}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / Ο διασυρμός τους έγινε διασυρμός μας… Aπαιτούνται γενναίες αποφάσεις!

Ο διασυρμός τους έγινε διασυρμός μας… Aπαιτούνται γενναίες αποφάσεις!

Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να είναι τόσο εκνευρισμένος τόσο θυμωμένος σε παιχνίδι της ΑΕΚ από την ημέρα της επιστροφής της και μετά.

Ακόμα και σε βαριές ήττες που έχουμε κάνει από τον ΟΣΦΠ μέσα στο Καραϊσκάκη δεν θυμάμαι να έχω νιώσει αυτή την οργή και αυτόν τον θυμό , όπως άλλωστε ένιωσε το συντριπτικό ποσοστό του κόσμου μετά το χθεσινό παιχνίδι , και τονίζω το χθεσινό γιατί υπάρχει άλλοτε μικρή και άλλοτε μεγάλη μερίδα του κόσμου να “ισοπεδώνει” τα πάντα και τους πάντες ακόμα και για παιχνίδια που είχαν θετική κατάληξη..

 

Ξεκινάει λοιπόν το παιχνίδι και εκτός των πρώτων λεπτών που ήταν λογικό να μπεί μέσα ο ΠΑΟ με τον ενθουσιασμό που του αναλογεί χωρίς όμως να έχεις κινδυνεύσει πουθενά, βλέπεις μια ΑΕΚ να ξεδιπλώνει σιγα – σιγά την ανωτερότητα της μέσα στον αγωνισιτικό χώρο, να έχει τον πλήρη έλεγχο (αυτό πιστώνεται στον Κωστένογλου με το αρχικό διάβασμα του παιχνιδιού) και να τελειώνει το ημίχρονο σκοράροντας 2 φορές και χάνοντας και άλλες ευκαιρίες για ακόμα 1 γκολ.

 

Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο εκεί οπού τελέιωσε το πρώτο (με μια αλλαγή ακαταλαβίστικη και αδικαιόλογητη από πολλούς με το να μπαίνει στην θέση του καλού Κρίστιτστς ο Σιμάο – εμένα δεν με πείθει η αιτιολογία της αλλαγής ότι είχε πρόβλήμα ο Σέρβος ..)  και βλέπεις μια ΑΕΚ να χάνει απανωτές κλασικές ευκαιρίες για να κάνει το 0-3 ή το 0-4 μέχρι το 65 λεπτό και να στείλει όλους αυτούς που γράφουν σήμερα τα περί “βαριάς φανέλας” τα “σύλλογος μεγάλος” και όλους αυτούς τους βαρύγδοπους τίτλους σε σάιτ και εφημέριδες , στην αφάνεια τους και να τελειώσεις την “ύπαρξη ” τους από το φετινό πρωτάθλημα μια και καλή με έναν διασυρμό .

 

Έναν διασυρμό που έβλεπαν να έρχεται οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΟ μέσα στο γήπεδο  μέχρι το 65 λεπτό του αγώνα, αποδοκιμάζωντας την ομάδα τους.

Έναν διασυρμό για τον οποίο ήταν έτοιμοι να γράψουν σήμερα οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι τους αφού ήδη στο μυαλό τους στριφογύριζαν  μέχρι εκέινο το λέπτο οι τίτλοι που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν.

 

Έναν διασυρμό τον οποίον είχαν “προαναγγείλει’ χιλιάδες ΑΕΚτζήδες στα μέσα κοινωνική δικτύωσης με δημοσιεύσεις  στο ημίχρονο του αγώνα τρελαμένοι θετικά από την έκβαση του παιχνιδιού έως το 65 λεπτό (άραγε πόσα χιλιάδες δημοσιεύσεις και σχόλια  θα διαγράφηκαν μετά το τέλος του αγώνα..)

 

Ένας διασυρμός που ήρθε όμως τελικά ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ για την ΑΕΚ στο τέλος του παιχνιδιού!

