}
Αρχική / Slider / Μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η φράση του Μάο αντικατοπρτίζει την κατάσταση που πιθανόν να αντιμετωπίσει η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα τα επόμενα χρόνια. Μόνο που υπέροχη, είναι η κατάσταση για αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία. Για τους υπόλοιπους… θα δείξει.

Όταν κάποιοι έλεγαν ότι η συγκέντρωση πολλών και σημαντικών προσώπων στον συνδυασμό του Γιάννη Βούρου, θα οδηγήσει σε «φαγωμάρα» ιδιαίτερα την δεύτερη Κυριακή, από τούτη εδώ την στήλη διαβάζατε ότι τίποτα δεν θα συμβεί διότι όλοι στον συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία» ήταν συνειδητοποιημένοι για το ρίσκο που έπαιρναν και τελικά υπήρξε επαλήθευση των εκτιμήσεων μας.

Κάποιοι συνεχίζουν να ασχολούνται, αυτή τη φορά με την αξιοποίηση των προσώπων όταν ο Γιάννης Βούρος θα αναλάβει την διοίκηση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Και πάλι σφάλουν. Αυτή τη φορά δεν υπολογίζουν ότι και ο ίδιος ο Γιάννης Βούρος γνωρίζει, πλέον, πρόσωπα και πράγματα. Γνωρίζει ο ίδιος, ποιοι μπορούν, ποιοι θέλουν και ποιοι πρέπει να αξιοποιηθούν τόσο από τον συνδυασμό του όσο και από τους υπόλοιπους συνδυασμούς που διαθέτουν Δημοτικούς Συμβούλους και γενικότερα αξιόλογα πρόσωπα.

Αυτό που δεν βλέπουν ή κάνουν ότι δεν βλέπουν κάποιοι, είναι το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σε άλλους συνδυασμούς και κυρίως στον συνδυασμό της Δύναμης Πολιτών. Η ανθρωπογεωγραφία του συνδυασμού του Άρη Βασιλόπουλου έχει αλλάξει από το 2014. Ο ίδιος ο συνδυασμός έχει αλλάξει. Έχει αστικοποιηθεί πλήρως. Τρανό παράδειγμα η προσπάθεια αυτοπροβολής που έκαναν όλοι ή πολλοί εξ αυτών κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Έβγαλαν φυλλάδια, κυκλοφόρησαν videos στα κοινωνικά δίκτυα κλπ.  Τα στελέχη του δεν είναι πλέον της ίδιας φιλοσοφίας με τα στελέχη που τον πλαισίωναν πριν πέντε χρόνια. Ο ίδιος ο Άρης Βασιλόπουλος το πιθανότερο είναι ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά. Το ρίσκο που πήρε βάλλοντας εναντίον πάντων, θα τον οδηγούσε σε μια πολυετή Δημαρχία ή στο περιθώριο. Το τοπικό τουλάχιστον. Οι επιλογές του είναι είτε να αποσυρθεί είτε να κοιτάξει αλλού, εφόσον δεν έχουν κλείσει οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό μπορούν να το δουν ακόμα και οι φανατικότεροι υποστηρικτές του. Και αυτό θα οδηγήσει σύντομα σε εξελίξεις μέσα στο συνδυασμό της «Δύναμης Πολιτών». Άλλωστε υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν και θέλουν να κάνουν το παραπάνω βήμα.

Και οι άλλοι συνδυασμοί έχουν τα θεματάκια τους. Είναι όμως νωρίς για να μπορέσουμε να προβλέψουμε τι θα πράξουν τα πρόσωπα που έχουν εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. “Ξανά Μαζί” του Παντελή Γρετζελιά και “Τώρα” του Χρήστου Κοπελούσου στηρίζουν εξ αρχής τον Γιάννη Βούρο και φαίνεται ότι θα συμπορευθούν. Ο Τάσος Κωνσταντινίδης και ο συνδυασμός “Πόλης Ενότητα”, δήλωσε διάθεση για συνεργασία, η οποία θα λειτουργήσει προς το συμφέρον της πόλης. Ο Πέτρος Λαζαρίδης, παραβρέθηκε στα πανηγύρια για τη νίκη του Γιάννη Βούρου το βράδυ της 2ας Ιουνίου, όπως και ο Θανάσης Καλύβης και άλλοι από την “Πόλη της Καρδιάς”. Υπάρχουν δε και άλλα πρόσωπα εντός και εκτός ΔΣ, τα οποία δεν θα έλεγαν όχι σε μια προσωπική αξιοποίηση. Παράγοντες που διατηρούν ΜΜΕ άλλαξαν στάση. Κάποιοι ανάμεσα στις δυο Κυριακές και κάποιοι αμέσως μετά την επικράτηση του Γιάννη Βούρου. Οι πρώτοι διαβλέποντας έγκαιρα την εξέλιξη των εκλογών, οι άλλοι τηρώντας το ρητό που λέει ότι «κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις, απόλαυσέ το».

Το γεγονός είναι ένα. Ο Γιάννης Βούρος έχει μπροστά του 3 μήνες μέχρι να αναλάβει και ακόμα 4 χρόνια για να διοικήσει. Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος για αυτούς που έχουν στα χέρια τους την εξουσία. Ίσως για αυτό ακούμε τα λιγότερα από τον Γιάννη Βούρο και τα περισσότερα από αυτούς που αισθάνονται ότι βρίσκονται ή περνούν στο “περιθώριο”. Φαίνεται ότι κάποιοι είχαν υποτιμήσει την παρουσία του. Διαψεύστηκαν προεκλογικά και αναμένεται η μετεκλογική εξέλιξη των πραγμάτων καθώς και η πορεία της επόμενης 4ετίας. Ας απολαύσουμε όλοι τις καλοκαιρινές διακοπές και οι Κασσάνδρες έχουν χρόνο από Σεπτέμβρη για τις δυσοίωνες προβλέψεις τους.


Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.