}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Απάντηση της “Πολιτών Πολιτεία” σε μια ανακοίνωση που εμείς δεν λάβαμε

Απάντηση της “Πολιτών Πολιτεία” σε μια ανακοίνωση που εμείς δεν λάβαμε

Συνηθισμένη η παράταξη “Δύναμη Πολιτών” του Άρη Βασιλόπουλου στις παιδικές συμπεριφορές, φαίνεται ότι έχασε το email της Φιλαηδόνας (info@filaidona.gr) γιατί δεν λάβαμε την ανακοίνωσή της σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους δεοντολογίας, να την αντιγράψουμε από κάποιο από τα ΜΜΕ που την έλαβαν ώστε να δημοσιεύσουμε και την απάντηση της παράταξης “Πολιτών Πολιτεία” που λάβαμε. Έτσι οι αναγνώστες μας, θα έχετε την σφαιρική ενημέρωση που η “Δύναμη Πολιτών” δεν επιθυμεί.

Η ανακοίνωση της παράταξης “Πολιτών Πολιτεία”

Νέα Φιλαδέλφεια, 09/09/19

Από τους θιασώτες της στείρας άρνησης, της τεχνητής έντασης, των ετεροπροσδιορισμών, των ακραίων χαρακτηρισμών, του διχασμού και της πόλωσης, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτό που διαβάσαμε στην πρώτη ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Βασιλόπουλο, μία μόλις εβδομάδα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μας, ως νέα δημοτική αρχή της πόλης.

Χρησιμοποιούν τον ίδιο ακριβώς πολιτικό λόγο, με την προεκλογική περίοδο, δείχνοντας την δυσκολία προσαρμογής και μετάβασής τους στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Δείχνοντας ότι η αποδοχή της ήττας δεν είναι μία εύκολη για τους ίδιους διαδικασία.

Το γεγονός όμως αυτό ουδόλως απασχολεί τους δημότες που επέλεξαν με ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά τόσο στον Α’ όσο και στον Β’ γύρο των εκλογών τον Γιάννη Βούρο και τους συνεργάτες του, ως δημοτική αρχή της πόλης μας.

Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα γύρισαν οριστικά σελίδα.

Οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους έδωσαν επίσης ξεκάθαρη εντολή συναινέσεων, συνθέσεων και ενότητας. Αυτή την εντολή θα την υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Με τους συνοδοιπόρους μας σε αυτήν την πορεία μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα. Προσπαθήσαμε όμως τους τελευταίους μήνες να βρούμε κοινό βηματισμό, αναζητήσαμε κοινούς τόπους, γιατί τα προβλήματα ούτε είναι λίγα, ούτε μπορούν να περιμένουν.

Περίοδο χάριτος και ανοχής από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν περιμέναμε και δεν ζητάμε. Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας είναι μεγάλες και οφείλουμε να μην τους διαψεύσουμε.

Το προσεχές διάστημα θα παρουσιάσουμε στους μοναδικούς κριτές μας, τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, το κοινό πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών που ήδη έχουμε συνδιαμορφώσει με τους συνεργάτες μας, ανά τομέα ευθύνης.

Για την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την κοινωνική πολιτική, την παιδεία, τον πολιτισμό κοκ, σε αυτή τη νέα αρχή για το Δήμο, που μόλις ξεκίνησε.

Με οδηγό τα προεκλογικά μας προγράμματα και τις απαιτήσεις μίας σύγχρονης κοινωνίας.

Μπροστά μας έχουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Η προεκλογική περίοδος έχει παρέλθει προ πολλού.

Από το γραφείο Τύπου

Η ανακοίνωση της παράταξης “Δύναμη Πολιτών”

Πέρασαν πάνω από 3 μήνες υπόγειων συζητήσεων και παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων για να ολοκληρωθεί το παζλ της νέας συμπολίτευσης του Δήμου μας, χωρίς να δοθεί στη δημοσιότητα κανένα προγραμματικό περιεχόμενο της συμφωνίας για να μπορέσουμε να το αξιολογήσουμε. Μπορούμε όμως να εξάγουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα με βάση τη σύνθεση της συμπολίτευσης.

Η παρουσία του κ. Γρετζελιά, που είναι στα δημοτικά μας πράγματα από το 1980 και συνεχώς αποδοκιμάζεται από τους πολίτες μετά το 2002, δείχνει ότι η νέα διοίκηση έχει μέσα της ό,τι πιο παλιό και φθαρμένο υπάρχει στην πόλη.

Η παρουσία κεντρικών στελεχών της διοίκησης Γαϊτανά, που άφησε το Δήμο με 1 απορριμματοφόρο σε λειτουργία, και στην οποία ο κ. Γρετζελιάς είχε κηρύξει πόλεμο, αποτελεί εγγύηση της επανάληψης της καταστροφικής πορείας του Δήμου.
Η παρουσία ανθρώπων, που κατήλθαν στις εκλογές μόνο και μόνο για να γίνουν τμήμα της όποιας τοπικής εξουσίας, δείχνει ότι το ήθος και οι αρχές περισσεύουν σε αυτή τη διοίκηση – συνονθύλευμα.

Ένα συνονθύλευμα που δημιουργήθηκε χωρίς (φανερό) πρόγραμμα, αρχές και σχέδιο, με μοναδικό σκοπό τα ατομικά οφέλη καθενός που συμμετείχε σε αυτό το ανατολίτικο παζάρι και την εφαρμογή σχεδίων που έχουν εκπονηθεί εκτός πόλης. Καταγγέλλουμε αυτή την συμμαχία ανθρώπων με σφοδρές αντιθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν, που αρνούνται ως σήμερα να δημοσιοποιήσουν το συγκεκριμένο «πρόγραμμα» πάνω στο οποίο δήθεν συμφώνησαν, κι οι οποίοι δέχθηκαν να τεθούν υπό έναν άνθρωπο που συνειδητά είχε αποκόψει τους δεσμούς του με την πόλη και την τοπική μας κοινωνία επί δεκαετίες.

Η Δύναμη Πολιτών θα ασκήσει αντιπολίτευση Αρχών. Θα ψηφίζει ό,τι θεωρεί θετικό για την πόλη και θα καταγγέλλει κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της, για εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας και του δημοκρατικού κεκτημένου της πόλης μας.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019


Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.