}
Αρχική / Slider / Έτσι έβγαλε η Νέα Χαλκηδόνα Δήμαρχο

Έτσι έβγαλε η Νέα Χαλκηδόνα Δήμαρχο

Μπορεί η μεγάλη συγκέντρωση προσώπων στο ψηφοδέλτιο της Νέας Χαλκηδόνας να είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή μόλις τριών από αυτά αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πανστρατιά που έγινε στη Νέα Χαλκηδόνα, στο πρόσωπο του Γιάννη Βούρου.

Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοικοι της «κάτω» πόλης ήταν τα τελευταία 5 χρόνια τα «παιδιά ενός κατώτερου θεού». Η καθαριότητα ήταν σε άθλια κατάσταση. Οι εκδηλώσεις Χριστούγεννα και Πρωτομαγιά είχαν καταργηθεί, στην καθημερινότητα η Νέα Χαλκηδόνα ήταν παραμελημένη (χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η ανακατασκευή του πεζόδρομου της Δεκελείας σταμάτησε στην οδό Τρυπιά). Τα σχολεία σχεδόν εγκαταλελειμμένα (χαρακτηριστικά το 1ο Δημοτικό κατέβασε ρολά τον περασμένο Νοέμβριο λόγω βανδαλισμών και στο γυμνάσιο έγινε κατάληψη στις αρχές του χρόνου, με τις ευλογίες των γονέων καθώς τα κτιριακά προβλήματα χρονίζουν). Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με το ότι, το ψευτοδίλημμα Δήμος ή ΑΕΚ που προσπάθησε να επιβάλει ο Άρης Βασιλόπουλος, δεν άγγιξε τη Νέα Χαλκηδόνα, έφεραν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα 61% υπέρ του Βούρου. Και επειδή η Νέα Χαλκηδόνα είναι ένα ¨χωριό” στο οποίο όλα είναι γνωστά σε όλους, δεν απέδωσαν τα ανοίγματα του Άρη Βασιλόπουλου στους άλλους χώρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν υπήρχε ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων στις δύο πόλεις, τα αποτέλεσμα στην εκλογή τους θα ήταν αντίθετο. Θα είχαν εκλεγεί με τον Γιάννη Βούρο, 6 Σύμβουλοι από τη Νέα Χαλκηδόνα και 4 από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν φυσικά τα πρόσωπα και η εμπιστοσύνη με την οποία τα αγκαλιάζουν οι πολίτες της Νέας Χαλκηδόνας αλλά και τα υψηλά ποσοστά που καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία στη Νέα Χαλκηδόνα. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν την προτίμησή τους τόσο στον πρώτο γύρο και πολύ περισσότερο στον δεύτερο γύρο, όταν ο Γιάννης Βούρος βρέθηκε αντιμέτωπος με την επίσημη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 


Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.