}

Avanti maestro!

Νίκη ουσίας αλλά φυσικά και ψυχολογίας ήταν αυτή που έκανε χθες η ΑΕΚ στην «κιτρινόμαυρη» Ξάνθη.

Ο Μάσιμο Καρέρα με το ξεκίνημα του έως προπονητής στην ομάδα κατάφερε να περάσει μερικά από τα στοιχεία που θέλει να βλέπει σε κάθε αγώνα από τους ποδοσφαιριστές του .

Δηλαδή μαχητικότητα «πολεμιστές» όπως θέλει να λέει ο ίδιος , πρέσινγκ ψηλά και κατοχή της μπάλας όσο περισσότερο γίνεται, σφιχτή άμυνα , συνοχή στις γραμμές, και αποτελεσματικότητα στην επίθεση και στις φάσεις που δημιουργούνται.

Μια ομάδα δηλαδή μέσα στο γήπεδο με πλάνο με αγωνιστική πειθαρχία, που να παίζουν όλοι για όλους δίνοντας το 100% των δυνάμεων τους.

Αυτά τα στοιχεία είναι που έχουν λείψει από την ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες και που στην ουσία έχουμε να δούμε από εποχή Χιμένεθ.

Ήταν φυσικό ο Ιταλός τεχνικός να ξεκινήσει επιφυλακτικά το χθεσινό παιχνίδι κατεβάζοντας την ΑΕΚ με ένα σύστημα  με 3 στόπερ σε διάταξη 3-5-2.

Έχοντας δει τις φανερές αμυντικές αδυναμίες , ήθελε να προφυλάξει την ομάδα στα μετόπισθεν και να αξιοποιήσει την ποιότητα των παικτών που υπάρχουν μπροστά.

Αυτό του βγήκε άριστα ,αφού στην ουσία η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε σε καμία των περιπτώσεων θα λέγαμε, αλλά όταν θες να πάρεις την νίκη τότε σίγουρα οφείλεις να παίξεις πιο επιθετικά , κάτι που του έδωσε το δικαίωμα η στιγμή να το κάνει μετά την αποβολή του παίκτη της Ξάνθης περνώντας στον αγώνα τον Βέρντε στην θέση του Οικονόμου αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα σε 4-2-3-1.

Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα έκανε αυτή την κίνηση αν δεν υπήρχε η αποβολή , αφού η πρώτη αλλαγή της ομάδας έγινε στο 75 λεπτό. Μια αλλαγή που νομίζω θα μπορούσε να γίνει πιο σύντομα αλλά έχοντας όπως προείπαμε δει τα μεγάλα αμυντικά προβλήματα που υπάρχουν ο Καρέρα ήθελε να διαφυλάξει το μηδέν πίσω.

Μια ακόμη αισθητή αλλαγή που παρατήρησα αφορούσε την συμμετοχή των αμυντικών χαφ στην παραγωγή παιχνιδιού αφού και ο Κρίστιτστς (πολύ ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια)  και ο Γαλανόπουλος έδωσαν το κάτι παραπάνω που δεν βλέπαμε σε άλλα παιχνίδια σε αυτόν τον τομέα, πατώντας αρκετές φορές μέσα στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας δίνοντας έτσι τον «επιπλέον» παίκτη και σημαντική βοήθεια στους υπολοίπους.

Το σίγουρο είναι ότι δεν γίνονται θαύματα από την μια στιγμή στην άλλη και φυσικά η ΑΕΚ δεν έγινε ξαφνικά η ομαδάρα που θα τα σαρώσει όλα από εδώ και πέρα.

Όμως βλέποντας  την χθεσινή εικόνα της ομάδας (μετά από όλα αυτά που φέτος έχουμε περάσει) και γνωρίζοντας ότι ο Καρέρα έχει δουλέψει μαζί με τους παίκτες μόλις μια εβδομάδα, δεν γίνεται να μην αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι για την συνέχεια , πόσο περισσότερο την στιγμή που αναμένεται και σημαντική ενίσχυση και που ήδη ο Ίβιτς φροντίζει γι αυτό..

Αυτό που επιβάλλεται να κάνει η ΑΕΚ μέχρι την διακοπή λόγω των εορτών , είναι 2 νίκες με Αστέρα στο ΟΑΚΑ και με Λάμια στην τοπική πόλη. Αν έρθουν αυτές και με θέαμα, τότε ακόμα καλύτερα.

Ο κόσμος πρέπει να δώσει πολύ δυναμικό παρόν στο τελευταίο άλλωστε παιχνίδι στο ΟΑΚΑ γι αυτόν τον χρόνο, και να χειροκροτήσει τους παίκτες ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αφού μην ξεχνάμε υπάρχει και το κύπελλο, ενώ μετά τον αγώνα με τον Αστέρα δεν είναι μακριά …το κλειστό του μπάσκετ για να εμψυχώσουν την βασίλισσα δηλαδή την μπασκετική ΑΕΚ..

 

ΥΓ: Φοβερή η κίνηση του Ιταλού να μαζέψει τους παίκτες στα αποδυτήρια και να βγάλουν όλοι μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία! Πολλοί βιάστηκαν να πουν «μα είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε έτσι μια νίκη επί της Ξάνθης; »  Οι πιο σώφρονες σκέφτηκαν «πολύ ωραία κίνηση – γινόμαστε πάλι οικογένεια!»

Μετά από λίγο ο Μάσιμο Καρέρα επιβεβαίωσε αυτούς που σκέφτονται θετικά και βαθύτερα και όχι αυτούς που ψάχνουν ΜΟΝΙΜΩΣ να βρουν κάτι αρνητικό να πουν για οποιαδήποτε στιγμή και οποιοδήποτε γεγονός.

ΥΓ.2: Έχει λήξει το χθεσινό παιχνίδι και ένας οπαδός από τους 2 χιλιάδες που βρεθήκαν στο γήπεδο και έδειξαν για άλλη μια φορά ότι η περιοχή έχει ένα χρώμα που είναι το κιτρινόμαυρο, τρέχει να πάρει την φανέλα από τον Μάνταλο. Ένας αστυνομικός πιάνει τον οπαδό και τον τραβάει . Ο αρχηγός βλέποντας την σκηνή πηγαίνει κοντά λέει στον αστυνομικό να τον αφήσει , αγκαλιάζει τον οπαδό και του δίνει την φανέλα. Αυτά..

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Κοντοειδής της ΑΕΚ

«Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε το 3ο Κύπελλο Σπάθης που διεξήχθη στην Ομοσπονδιακή Αίθουσα του ΟΑΚΑ, καθώς ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.