 

Οι λέξεις ντροπή και ξεφτίλα είναι αυτές επίσης που συνοδεύουν αυτό τον χαρακτηρισμό γιατί περί τίνος τέτοιου πρόκειται όταν λέγεγαι ΑΕΚ  και χάνεις με αυτό τον τρόπο, ένα παιχνίδι δικό σου, έχοντας απέναντι σου  αυτόν τον ΠΑΟ που τον έχει γλεντήσει φέτος και πέρσι ο κάθε πικραμένος .

 

Όταν έχεις αυτόν τον ΠΑΟ των χιλίων οικονομικών και όχι μόνο πρβλημάτων με παίκτες από τα τσικό του ή κάποιον Ινσουα κάποιον Πούγγουρα κάποιον Περέα ή κάποιον Ζαχίντ ή όποιον άλλον θέλετε , και εσύ έχεις ακριβοπληρωμένους παίκτες που έχουν ΟΛΕΣ τις ανέσεις και την ασφάλεια της διοίκησης που νιώθουν οι ποδοσφαιριστές, ζώντας μέσα σε βιλάρες και σε όλη την χλιδή .

 

Αυτοί λοιπόν οι παίκτες της ΑΕΚ και αυτός ο προπονητής κατάφεραν να χάσουν από αυτόν τον ΠΑΟ και από παίκτες του που αν μη  τι άλλο, είχαν πάθος και ψυχή αλλά και προπονητή ..στην εξέδρα ούτε καν στον πάγκο..

 

Καταφέραμε γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να δεχτούμε 3 γκολ σε 25 λεπτά παρουσιάζοντας μια εικόνα πλήρης ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ κατάρρευσης μια εικόνα πλήρης αυτοκαταστροφής , χωρίς να παίζει ρόλο στην τελική το πάθος των αντιπάλων ή των διαφόρων μπούρδων που ακούω ότι 15 χιλιάδες κόσμος “εσπρωξε” τον ΠΑΟ στο αχανές ΟΑΚΑ για την νίκη.

 

Όταν έχεις ομάδα που ο ένας ματώνει για τον άλλον , όταν έχεις παίκτες που δεν κοιτάνε το ποδοσφαιρικό τους “εγώ” και στην τελική όταν έχεις προπονητή κανονικό ή επιτελείο που μπορεί να εφαρμόσει τα στοιχειώδη για να τελείωσει αυτό το παιχνίδι νικηφόρα, τότε κανένας Πούγγουρας, κανένας Χατζηγιοβάννης, κανένας Ζαχίντ ή Δώνης ή ΟΑΚΑ των 15 χιλιάδων νοματαίων, έχοντας μεταξύ γηπέδου και κερκιδών, το ταρτάν του στίβου ενδιάμεσα μπορεί να σου πάρει αυτό το παιχνίδι ! ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

 

Αυτό που έγινε στα τελευταία 25 λεπτά του αγώνα αναδεικνύει με κεφαλαία γράμματα τις μεγάλες παθογένειες και ελλείψεις σε παίκτες “κλειδιά” που υπάρχουν στην ομάδα και αφορούν και αγωνιστικά θέματα (άμεση ενίσχυση σε χαφ και στόπερ το έχω γράψει δεκάδες φορές) αλλά και σε θέματα πειθαρχίας!

 

Δεν μπορεί κύριε Λιβάγια για παράδειγμα να ασχολείται όλη η ομάδα και ο πάγκος μαζί σου εν ώρα αγώνα (!) γιατί δεν πήρες μια πάσα και να κλαψουρίζεις σαν μωρό που δεν του δώσαν την μπάλα , και να έρχεται ο Ολιβέιρα και να σου ζητάει συγνώμη και το μόνο που δεν έκανε ήταν να στο ζητήσει και γονατιστός!

