}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Διακοπή και αποχώρηση και στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Διακοπή και αποχώρηση και στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Mια ακόμα ολιγόλεπτη διακοπή σημάδεψε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, για την ψήφιση του προϋπολογισμού 2018 του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας.
Αυτή τη φορά, αφορμή έδωσε η συζήτηση για την “ιδιωτικοποίηση” της υπηρεσίας πρασίνου που έχει μονοπωλήσει την τοπική επικαιρότητα εδώ και λίγες μέρες. Την συζήτηση ζήτησε η κ. Γκούμα αλλά δεν έγινε ποτέ λόγω της απουσίας του Δημάρχου που βρίσκεται στα Ιωάννινα για το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε, ανάγκασε τον κ. Ντάτση να δηλώσει ότι οι αντιπαραθέσεις οδηγούν σε αποχωρήσεις τους Δημοτικούς Συμβούλους που προτιμούν την συζήτηση από τις εντάσεις.

Αργότερα, πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού, αποχώρησε ο κ. Κοπελούσος, θεωρώντας απαράδεκτη την απουσία του Δημάρχου, από την συζήτηση του σημαντικότερου θέματος του Δήμου.

Ζήτησε μάλιστα, να αναβληθεί η συνεδρίαση για λίγες μέρες ώστε να γίνει με την παρουσία του Δημάρχου. (γεγονός ανέφικτο εφόσον ο νόμος ορίζει ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι 30/11).

Στα της ψηφοφορίας τώρα. Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2018 πέρασε κατά πλειοψηφία. ΥΠΕΡ ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της διοίκησης και η κ. Αγαγιώτου και ΚΑΤΑ (στο σύνολο ή σε μέρος αυτού) όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, διατυπώνοντας τις επιφυλάξεις τους για την ειλικρίνειά του καθώς μεγάλο μέρος του φετινού προϋπολογισμού, δεν εκτελέστηκε. Ψήφισαν όμως τις ανελαστικές δαπάνες (μισθοδοσία κλπ) και τις δαπάνες για τα σχολεία και την κοινωνική πολιτική.

Ο κ. Κόντος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του γιατί όπως είπε στην διοίκηση, ενώ εξελέγησαν με σημαία τον δημόσιο χαρακτήρα του Δήμου, έχουν παραχωρήσει μεγάλο μέρος του σε ιδιώτες.

Πριν την ψηφοφορία είχαν αποχωρήσει Τομπούλογλου και Παπανικολάου.

Απουσίαζαν Γαϊτανά, Κουτσάκης, Σιώρης.

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.