}
Αρχική / Slider / Σε άσκηση σεισμού οι εθελοντές Νέας Φιλαδέλφειας

Σε άσκηση σεισμού οι εθελοντές Νέας Φιλαδέλφειας

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, έλαβαν μέρος στην Άσκηση Σεισμού με τίτλο «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ – ΚΤ 2019» που διοργάνωσε η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Κεντρικού Τομέα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, την Τρίτη 19/2/2019.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ πραγματοποίησαν, ως παράλληλη δράση, Άσκηση Εκκένωσης από μαθητές και Καθηγητές, μετά από σεισμό, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο ΝΦ, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων κ.κ. Ιω. Μπεγέτη και Ιω. Καλουδιώτη αντίστοιχα.

Οι 450 μαθητές και οι Καθηγητές τους είχαν ενημερωθεί εκτενώς, την προηγούμενη ημέρα, από τον επικεφαλής της Άσκησης Δημήτρη Ομουρλόγλου – Αξιωματικό ΠΣ και Μέλος του Συλλόγου – για τις ενδεδειγμένες ενέργειες εκκένωσης του κτιρίου και την ασφαλή  μετάβασή τους στον προκαθορισμένο χώρο καταφυγής. 

Την Άσκηση παρακολούθησαν, ως παρατηρητές, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πανελλήνιας Ένωσης Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών –ΠΕΝΕΦΥΟ- καθώς και Μέλη της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών – ΕΕΡ που είχαν την ευθύνη της ασυρματικής επικοινωνίας με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. 

Στην Άσκηση πήραν μέρος 15 Εθελοντές του Συλλόγου, εκπαιδευμένοι από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας-ΟΑΣΠ. Από τις παρατηρήσεις που κατέγραψαν θα προκύψει το ποσοστό επιτυχίας της Άσκησης Εκκένωσης, που θα δοθεί στα Σχολεία τις επόμενες ημέρες.  

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.