως και όλοι οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, θα συνεχίζουν να στηρίζουν τις διεκδικήσεις όχι μόνο για την ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών αλλά για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας, για την ανατροπή της ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής που τις καρατομεί στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.