}
Αρχική / Slider / Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ώστε να προωθούνται οι στόχοι του Οργανισμού μέσω της ευαισθητοποίησης και της συντονισμένης δράσης, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ πραγματοποίησαν τα ακόλουθα:

1.Παρουσίαση με θέμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ» από τον Δρα ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Περιβαλλοντολόγο, Διδάκτορα ΕΚΠΑ – Ειδικό στις δασικές πυρκαγιές. Την παρουσίαση, που έγινε στον περιβάλλοντα χώρο του Φυλακίου των Εθελοντών στη λίμνη του Άλσους ΝΦ το Σάββατο 6 Ιουνίου, παρακολούθησαν, εκτός των συμπολιτών, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης.

2.Συμβολική περιβαλλοντική δράση, από κοινού ΔΗΜΟΣ ΝΦΝΧ  και ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ, το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου. Ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Κουτσάκης, Σπ. Γραμμένος και Τ. Κωνσταντινίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ουσταμπασίδης, η Τοπική Σύμβουλος Αγγελική Σουρτζή, οι Εθελοντές και συμπολίτες καθάρισαν το βόρειο τμήμα του Άλσους, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα, λόγω κορονοϊού, μέτρα. Στους συμμετέχοντες, προσφέρθηκαν από τους συνδιοργανωτές όλα τα απαραίτητα μέσα συλλογής των απορριμμάτων αλλά και ατομικής προστασίας.

Τέλος, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ υπενθυμίζουν σε όλους τους συμπολίτες πως η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση είναι δείγμα Παιδείας και Πολιτισμού, και τους καλούν να αναλάβουν μελλοντικά και οι ίδιοι παρόμοιες πρωτοβουλίες στις γειτονιές τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.