}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών

Ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών

Επαχθές οικονομικά βάρος η λειτουργία των παιδικών σταθμών

για τη διοίκηση Βούρου

Η δημοτική αρχή Βούρου με τις ψήφους της παράταξης του κ. Τομπούλογλου, της κας Αλεφραγκή, του κ. Λαζαρίδη και του κ. Λέκκα, αποφάσισε χθες να παραχωρήσει το δημοτικό οικόπεδο στο πάρκο Μουστακλή στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού. Μία απόφαση για την οποία έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους οι εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης της πόλης, το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, το σωματείο συνταξιούχων και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας.

Σύσσωμη η διοίκηση του κ. Βούρου, χωρίς να απαντήσει σε κανένα από τα ουσιώδη ερωτήματα που της τέθηκαν αναφορικά με την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, επέλεξε να οχυρωθεί πίσω από τη θέση ότι η λειτουργία των παιδικών σταθμών επιφέρει σημαντικό κόστος στο Δήμο, κάτι από το οποίο απαλλάσσεται από τη συγκεκριμένη παραχώρηση. Δηλαδή, ο κ. Βούρος, όχι μόνο δεν διεκδίκησε καμία χρηματοδότηση για να υλοποιηθεί μία έτοιμη μελέτη, αλλά επέλεξε την παραχώρηση για να αποφύγει τα βάρη της λειτουργίας ενός βρεφονηπιακού σταθμού.

Η ακραία νεοφιλελεύθερη αυτή θέση είναι πολιτικά επικίνδυνη, αφού αντιμετωπίζει την υποχρέωση του Δήμου να παράσχει προσχολική αγωγή στα παιδιά της πόλης μας σε επαχθές οικονομικά βάρος. Είναι μία θέση, που ταυτόχρονα, αποδεικνύει την ανικανότητα αυτής της διοίκησης να σχεδιάσει, να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει έναν δημόσιο σχεδιασμό για τις ανάγκες της πόλης μας, πέραν όσων έχουν ήδη δρομολογηθεί από την δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών.

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.