}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Βασιλόπουλος εναντίον Σερετάκη (συκοφαντία και ψέμα δεν είναι πολιτικές θέσεις)

Βασιλόπουλος εναντίον Σερετάκη (συκοφαντία και ψέμα δεν είναι πολιτικές θέσεις)

Δελτίο Τύπου της Δύναμης Πολιτών

Η συκοφαντία και το ψέμα δεν είναι πολιτικές θέσεις κ. Σερετάκη

Στο τελευταίο δελτίο τύπου της η Λαϊκή συσπείρωση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας προβαίνει σε μία σειρά διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας και συκοφαντικών χαρακτηρισμών εναντίον της παράταξής μας με αφορμή το πρόγραμμα Εστία. Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους:

  • Η Δύναμη πολιτών ουδέποτε ψήφισε στο ΔΣ της Κοινωφελούς επιχείρησης την έξωση 29 οικογενειών προσφύγων, ανάμεσά τους και μίας πολύτεκνης οικογένειας. Αν υπάρχει τέτοια απόφαση, καλό θα ήταν να τη βρει και να μας την προσκομίσει ο κ. Σερετάκης.
  • Όμως δεν θα την βρει γιατί το νομικό πλαίσιο της έξωσης προσφύγων, αλλά και η επιλογή αυτών που θα ενταχθούν ή θα απενταχθούν από το πρόγραμμα «Εστία» δεν γίνεται από τον εκάστοτε Δήμο, αλλά από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που νομοθέτησε την αθλιότητα της έξωσης προσφύγων σε ένα μήνα από την έκδοση της απόφασής τους για άσυλο. Η παράταξη της Δύναμης πολιτών είναι αυτή που κατήγγειλε με τον πιο καθαρό τρόπο αυτή την εξέλιξη, κάτι το οποίο μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει ανατρέχοντας στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 30/12/2020.
  • Η Δύναμη πολιτών είναι σθεναρά ενάντια σε διαδικασίες έξωσης από το πρόγραμμα Εστία, όταν δεν έχει βρεθεί στεγαστική λύση για τους ωφελούμενους – αιτούντες άσυλο. Η απόφαση που ελήφθη στην προαναφερθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο δεν άνοιξε το δρόμο για την έξωση προσφύγων, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά έκλεισε το δρόμο στο συνολικό τερματισμό του προγράμματος «Εστία», όπως και ήταν η εισήγηση – ληφθείσα απόφαση του ΔΣ της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου.
  • Επιπλέον, σε αντίθεση με την εισήγηση της παράταξης του κ. Βούρου, αποφασίστηκε η κάλυψη εξόδων και από το Δήμο αν χρειαστεί προκειμένου να μη βρεθούν άνθρωποι στο δρόμο, ύστερα από την ανάλγητη απόφαση της κυβέρνησης. Ευτυχώς δεν χρειάστηκαν οι ψήφοι της Λαϊκής συσπείρωσης για να περάσει η απόφαση, διαφορετικά 60 οικογένειες προσφύγων και πάνω από 20 εργαζόμενοι θα ήταν ήδη πεταγμένοι στο δρόμο.
  • Θα χρειαζόταν περισσότερη σεμνότητα όταν καταγγέλλει κανείς μία παράταξη που αυτή ανέλαβε την ευθύνη και έφερε το πρόγραμμα «Εστία» στο Δήμο από το 2017, δίνοντας στέγη σε δεκάδες οικογένειες, όταν άλλοι έμεναν μόνο στα λόγια απέναντι στο προσφυγικό δράμα, ανάμεσά τους και ομοϊδεάτες του κ. Σερετάκη.
  • Κατανοούμε, τέλος, την αγωνία της Λαϊκής συσπείρωσης να αυτοανακηρυχθεί σε μοναδικό προστάτη των αδύναμων και των κατατρεγμένων. Τους βεβαιώνουμε πως δεν είναι μόνοι…

 

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΛΑΣΥ

Η ΛΑΣΥ εναντίον όλων

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.