Δεν είναι δυνατόν κύριε Λιβάγια να μην τρέχεις να μαρκάρεις ούτε στα 2 μέτρα (!) και να έισαι “στραβωμένος¨για μια φάση ! Δεν γίνεται να φτάνουμε να ακούμε ότι έγινε αλλαγή ο Ολιβέιρια επειδή το ήθελε ο Λιβάγια ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

 

Εισαι παικταράς το ξέρουμε όλοι , αλλά και εσύ και ο Βράνιες και όλοι οι άλλοι να ξέρετε και το φωνάζω χρόνια τώρα (κάτι που δεν μπορούν να το καταλάβουν ακόμα τα πιτσιρίκια ή κάποιοι μεγαλύτεροι) ότι οι προσωπολατρείες στην ΑΕΚ έχουν τελειώσει προ πολλού ! Γιατί και εσύ και πολλοί άλλοι θα κοιμήθηκαν πιο εύκολα χθες το βράδυ από χιλιάδες άλλους από εμάς , και δεν ξέρω αν το έχετε συνηδειτοποιήσει αλλά στον λογαριασμό σας θα συνεχίσουν να μπαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ , την στιγμή που άλλοι να μην πω τι.. παίρνουνε καλύτερα, και έχοντας να αντιμετωπίσουν συνθήκες εργασίας, που δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές σας , και μένοντας σ ένα ενοίκιο ή πληρώνοντας έναν μπιπ – δάνειο για όλη τους την ζωή και όχι να τους παρέχει η δουλειά τους βίλα ή μεζονετα για να μένουν !

Οποιανού λοιπόν δεν του αρέσουν όλα αυτά στο καλο..Και εδώ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

 

Όσον αφορά τον προπονητή Κωστένογλου , από την πρώτη στιγμή και την ώρα που φώναζαν όλοι ενθουσιασμένοι να τον κρατήσουμε σαν προπονητή ..και από την στιγμή που το “επέβαλλαν ” κάποιες κλίκες παικτών (πάλι αν είναι δυνατόν..) προσωπικά είχα έντονες αμβφιβολίες και ενστάσεις τονίζοντας όμως εξαρχής ότι δεν θα μου φταίει ο “Κωστε” σε πιθανή άσχημη εξέλιξη , γιατί ξέρουμε ποιο έιναι το ταβάνι του.

 

Μάζεψε την ομάδα μετά την λαίλαπα Καρντόσο έδωσε ψυχολογία , αλλά το να μην εφαρμόζει τα αυτονόητα και να μην έχει το κύρος να επιβληθεί στους παίκτες  ε αυτό πάει πολύ , και δεν είναι μόνο χθεσινός αγώνας που κάνει τραγικά λάθη !

Το να μην έχεις όμως την ικανότητα να διακρίνεις ότι Ολιβέιρα ή Βέρντε που ήταν οι κορυφαίοι δεν τους κάνεις ΠΟΤΕ αλλαγή τότε αυτό και από μόνο του συνιστά ποδοσφαιρικό ανέκδοτο!

Με 2 απλές κινήσεις το παιχνιδάκι χθες θα είχε τελειώσει με συνοπτικές διαδικάσιες όταν ήταν 0-2 . Βάζεις π.χ λόγω ελλειψης άλλου αμυντικού χαφ τον Μάνταλο εκεί στην θέση του ΑΝ είχε πρόβλημα Κρίστιτστς , βάζεις εξτρέμ τον Αλμπάνη και τραβάς τον Λιβάγια σε ρόλο δεκαριού ή βάζεις μέσα αφού θέλεις Σιμάο και βγαζεις τον Λιβάγια (εκτός αν φοβάσαι μην σε μαλώσει..)  βάζωντας Αλμπάνη . Ποτέ μα ποτέ όμως δεν βγάζεις τον βασικό σου φορ που πάλι ήταν από τους καλύτερους και τον  Βέρντε που ήταν σε πάρα πολύ κατάσταση χθες!

 

Το ξαναγράφω λοιπόν ότι η ΑΕΚ θέλει έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας και με κύρος που να μπορεί να επιβληθεί στους παίκτες αλλά όλα αυτά είναι ΕΥΘΥΝΗ της διοίκησης.

 

Αυτή την στιγμή όλος ο κόσμος είναι στα “κάγκελα’ και δικαιολογημένα απόλυτα απογοητευμένος και νευριασμένος, βλέποντας άλλη μια χρονιά να χάνετε ή να πάει να χαθεί εντελώς αφού πάντα είμαι αισιόδοξος από τη  φύση μου. Αυτή όμως η αισιοδοξία για να γίνει ορατή θα πρέπει να παρθούν μεγάλες και γεναίες αποφάσεις από την διοίκηση και φυσικά κυρίως από τον Δημητρη Μελισσανίδη.

