}
Αρχική / Slider / Τίμησαν την ημέρα μνήμης των Ποντίων

Τίμησαν την ημέρα μνήμης των Ποντίων

Σε μία συμβολική κίνηση λόγω των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν, ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσσανδρος Γεωργαμλής, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας Παναγιώτα Αγοραστού και Ηλίας Γκρίντζαλης, τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων της Νέας Φιλαδέλφειας.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε:

«Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

στις 24 Φεβρουαρίου 1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ποντίων και ψήφισε ομόφωνα για την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

 Σήμερα λοιπόν, τιμούμε τους 353.000 νεκρούς και τον βίαιο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες.

 Τιμούμε τους 353.000 άταφους προγόνους μας που ζητούν δικαίωση.

 Είναι ιερή υποχρέωση όλων μας να μην λησμονήσουμε ποτέ αυτά που συνέβησαν και καταγράφηκαν με τα πιο μελανά χρώματα στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.

 Στον προσφυγικό Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με τον μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας ποντιακής καταγωγής, χρέος όλων μας είναι να διατηρούμε την παράδοση και τη μνήμη του Πόντου ζωντανή μέσα στο χρόνο».

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

173.000 ευρώ από τον «Φιλόδημο»

Νέα Φιλαδέλφεια, 25/05/20 Ένταξη Πράξης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.