}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Η ΑΕΚ οφείλει να δώσει απαντήσεις ακόμα και σε αυτούς που (δυστυχώς) αγαπούν μόνο την νίκη.

Η ΑΕΚ οφείλει να δώσει απαντήσεις ακόμα και σε αυτούς που (δυστυχώς) αγαπούν μόνο την νίκη.

Ξέραμε από την αρχή τις δυσκολίες του χθεσινού παιχνιδιού. Γνωρίζαμε ότι ναι παίζουμε με την πιο σταθερή και πιο καλή ομάδα του φετινού πρωταθλήματος που παίρνει δίκαια τον φετινό τίτλο .

Αλήθεια τι παράξενο να το γράφουμε αυτό για την ομάδα που έχει κατακρεουργήσει τους θεσμούς και το ελληνικό ποδόσφαιρο σχεδόν δυο δεκαετίες αλλά να που έχουν αλλάξει οι καιροί και τα δεδομένα τα τελευταία 3 χρόνια.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες όμως είχαν να κάνουν περισσότερο με τις δικές μας απώλειες, παρά με την   αποδεχτή δυναμική του αντιπάλου πόσο περισσότερο όταν μιλάμε για ντέρμπι στο αχανές και άδειο ΟΑΚΑ (που και αυτό τον παράγοντα δεν τον υπολογίζει πλέον κανένας)

Κοιτάζεις τον χθεσινό πάγκο της ΑΕΚ και βλέπεις τους εξής :

Αθανασιάδης, Οικονόμου, Λάτσι, Σταμούλης, Σαμπανάτζοβιτς, Σαρδέλης, Μπότος, Χριστόπουλος, Μαχαίρας.

Στην ουσία πλην του Οικονόμου στον πάγκο αναπληρωματικοί ήταν η ομάδα της Κ -19 !

Ποιοι έλειπαν ; Οι εξής 9 για διάφορους λόγους

Μπακάκης , Μπάρκας , Λόπες, Σιμόες , Γαλανόπουλος, Μάνταλος , Ολιβέιρα , Κλωναρίδης και ο..Βράνιες.

Από αυτούς που βλέπετε, οι 6 πανεύκολα δημιουργούν  μαζί με κάποιους από αυτούς που ξεκίνησαν μια εντελώς  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ομάδα και μια εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ δυναμική , ενώ συνδυαστικά οι επιλογές που έχεις για το βασικό σχήμα αν υπολογίσεις και αυτούς που  ξεκίνησαν χθες είναι πάρα πολλές , όπως φυσικά και οι λύσεις από τον πάγκο.

Αυτά που αναφέρω ΔΕΝ είναι δικαιολογίες ούτε προσπάθεια κάλυψης των αναγκών για ενίσχυση που υπάρχουν (π.χ εκτός από στόπερ και μπακ απαραίτητα ένα εξτρέμ παικταρά ή ένα δυναμικό χαφ σε στυλ «Καμαρά» ) αλλά συνιστούν την ωμή πραγματικότητα που προέκυψε χθες με αυτά που είδαμε.

Μέσα σε όλα αυτά συνυπολογίστε το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε δώσει έναν εξαντλητικό αγώνα 120 λεπτών για την πρόκριση στο τελικό κυπέλλου και μάλιστα με ένα εντελώς ψυχοφθόρο τρόπο.

Κάτι επίσης που δεν έχει αναφέρει κανείς είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ κατά ένα διαβολικό τρόπο τα τελευταία 3 χρόνια έχει αντιμετωπίσει σε 3 αγώνες τον Οσφπ  με τρομερές ελλείψεις παικτών, για διάφορους λόγους και αυτές οι ελλείψεις αν ψάξει κάποιος την ιστορία και τα ρόστερ κυμαίνονται μεταξύ 6 με 9 παικτών εκ των οποίων οι περισσότεροι βασικοί!

Πάμε λοιπόν στο πολυδιαφημισμένο ρόστερ του Οσφπ

Ποια θα ήταν η εικόνα του χθεσινού παιχνιδιού αν έλειπαν οι  Σα, Εμπντελαούι , Τσιμίκας , Καμαρά   Σεμέδο  Φορτούνης ,  Ελ Αραμπί ,  Μασούρας και  Γκιγιέρμε και η ΑΕΚ ήταν πλήρης ;;

Και αν έχει 2 ισάξιες 11αδες ο Οσφπ όπως πολλοί διατυμπανίζουν  θα είχε ενδιαφέρον να αφήσει όλους αυτούς στον πάγκο στο τελικό, και  να κατέβει η ΑΕΚ πλήρης για να δούμε που θα κατηφορίσει το κύπελλο.

Μπορεί λοιπόν ο καθένας βάζοντας σε λειτουργία την στοιχειώδη λογική του και όποια ποδοσφαιρική του γνώση,  να καταλάβει ποια θα ήταν εξέλιξη βάσει της εικόνας που θα είχε διαμορφωθεί.

Γιατί κάποια πράγματα αγγίζουν τα όρια της υπερβολής και όχι μόνο αλλά τα ξεπερνάνε και γίνονται μόνο μπούρδες, και υπερφίαλες αναλύσεις μιας τρομερής ψεύτικης στην ουσία δυναμικής και αλλοίωσης της πραγματικότητας και των αληθινών δεδομένων, χωρίς επαναλαμβάνω να μην σημαίνει αυτό ότι δίκαια κατακτά το πρωτάθλημα.

