}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Παίρνει προβάδισμα ο Β. Παπακώστας; (επιστολή κατά του Δημάρχου)

Παίρνει προβάδισμα ο Β. Παπακώστας; (επιστολή κατά του Δημάρχου)

Προβάδισμα φαίνεται να παίρνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παπακώστας, για να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου στα αριστερά του Άρη Βασιλόπουλου. Τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα μετά τις παραιτήσεις των πέντε Δημοτικών Συμβούλων της «Δύναμη Πολιτών», έχει σηκώσει το μεγάλο βάρος τόσο στις παρουσίες του στο Δ.Σ. όσο και στις συζητήσεις που γίνονται στην πόλη. Αν και ακόμα δεν έχει τελεσφορήσει τίποτα (ακούγεται ότι μπορεί να στηριχθεί και ήδη ανακοινωμένος υποψήφιος).

Ακολουθεί η επιστολή που μας έστειλε ο Βασίλης Παπακώστας που αποτελεί «μνημείο» κριτικής και χρησιμοποιεί ιδιαίτερα “περιπαικτικές” εκφράσεις κατά του Δημάρχου.

Η δημοκρατική ευαισθησία δεν περισσεύει

Στο Δημοτικό Συμβούλιου στις 19/12/2018 και στο οποίο απουσίαζα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου εκφράζοντας απορία για την απουσία μου, απειλώντας με μηνυτήριες αναφορές απέναντι στην οποιαδήποτε πολιτική κριτική καθώς επίσης και σε ερωτήσεις που δικαιούμαι και οφείλω ως αιρετός να υποβάλλω. Με κατηγόρησε ότι πέρασα στο αντίπαλο στρατόπεδο και υποτίθεται ότι απάντησε σε ερωτήσεις που είχα υποβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21/11/2018 σχετικά με το κόστος στις μελέτες ήχου και φωτός για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς κατά τα έτη 2015, 2016, 2018. Σε αυτό το σημείο θέλω να διευκρινίσω ότι τίποτα δεν υπονοώ αλλά υπέβαλλα μόνο συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/1/2019 ζήτησα τρία λεπτά από το χρόνο τους για να απαντήσω σε όλα αυτά επικαλούμενος την δημοκρατική τους ευαισθησία, η οποία όπως αποδείχθηκε δεν περισσεύει καθότι δεν μου δόθηκε ο λόγος. Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να απαντήσω με το μόνο μέσω που μπορώ πλέον και το οποίο είναι ο τύπος, και αυτό γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες για να κρίνουν βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν.

  1. Οι απουσίες μου από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τα σχεδόν 4.5 χρόνια τα οποία είμαι μέλος του μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Καμία από αυτές τις απουσίες δεν είχε καμία σκοπιμότητα και επιβλήθηκαν απολύτως από τις ανάγκες του βιοπορισμού. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει τι σημαίνει ανάγκες βιοπορισμού από την ιδιότητά του ως φιλόλογος.
  2. Όσο αναφορά την απειλή περί μηνυτήριων αναφορών θέλω να δηλώσω ότι δεν είναι ικανή να με αποτρέψει από την άσκηση της οποιαδήποτε πολιτικής κριτικής, καθώς επίσης και από τον έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης όπως οφείλω ως αιρετός. Θα ήθελα να δηλώσω στον κ. Δήμαρχο ότι αν κρίνει ότι αυτό πρέπει να είναι το επίπεδο αντιπαράθεσης θα του απαντήσω με μια λαