}
Αρχική / Slider / Ενέργειες του Δήμου για την πανδημία

Ενέργειες του Δήμου για την πανδημία

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ 210 2518875

Επικοινωνούμε – Ενεργούμε – Προστατεύουμε

Απολογισμός Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Δευτέρα 16/3:

– Ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι των κοινωνικών υπηρεσιών για τη δράση που ο Δήμος ξεκίνησε να προετοιμάζει από την προηγούμενη εβδομάδα και ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την άμεση παροχή ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας.

Τρίτη 17/3:

– Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση – ενημέρωση από υπεύθυνο συντονισμού της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και των ΤΟ.Μ.Υ της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας όλου του προσωπικού των Κοινωνικών υπηρεσιών και δόθηκαν οι κατευθύνσεις για την προστασία αυτών αλλά και των δημοτών μας.

– Καθορίστηκε η διαθεσιμότητα του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου, το οργανωτικό πλαίσιο και τα πρωτόκολλα διαδικασιών.

– Ξεκίνησε η λειτουργία της συνταγογράφησης των μελών του ΚΑΠΗ σε ασφαλή χώρο έξω από το Δημαρχείο και δόθηκαν οδηγίες έτσι ώστε να αποτραπεί η έξοδός τους από το σπίτι, δίνοντας τους τη δυνατότητα προσκόμισης των βιβλιαρίων μέσω συγγενικών τους προσώπων ή μέσω της υπηρεσίας Βοήθεια στο Σπίτι.

– Ξεκίνησαν επαφές με φορείς για παροχή δωρεάν τροφίμων και φαρμάκων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας.

Τετάρτη 18/3:

Τέθηκε σε λειτουργία ο αριθμός 210 2518875, από τις 08:00 – 20:00 και ξεκίνησαν οι εισερχόμενες κλήσεις για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στις ευάλωτες ομάδες του Δήμου.

– Ταυτόχρονα ενημερώνονταν τα μέλη των ΚΑΠΗ για την έναρξη της τηλεφωνικής γραμμής 210 2518875 και παράλληλα τους δινόντουσαν οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συστάσεις για παραμονή στο σπίτι.

– Ξεκίνησαν διασυνδέσεις της Κοινωνικής υπηρεσίας με τα ΤΟ.Μ.Υ, ΙΚΑ, υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου κ.α. και άρχισαν άμεσα οι διανομές τροφίμων και φαρμάκων, διευρύνοντας το πρόγραμμα του Βοήθεια στο Σπίτι σε όλες τις ευάλωτες ομάδες.

– Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, επικοινωνήθηκαν οι ανάγκες του προγράμματος και συμφωνήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας.

Πέμπτη 19/3:

– Ξεκίνησε η γραμμή 210 2518875 να δέχεται αιτήματα ώστε να παρέχει και ψυχολογική στήριξη στις ευπαθής ομάδες.

– Ενδυνάμωση με εξειδικευμένο προσωπικό των δυο δομών Βοήθεια στο Σπίτι και συνεργασία με τους εργαζόμενους των κοινωνικών υπηρεσιών άλλων δομών για την άμεση κάλυψη των υγειονομικών αναγκών.

– Επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για τον καθορισμό ημερομηνίας πραγματοποίησης αιμοδοσίας σε χώρο του Δήμου που δεν λειτουργεί αυτή την περίοδο.

Παρασκευή 20/3:

– Διανομή τροφίμων και φαρμάκων κατ΄οίκον και ένταξη της σίτισης και του ΚΗΦΗ στη διανομή φαγητού.

– Σταδιακή ένταξη συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στη διαδικασία διανομής κατ΄οίκον.

– Δημιουργία ομάδας εξειδικευμένου προσωπικού που θα είναι έτοιμη να δραστηριοποιηθεί σε περίπτωση προσβολής από τον ιό στο βασικό επιχειρησιακό μας κέντρο. Η ομάδα εφεδρείας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει σε νέο κέντρο διαχείρισης στο Δήμο μας, για να καλύψει όλες τις ανάγκες που καθημερινά θα αυξάνονται.

Συνολικά, την 1η εβδομάδα έναρξης και λειτουργίας της δράσης, καλύφθηκαν οι ανάγκες όλων των πολιτών που ζήτησαν υποστήριξη με πλήρη αμεσότητα.

Τηλεφωνική γραμμή: 210 2518875 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-20:00)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.