}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Αυτοψία στον προσφυγικό οικισμό “monumenta” και “Πόλης Ενότητα”

Αυτοψία στον προσφυγικό οικισμό “monumenta” και “Πόλης Ενότητα”

Αντιπροσωπία της Δημοτικής Παράταξης «Πόλης Ενότητα», αποτελούμενη από τον επικεφαλής της υποψήφιο Δήμαρχο Ν. Φιλ/φειας – Ν. Χαλκηδόνας Τάσο Κωνσταντινίδη και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Ιλιάδα Βλαχοπούλου, Νίκο Θεοδωρόπουλο, Σπύρο Καβακόπουλο και Νίκο Τσορβά, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει με τη συνεργασία της οργάνωσης «Monumenta» και την εκπρόσωπό της Ειρήνη Γρατσία, αρχαιολόγο και γνωστή συμπολίτισσάμας, αυτοψία στον προσφυγικό συνοικισμό του Δήμου μας και καταγραφή των σημαντικότερων ιστορικών κτιρίων της πόλης. 
Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η προστασία της ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης μας, που αποτελεί ιδρυτικό σκοπό της «Monumenta» αλλά και βασική ιδρυτική δέσμευση της παράταξής μας.  
Η ανωτέρω προσπάθεια εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό μας  για την παροχή κινήτρων προς τους συμπολίτες μας για τη συντήρηση και επισκευή των προσφυγικών κτιρίων με τη χρησιμοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών των σημαντικών ιστορικών και βιομηχανικών κτιρίων του Δήμου μας που έχουν αφεθεί στην τύχη τους και στη φθορά του χρόνου. 
Κατωτέρω παραθέτουμε ενδεικτικές φωτογραφίες από την ανωτέρω αυτοψία. Θα ακολουθήσει σύντομα βίντεο με την ανάλυση της εκπροσώπου της Monumenta για τα σημαντικότερα κτίρια και διεξοδική παρουσίαση του σχετικού προγράμματός μας.

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

3 comments

  1. Ανώνυμος Πολίτης

    Το γεγονός ότι συνεργάζεται η παράταξη “Πόλης Ενότητα” και ο Τάσος Κωνσταντινίδης προσωπικά με φορέα του επιπέδου και του επιστημονικού κύρους της Monumenta και της Ειρήνης Γρατσία, δείχνουν και την σοβαρότητα που διέπει την παράταξη.

    Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν τους καφέδες, το παιχνίδι των deals και τις δημόσιες σχέσεις με κομματοπαράγοντες.

  2. Η καρδιά λέει Βούρο. Το μυαλό λέει Κωνσταντινίδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.