 

Η διακοπή αυτή τη  στιγμή του πρωταθλήματος έρχεται σαν βάλσαμο, και όλες σχεδόν οι ελπίδες μας εναποθέτονται σε ένα πρόσωπο που έχει και γνωριμίες και το απόλυτο σεβασμό και κύρος και λέγεται Ίλια Ίβιτς .

Πιστεύουμε και όλοι ευελπιστούμε ό Ίβιτς με τις κινήσεις που ήδη κάνει και έχοντας όλο το χρονικό διάστημα γι αυτές , να ενισχύσει την ομάδα φέρνωντας επιτέλους και τους παίκτες που λέιπουν σε κομβικές θέσεις αλλά και να “δουλεύει” το θέμα του προπονητή με ένα όνομα αναλόγου του κύρους της ΑΕΚ.

 

Όλα αυτά χωρίς να λείπουν και οι εκκαθαρίσεις που επιβάλλονται να γίνονται σε κάθε ομάδα όταν δεν εφαρμόζονται τα αυτονόητα ανεξαρτήτου ονόματος και δυναμικής αυτού!

 

Ο Δημητρης Μελισσανίδης το γνωρίζει αυτό γιατί πρέπει να σωθεί αυτή η χρονιά όπως μπορεί να σωθεί και επειδή είναι κομβική ενόψει της επόμενης που έρχεται με τη  Αγιά Σοφιά..

 

ΥΓ: Καμία δειυκρινιστική δήλωση δεν έπρεπε να κάνει ο Μάνταλος και καμία συγνώμη να ζητήσει. Είπε αυτό που είπαμε όλοι μας , λέγοντας εκ των προτέρων ότι σέβεται απόλυτα τον ΠΑΟ για την ιστορία του , αλλά μιλάει για το συγκεκριμένο παιχνίδι.Πάντα βέβαια σε αυτή την χώρα θα υπάρχουν οι γνωστοί γεμάτοι στην ανοησία λαϊκιστές , αλλά και κάποιοι άλλοι που θέλουν να πουλήσουν δήθεν οπαδιλίκι και κάτι τέτοιες δηλώσεις τους δίνουν την ευκαιρία να  βγούν από την ανυποληψία τους και την “ναφθαλίνη” τους.

 

ΥΓ.2: Κάτι επιτέλους πρέπει να κάνει η ΠΑΕ με αυτούς που μετά από κάθε ήττα μας επιβεβαιώνουν την επίσης αδικαολόγητη ανοησία και επιπολαιότητα της σκέψης τους , χλεύζοντας την ομάδα αλλά και ειρώνευοντας ανθρώπους και της προσπάθειας που έγινε, για να βλέπουμε σήμερα το παλάτι της Αγιάς Σοφιάς να έχει υψωθεί λέγοντας “δείξτε μας έργα τώρα από το γήπεδο” την στιγμή που έργα και εικόνες δείχνονται κάθε μέρα! Μας προσβάλει όλους αυτό και περισσότερο ανθρώπους που μοχθήσαμε μέχρι τελικής πτώσης για να γίνει ή να γίνεται πραγματικότητα  αυτό το όνειρο . Μια απαγόρευση δια παντός ας πούμε εισόδου θα ήταν το ιδανικό..Και ξέρω απόλυτα τι λέω αφού τα σχόλια κατά του αυτουνού που εξαιτίας του γίνεται αυτό το μεγαλείωδες έργο αλλά και ειρωνείας για το γήπεδο ξεπερνάνε το βαθμό της αισχρότητας και αγνωμοσύνης!

Διαβάστε επίσης

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Κοντοειδής της ΑΕΚ

«Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε το 3ο Κύπελλο Σπάθης που διεξήχθη στην Ομοσπονδιακή Αίθουσα του ΟΑΚΑ, καθώς ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.