}
Αρχική / Slider / Απολυμάνσεις και καθημερινή καθαριότητα στη Φιλα-ηδόνα

Απολυμάνσεις και καθημερινή καθαριότητα στη Φιλα-ηδόνα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται καθημερινά οι απολυμάνσεις και οι δράσεις καθαριότητας στο σύνολο των περιοχών της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ξεκίνησε να υλοποιείται από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και όπως είναι αυτονόητο εντάθηκε το τελευταίο διάστημα στη μάχη για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού,  παρά το γεγονός της λειτουργίας των υπηρεσιών μας με μειωμένο προσωπικό λόγω των αδειών ειδικού σκοπού (αδειών ευπαθών ομάδων κλπ) που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού Μ. Κουτσάκης δήλωσε σχετικά: «Η διεύθυνση καθαριότητας πέραν της αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών (πράσινοι, μπλέ κάδοι), διενεργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις παρακάτω εργασίες: 

– Πλύσιμο και απολύμανση κάδων

– Πλύσιμο και απολύμανση πλατειών, παιδικών χαρών, δρόμων και πεζοδρομίων

– Αποκομιδή απορριμμάτων των λαϊκών αγορών, πλύσιμο και απολύμανση των χώρων (δρόμοι – πεζοδρόμια).

Ενώ όσον αφορά τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας για τον οποίο επίσης έχω την ευθύνη, θέλω να επισημάνω τα εξής:

– Στα πλαίσια αντιμετώπισης του κορωνοϊού Covid – 19 έγινε εγκαίρως απολύμανση των δημοτικών κτιρίων (Δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, κοιμητήριο, κ.α.), δράσεις που συνεχίζονται ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα

– Μεριμνήσαμε για το έγκαιρο κλείσιμο υπαίθριων δημοτικών χώρων (παιδικές χαρές, γήπεδα 5χ5, γήπεδα τένις, άλσος) για την αποφυγή του συγχρωτισμού

– Μεριμνούμε σε καθημερινή βάση με την Δημοτική Αστυνομία και την Ελληνική Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση κλπ.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην υπηρεσία της Καθαριότητας και εκ μέρους του Δημάρχου, που για ακόμα μία φορά είναι στην πρώτη γραμμή για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία».  

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΝΦ-ΝΧ: 710.000 ευρώ για σχολεία, άλσος, παιδικές χαρές. Χορήγηση laptop, θερμομέτρων και πραγματοποίηση test covid στα σχολεία.

Δημοτικό συμβούλιο χθες σε μια συνεδρίαση στην οποία ψηφίστηκαν αναμορφώσεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον …

One comment

  1. Καμία σπολύμανση κάδων δεν έχει γίνει στην περιοχή γύρω σπό το γήπεδο της ΑΕΚ.
    Μας κοροϊδεύετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.