Όλες οι ομάδες λοιπόν ανεξαρτήτως ρόστερ στηρίζονται σε ένα κορμό παικτών που θεωρούνται αναντικατάστατοι ειδικά σε ντέρμπι.

Ακόμα και για κορυφαίο παράδειγμα αν σκεφτούμε την τεράστια Μπαρτσελόνα με το αυτοματοποιημένο ποδόσφαιρο που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια αν τις αφαιρούσες τον Μέσι τον Τσάβι και τον Ινιέστα θα ήταν μια εντελώς διαφορετική ομάδα.

Στο χθεσινό τώρα παιχνίδι η ΑΕΚ ήταν ανύπαρκτη στο πρώτο ημίχρονο χωρίς τρεξίματα χωρίς πάθος στις μονομαχίες με ένα χαμένο κέντρο και χαφ που δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου μπάλα, και έναν Οσφπ να κάνει πάρτι.

Ο Καρέρα γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 βγάζοντας κακώς όμως για μένα τον Αλμπάνη αφού έπρεπε να βγάλει τον πολύ λίγο όπως δείχνουν τελικά τα πράγματα Βέρντε.

Παρόλο που δέχτηκε τα 2 γκολ στο τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ στο δεύτερο  έβγαλε αντίδραση, πάθος  οι παίκτες ποδοσφαιρικό εγωισμό και μείωσε το σκορ ενώ στο τέλος μάλιστα πίεσε και για την ισοφάριση βάζοντας ο Καρέρα τους 18χρονους Μαχαίρα και Χριστόπουλο!

Έχω διαβάσει σχόλια του στυλ ότι «ο Οσφπ έριξε ταχύτητα» γι αυτό φάνηκε η ΑΕΚ

Πραγματικά γελάω μέχρι δακρύων για την αφέλεια αυτών των σκέψεων !

Σας πληροφορώ λοιπόν η σας ενημερώνω ότι αν μπορούσε ο Οσφπ θα έκανε τα πάντα ώστε να πάρει το σκορ όσο μεγαλύτερες διαστάσεις γίνεται εναντίον της λαβωμένης ΑΕΚ γιατί η ικανοποίηση που θα είχε το αφεντικό τους θα ήταν τεράστια , όπως άλλωστε και η ψυχολογική φθορά που θα είχε υποστεί η ΑΕΚ πέρα και από την τεράστια εσωστρέφεια που θα υπήρχε όπως και η ατελείωτη ισοπέδωση των πάντων μέσα από τον κόσμο της. Η ΑΕΚ λοιπόν το απέτρεψε αυτό και έχει αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς για το μέλλον..

Και μιας και ανάφερα τον κόσμο φαντάζομαι πόσοι θα ήταν αυτοί που στο ημίχρονο θα σκεφτόντουσαν μια συντριβή , θα ήταν οι ίδιοι που μέχρι το 92 με τον Αρη έβριζαν τους πάντες .

Δεν τους έκαστε βέβαια αφού και στις δυο περιπτώσεις η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν αυτή που έπρεπε και στην πρώτη έφερε την πρόκριση, ενώ στην δεύτερη έβγαλε χαρακτήρα και τηρουμένων όλων των δεδομένων και αναλογιών που περιγράψαμε δυναμική .

Πάντως έχει τεράστιο ενδιαφέρον να βλέπεις μια ΑΕΚ με 18χρονους να πιέζει και εκατοντάδες να βρίζουν τους πάντες.

Δυστυχώς σε μια εποχή που κυριαρχεί το διαδίκτυο και που οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει την οποιαδήποτε ανοησία του ή σαχλαμάρα του , αυτό που βγαίνει σαν ακλόνητο συμπέρασμα είναι ότι ο πιο πολύς κόσμος δεν αγαπάει την ομάδα του δεν αγαπάει την φανέλα δεν επικροτεί  την προσπάθεια ή δεν έχει την παιδεία να σκεφτεί πως διαμορφώνονται κάποια δεδομένα , αλλά αγαπάει ΜΟΝΟ την νίκη μόνο την επιτυχία με όποιο τρόπο να προέλθει .

Σε πολλούς από εσάς δεν αξίζει καμία χαρά να σας δώσει η  συγκεκριμένη ομάδα γιατί θα είναι ψεύτικη εφήμερη και υποκριτική εκ μέρους σας αφού στο επόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα θα την στολίστε με όλα τα κοσμητικά επίθετα. Όσο για αυτούς που μετά από ήττα πιάνουν στον στόμα τους την «Αγιά Σοφιά» το έχω ξαναγράψει ότι μια είναι η τιμωρία που πρέπει να υπάρξει : απαγόρευση δια παντός εισόδου

Όσον αφορά την συνέχεια προχωράμε και έχουμε μπροστά μας 2 «τελικούς» με τον Παοκ πριν τον κανονικό τελικό .

Αλλά θα έχουμε φυσικά και σημαντικές επιστροφές αφού τα παιχνίδια θα είναι κρίσιμα και συνεχόμενα.

Και ναι η φετινή πλήρης όμως ΑΕΚ, που άλλαξε 3 προπονητές από την αρχή της σεζόν (άλλη μια σημαντική παράμετρος αυτή ) μέχρι να βρει την ηρεμία και την σιγουριά της στο πρόσωπο του Μάσιμο Καρέρα  μπορεί να καταφέρει και να πετύχει τους φετινούς της στόχους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.