}
Αρχική / Slider / Συνεδρίαση ΔΣ με απόπειρα απόσυρσης θεμάτων

Συνεδρίαση ΔΣ με απόπειρα απόσυρσης θεμάτων

Πρωτόγνωρη κατάσταση για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας χθες 23/3 το βράδυ καθώς ήταν η πρώτη φορά που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η αρχική πρόσκληση ήταν για συζήτηση 16 θεμάτων αλλά αποφασίστηκε λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, να συζητηθούν τα 9 επείγοντα και να γίνει νέα συνεδρίαση για τα υπόλοιπα.

Η συνεδρίαση διάρκεσε 5 ώρες και έφερε πολλές φορές σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο του σώματος που είχε αντικειμενική δυσκολία να αφαιρέσει τον λόγο από όσους, λόγω του εγκλεισμού, είχαν διάθεση να αγορεύσουν διαδικτυακά.

Μια συντονισμένη προσπάθεια έγινε από πλευράς μέρους της αντιπολίτευσης που προσπάθησε ουσιαστικά να αποσύρει θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Με πρωταγωνιστή τον Παντελή Γρετζελιά ζήτησαν προ ημερήσιας διάταξης, συζήτηση για αναβολή θεμάτων, κυρίως αυτών που αφορούσαν το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου και αργότερα, στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ζήτησαν επικαλούμενοι αυτή την απόφαση, να αποσυρθούν. Ουσιαστικά επιχείρησαν τον έλεγχο όλης της συνεδρίασης αφού αν επικρατούσε αυτή η άποψη, θα αποτελούσε δεδικασμένο για όλους τους ΟΤΑ στους οποίους δεν υπάρχουν πλειοψηφίες. Θα μπορούσε δηλαδή η αντιπολίτευση, παίρνοντας μια απόφαση εκτός ημερήσιας διάταξης να αναβάλει όλα ή κάποια από τα θέματα των ΔΣ, δένοντας τα χέρια των Διοικήσεων. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε κανονικά στην ψήφιση των εισηγήσεων, με την αντιπολίτευση δια στόματος Παντελή Γρετζελιά, να απειλεί για προσφυγή κατά των αποφάσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και το θέμα της πρωτομαγιάς. Όλοι συμφώνησαν ότι ο εορτασμός θα ματαιωθεί λόγω της πανδημίας αλλά με πρόταση του Άρη Βασιλόπουλου, αποφασίστηκε η πρόβλεψη για τα έσοδά του να παραμείνει στον προϋπολογισμό και να διεκδικηθεί ως έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ουσιαστικά συνυπογράφοντας την επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος στις 10/3 προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση 300.000 ευρώ για να τις απώλειες που θα προκληθούν από την μη διεξαγωγή του πανηγυριού λόγω της πανδημίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.