}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Μηνύματα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μηνύματα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Το μήνυμα το Δημάρχου Γιάννη Βούρου

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Μία νέα σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα. Μία σχολική χρονιά πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, με νέες συνθήκες, νέα δεδομένα και νέες προκλήσεις τις οποίες οφείλουμε όλοι μαζί να υπερκεράσουμε.

Είναι χρέος μας να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα σας καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλύουμε όλα εκείνα που σας απασχολούν.

Να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου μας, εργάστηκε και θα εργάζεται με όσες δυνάμεις διαθέτει, προς αυτή την κατεύθυνση.

Όμως το μήνυμα της σημερινής ημέρας δεν θέλω να περιοριστεί μόνο στα εμπόδια που μας παρουσιάζονται, τέτοια άλλωστε πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν στη ζωή μας και σε αυτές τις περιστάσεις ο καθένας από εμάς δείχνει τη δύναμη του χαρακτήρα του.

Κάθε νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί και ένα νέο ξεκίνημα. Καινούριες εμπειρίες και βιώματα για τους μικρούς μας φίλους που θα συνοδεύουν την σκέψη τους καθ’ όλη την διάρκεια της ζωή τους, καινούρια όνειρα και στόχοι για τους μεγαλύτερους μαθητές. Στόχοι που πιστέψτε με μπορούν να επιτευχθούν αν μείνετε προσηλωμένοι σε αυτούς. Με υπομονή και επιμονή.

Καλή σχολική χρονιά λοιπόν, με υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες για όλους σας!

                                                                                        Με εκτίμηση,

                                                                                     Γιάννης Βούρος

                                                                                    Δήμαρχος

Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

Το μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται σε πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για όλους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να λύσουν μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Να εκτελείται ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία και ταυτόχρονα να τηρούν αυστηρά μέτρα προφύλαξης για την πανδημία του κορωνοϊού, όπως να φέρουν μάσκες κατά τη διδασκαλία, να τηρούν και να διαφυλάσσουν αντίστοιχα αποστάσεις στα διαλείμματα κ.λπ. Από την άλλη, οι Δήμοι προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για την καθαριότητα των σχολείων, παρά τους μειωμένους πόρους και το γεγονός ότι το προσωπικό καθαριότητας δεν είναι αυτό που θα θέλαμε λόγω των συνθηκών, αφού δεν μας δόθηκε η δυνατότητα για επιπλέον προσλήψεις τον Αύγουστο. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο μας, όλα τα σχολεία το πρωί της Δευτέρας παραδίδονται καθαρά, με επάρκεια αντισηπτικών και μασκών και, για πρώτη φορά, με όλους τους εργαζόμενους καθαριότητας με πλήρες ωράριο.

Επίσης έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες σε όλες τις σχολικές μονάδες τόσο για τα επιβαλλόμενα μέτρα του ΕΟΔΥ και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων, όσο και ειδικότερα για τον απαραίτητο επισταμένο καθαρισμό και την απολύμανση των σχολικών χώρων. Μετά τα παραπάνω είναι φανερό ότι φέτος οι ευχές για καλή σχολική χρονιά έχουν ξεχωριστή σημασία. Προϋποθέτουν τη διάθεση συνεργασίας και την προσπάθεια όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τις ιδιαιτερότητες της σημερινής συγκυρίας. Εύχομαι, λοιπόν, καλή σχολική χρονιά και πάνω από όλα υγεία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας.

Θέλω να διαβεβαιώσω μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι ο Δήμος μας θα είναι με όλες τις δυνάμεις του κοντά στην σχολική κοινότητα για να αντιμετωπίσει όποια προβλήματα παρουσιαστούν!

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής

               Τάσος Κωνσταντινίδης

 

Το μήνυμα της Μητρόπολης

Με κατάνυξη εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Εν συνεχεία τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος με μέλη του ΔΣ του Δήμου και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον πολύαθλο μαρτυρικό βίο της Αγίας Ευφημίας λέγοντας: «τα πρόσωπα των μαρτύρων, όπως η Αγία Ευφημία, είναι πρόσωπα σταυρικά, τα οποία ανέχθηκαν τα μαρτύρια και κάθε είδους λοιδορία και έγιναν πρεσβευτές όλων ημών. Ο Σταυρός του Χριστού μας είναι το όπλο των Χριστιανών. Το δικό μας όπλο μας δεν είναι ο εγωισμός και η υπερηφάνεια, αλλά ο Λόγος του Σταυρού που είναι Λόγος ταπείνωσης» και συνέχισε επισημαίνοντας: «η πορεία των μαρτύρων ήταν πορεία χαράς και όχι θλίψης. Γέμιζε με αγαλλίαση η καρδιά τους. Μέσα στην Εκκλησία δεν έχουμε άλλου είδους όπλα, παρά την ειρήνη του Θεού και την ταπείνωση που πρέπει να μας διακρίνει για να αγαπήσουμε τους αδελφούς μας».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον νεαρό αριστούχο μαθητή της Β΄ Λυκείου Ιάκωβο Τσιλιγιάννη και ακολούθως τίμησε τον Πρωτοπρ. π. Βασίλειο Κουρσαράκο, εφημέριο του Ιερού Ναού, υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως και τροφοδοσίας των ενοριακών συσσιτίων για την άοκνη καθημερινή προσφορά του, προσφέροντάς του έναν επιστήθιο Σταυρό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Το μήνυμα της Ένωσης Γονέων

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΝΦ-ΝΧ εύχεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, υποστηρικτικό προσωπικό και γονείς καλή, ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Με γνώμονα την εγρήγορση και τη δράση όλων μας για δωρεάν δημόσια και ποιοτική εκπαίδευση, μια εκπαίδευση που τόσο απαξιώνεται στη θεωρία και στην πράξη από την ίδια την πολιτεία, ευχόμαστε πως αυτή η δύσκολη σχολική χρονιά με την υγειονομική κρίση να  είναι σύντομα μια κακή ανάμνηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΝΦ-ΝΧ: 710.000 ευρώ για σχολεία, άλσος, παιδικές χαρές. Χορήγηση laptop, θερμομέτρων και πραγματοποίηση test covid στα σχολεία.

Δημοτικό συμβούλιο χθες σε μια συνεδρίαση στην οποία ψηφίστηκαν αναμορφώσεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.