}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Τι θα γίνει με την Πρωτομαγιά και την Πασχαλινή έξοδο;

Τι θα γίνει με την Πρωτομαγιά και την Πασχαλινή έξοδο;

Όσον αφορά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό πανηγύρι στην λεωφόρο Δεκελείας. Ο τριήμερος εορτασμός που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, αποτελεί  μεγάλη πηγή εσόδων για τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας και η ματαίωσή του θα είναι εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα για την οικονομική υπηρεσία αφού θα δημιουργήσει μεγάλη τρύπα, όχι μόνο στον φετινό προϋπολογισμό αλλά και αυτούς των επόμενων δυο ή τριών ετών.

Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει, για απαγόρευση μετακίνησης κατά τις πασχαλινές εορτές ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων παρατηρείται στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αθήνα. Αυτό που όπως φαίνεται φοβίζει τους αρμόδιους, είναι η διασπορά του ιού στην επαρχία όπου οι υποδομές υγείας δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την κρίση της πανδημίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κρίση θα βρίσκεται κατά την περίοδο του Πάσχα (14-20 Απριλίου) στο αποκορύφωμά της και η αθρόα μετακίνηση των πολιτών στην επαρχία θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση.

Χαρακτηριστική δήλωση από την χθεσινή (17/3) ενημέρωση για τον κορωνοϊό

«Η αποκέντρωση δεν συνιστάται»

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων να μην απομακρύνονται την περίοδο αυτή σε νησιωτικές περιοχές, καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η αεροδιακομιδή τους εφόσον χρειαστεί. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί άνθρωποι με σοβαρή καρδιοπάθεια, αρρύθμιστο ζαχαρώδη διαβήτη, όσοι έχουν κακοήθειες και βρίσκονται υπό θεραπεία και μεταμοσχευμένους με ενεργή ανοσοκαταστολή.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Όλες και όλοι σήμερα στην παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δελτίο τύπου Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – …

One comment

  1. Ποτε θα γινη το πανιγιρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.