}
Αρχική / Slider / Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας λάβαμε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συμπολίτες, oι εκδηλώσεις Μνήμης του προσφυγικού Δήμου μας για τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο μνημείο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων της πόλης μας.

Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους προγόνους μας, ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων από τους φορείς της πόλης.

Επιλέγουμε την 14η Σεπτεμβρίου, που άλλωστε έχει οριστεί από την Βουλή ως ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και την 15η Σεπτεμβρίου, να στηρίξουμε τις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων (Ο.Π.Σ.Ε).

Οι εκδηλώσεις της Ο.Π.Σ.Ε.(15/9) θα ξεκινήσουν με επιμνημόσυνη δέηση στην Ι. Μητρόπολη Αθηνών, στο Μνημείο του Μητροπολίτη Σμύρνης Αγίου Χρυσοστόμου και θα καταλήξουν στο Σύνταγμα με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, από πλήθος προσφυγικών σωματείων.

Με ενωτική διάθεση ως οφείλουμε να κάνουμε πάντα σε τέτοιου είδους δράσεις, αναμένουμε να τιμήσετε με τις οικογένειές σας και τις δύο εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 6ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια

  • 10:00 π.μ. Ετήσιο Μνημόσυνο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό (Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Παναγία Βουρλιώτισσα) της Νέας Φιλαδέλφειας
  • Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Μικρασιατών «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες», χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ
  • 11.30 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων – Νέα Φιλαδέλφεια
  • Σιγή ενός  λεπτού – Εθνικός Ύμνος – Πέρας τελετής

 

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι τοπικές Αρχές, τα Μικρασιατικά Σωματεία, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της πόλης μας καθώς και όλοι οι πολίτες.

 

 


Διαβάστε επίσης

Εκτεταμένες εργασίες στο «Απόστολος Κόντος»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής του παρκέ του αγωνιστικού χώρου του Κλειστού Σχολικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.