}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Λατρεμένος τόπος η Νέα Χαλκηδόνα

Λατρεμένος τόπος η Νέα Χαλκηδόνα

Λατρεμένος μου τόπος η Νέα Χαλκηδόνα, εδώ γεννήθηκα, εδώ έκανα τα πρώτα μου βήματα, εδώ πήγα σχολείο και αγάπησα την κάθε πέτρα αυτού του τόπου.

Λατρεύω να ξυπνάω το πρωί και να βλέπω όλο τον κόσμο και να λέμε «Καλημέρα» με αυτό το χαμόγελο που ακόμα μας διακρίνει. Να έρχεται η Άνοιξη και να μοσχοβολούν τα άνθη της νεραντζιάς στους δρόμους της περιοχής μας καθώς περιμένουμε με λαχτάρα το καλοκαίρι στις ωραίες μας γειτονιές. Γειτονιές που υπάρχουν ακόμα στην περιοχή μας, με όλη τη σημασία αυτού του όρου. Καθώς μεγάλωνα διαπίστωνα πως αυτός ο τόπος για να ζει και να ανθεί έτσι όπως όλοι τον αγαπούμε, θέλει διαρκή και ουσιαστική δουλειά από όλους μας, χωρίς δόλο και προσωπικά συμφέροντα. Θα πρέπει όλα αυτά που μας πρόσφερε απλόχερα η φύση να διατηρηθούν και να διατηρηθούν με αγάπη και σύμπνοια. Έχοντας όλες αυτές τις σκέψεις μέσα στο ρομαντικό μυαλό μου και καθώς είμαι άνθρωπος της αναζήτησης, της εργατικότητας και της προσφοράς, ξαφνικά γνωρίζω έναν άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως έχει μαζί μου τα ίδια όνειρα και την ίδια αγάπη για την περιοχή του. Κατάλαβα πως είναι ένας άνθρωπος περήφανος για τις ρίζες του, χωρίς να ξεχνάει από που ξεκίνησε κι ο ίδιος.

Αυτός ο άνθρωπος είναι ο κύριος Γιάννης Βούρος. Κάνοντας αρκετές συζητήσεις μαζί του κατάλαβα την άδολη αγάπη που έχει γι’ αυτή την περιοχή αλλά και την ειλικρινή στοχοπροσήλωση του ώστε να καλυτερέψει αυτόν τον τόπο. Πήρα την απόφαση να τον εμπιστευτώ χωρίς δεύτερη σκέψη όταν μου έκανε την τιμή να με προτείνει σαν υποψήφια τοπική σύμβολο της Νέας Χαλκηδόνας με τον συνδυασμό του. Αποφάσισα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή του την προσπάθεια, έχοντας πάντα γνώμονα την διατήρηση της ομορφιάς του τόπου μας. Είμαι Χαλκηδονιώτισσα 41 χρόνια τώρα, μητέρα δύο παιδιών και εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ζητώ την στήριξή σας γιατί κουράστηκα να βλέπω την πόλη μου να καταρρέει, γιατί θέλω να γίνω η φωνή σας εκεί που χρειάζεται στο να διατηρηθεί η Χαλκηδόνα μας έτσι όπως μας αξίζει να την ζούμε…Γιατί Μπορούμε, Θέλουμε και Πρέπει.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

  • η Χαρίκλεια (Χαρά) Δαρσακλή είναι εκπαιδευτικός, υποψήφια σύμβουλος για το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Χαλκηδόνας

 


Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.