}
Αρχική / Slider / Αυτό το δάνειο ποιος θα το ψηφίσει;

Αυτό το δάνειο ποιος θα το ψηφίσει;

Πρώτο θέμα στην αυριανή (24/4/2019) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας είναι η λήψη δανείου ύψους 1.600.000 ευρώ. Και το ερώτημα είναι ποιος από τα μέλη της παραπάνω επιτροπής, θα συμφωνήσει με την απόφαση αυτή μόλις 30 μέρες πριν τις εκλογές. Θα αντέτεινε βέβαια κάποιος ότι οι λειτουργία του Δήμου δεν σταματά λόγω των εκλογών αλλά από τη άλλη, αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος παρατηρητής γιατί δεν λήφθηκε η απόφαση τα προηγούμενα 4,5 χρόνια ή γιατί αυτή την μεγάλη υποχρέωση για τον Δήμο μας, δεν αφήνει η Δημοτική Αρχή να την λάβει η επόμενη Διοίκηση.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η παράταξη “Πολιτών Πολιτεία” την οποία παραθέτουμε παρακάτω.

 

Διαβάστε την εισήγηση του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου για την Οικονομική Επιτροπή.

…….

Εισηγούμαστε

τη λήψη δανείου ύψους 1.598.102,70 € από αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας ή του εξωτερικού καθώς και από κάθε είδους Δημόσιο οργανισμό ή Ν.Π.Δ.Δ. για την υλοποίηση της προμήθειας φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου

 Σε περίπτωση που αποφασιστεί η λήψη δανείου να ανατεθεί στο Δήμαρχο η ευθύνη να πράξει ότι χρειάζεται για (α) τη λήψη προσφορών δανεισμού από τα ως άνω χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, (β) την επεξεργασία των στοιχείων και τη διαμόρφωση εισήγησης προς την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης για την υπογραφή της κατάλληλης δανειακής σύμβασης

…..

Διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης “Πολιτών Πολιτεία”

Νέα Φιλαδέλφεια, 23/04/19

Η διοίκηση του κ. Βασιλόπουλου – Δύναμη Πολιτών μόλις ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, με το υπ. Αριθμ. 11929/18-04-19 έγγραφό της, ενημερώνει ότι στην ερχόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου θα εισηγηθεί τη λήψη δανείου 1.598.102,70 εκ. ευρώ, με εχέγγυο τα ανταποδοτικά τέλη σε βάθος 10 ετών, για την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού, όταν για αντίστοιχες δράσεις υπάρχουν άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία (προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ).

Εύλογα λοιπόν προκύπτει η ερώτηση γιατί αυτό το θέμα να έρθει τώρα (η σημερινή δημοτική αρχή είχε στη διάθεσή της 5 χρόνια!!!) και να επιβαρυνθεί ο Δήμος μας με δανειακή σύμβαση 1,6 εκ. ευρώ, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, την στιγμή που στις 2 Ιουνίου θα προκύψει ένα νέο δημοτικό συμβούλιο.

Το αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας!


Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.