}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών

Ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ψέματα έχουν κοντά πόδια κύριε Βούρο

Η ανακοίνωση του Δήμου (!!!) ως απάντηση στην τοποθέτηση της Δύναμης Πολιτών στο Δημοτικό συμβούλιο για τους αθλητικούς χώρους αποτελεί μνημείο ψεύδους, υποκρισίας και προκλητικότητας. Επειδή αυτοί που οψίμως εμφανίζονται ως «υπερασπιστές» των αθλητικών σωματείων της πόλης, τα οποία δήθεν «εχθρεύεται» η Δύναμη Πολιτών απουσίαζαν δεκαετίες από την πόλη, οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε τα εξής:

Α. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών επανακατασκεύασε το γήπεδο ποδοσφαίρου που παίζει ο Άτταλος, υπογράφοντας ειδική προγραμματική σύμβαση με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ώστε να αθλούνται τα παιδιά της πόλης σε ένα σύγχρονο γήπεδο. Επιπλέον, εξασφάλισε παραχωρητήριο του χώρου από τις ΚΤΥΠ, που ανήκει ο χώρος, ώστε να υπάρχει απόλυτη νομιμότητα.

Β. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών επανακατασκεύασε το γήπεδο 5×5 «Γεώργιος Παυλάκης», δίνοντας πνοή στα τμήματα υποδομής του «Χαλκηδονικού».

Γ. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών επανακατασκεύασε το γήπεδο 5×5 στην οδό Κηφισού, ώστε να το αξιοποιούν τα αθλητικά τμήματα του Δήμου, τοπικά σωματεία και πολίτες.

Δ. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών κατασκεύασε νέο γήπεδο 5×5 στην περιοχή της Νησίδας, ανοιχτό και δωρεάν στα παιδιά της γειτονιάς, που στερούνταν μέχρι τότε οποιοδήποτε αθλητικό χώρο.

Ε. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών κατασκεύασε νέο γήπεδο 5×5 στο κάτω Κουκλάκι, σε μία γειτονιά που τα σημερινά στελέχη της διοίκησης το 2014 είχαν αφήσει μόνο ένα ερειπωμένο γήπεδο μπάσκετ.

Στ. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών κατασκεύασε σύστημα πυρασφάλειας στο κλειστό γυμναστήριο «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου» (Ιωνικός), ώστε για πρώτη φορά να εκδοθεί άδεια λειτουργίας και διεξαγωγής αγώνων.

Ζ. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών ανακατασκεύασε το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Ιωνικού, εγκατελειμμένο για πάνω από μία δεκαετία.

Η. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών για πρώτη φορά ύστερα από μία δεκαετία παρείχε οικονομική στήριξη σε όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης, ύψους 20.000 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη δυσχερή οικονομικά θέση που βιώνουν λόγω της περικοπής των επιχορηγήσεων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Θ. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης 600.000 ευρώ και εκκίνησε τις διαδικασίες μελετών για την ολική ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου», βάζοντας τα θεμέλια για ένα έργο το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια.

Ι. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών μείωσε κατά 70% τα τροφεία που πλήρωναν οι δημότες για τη συμμετοχή σε αθλητικά προγράμματα του Δήμου, εξασφαλίζοντας παράλληλα δωρεάν συμμετοχή σε ευπαθείς οικονομικά συμπολίτες μας.

Κ. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών οραματίστηκε και προετοίμαζε με την παρελθούσα διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) τη δημιουργία ενός κανονικού δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο οικόπεδο των 50 στρεμμάτων που βρίσκεται το 3ο Γυμνάσιο/Λύκειο και τα ΕΠΑΛ, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης, που είναι αναγκασμένα να πληρώνουν αδρά και να δίνουν όλους τους τους αγώνες εκτός έδρας. Αντί αυτού, ο κύριος Βούρος αξιοποιώντας σύμβαση ασφαλτόστρωσης που υπέγραψε η προηγούμενη δημοτική αρχή, χρησιμοποίησε τμήμα της για να ρίξει άσφαλτο στο σχολείο (!!!) για να φτιάξει όχι κανονικό γήπεδο, αλλά ένα ακόμη γήπεδο 8×8, το οποίο δεν μπορεί να πάρει άδεια τέλεσης αγώνων, που έχουν ανάγκη τα ποδοσφαιρικά σωματεία.

Λ. Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών διεκδίκησε για χρόνια και κατάφερε να κερδίσει την παραχώρηση στο Δήμο 10 στρεμμάτων του Πετάλου Νησίδας για την δημιουργία χώρων αναψυχής και αθλητικών χώρων, ανοιχτών για όλους τους πολίτες και τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Μ. Η Δύναμη Πολιτών δεν ενεπλάκη ποτέ στα εσωτερικά των αθλητικών σωματείων, δεν προσπάθησε να τοποθετήσει «επιτετραμμένους» για να τα ελέγξει, ούτε χρησιμοποίησε μεθόδους οικονομικού εξαναγκασμού για να το  πετύχει.

Για όλους αυτούς και πολλούς παραπάνω λόγους, η δημοτική αρχή της ανυπαρξίας, που μέσα σε ένα χρόνο δεν έχει καταφέρει να σχεδιάσει, κατά πόσο μάλλον να δημοπρατήσει, ένα τεχνικό έργο στο Δήμο μας (!!!) καλύτερα θα ήταν να αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για την πόλη και τα αθλητικά σωματεία και να μην ρίχνει λάσπη, παραποιώντας τις θέσεις μας. Η θέση που εκφράσαμε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και στην οποία επιμένουμε για λόγους δικαιοσύνης είναι ότι θεωρούμε αδιανόητο να επιβαρύνονται οι πολίτες και τα σχολεία για τις δαπάνες που προκαλούνται από τη χρήση δημοτικών αθλητικών χώρων από σωματεία, τα οποία θα έπρεπε να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα της χρήσης τους. Ο Δήμος, αν θέλει στην πράξη να βοηθήσει τα αθλητικά σωματεία της πόλης, οφείλει να φέρει έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους και να αναλάβει αυτός το οικονομικό βάρος και όχι να το μετακυλίει στους πολίτες και τα σχολεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.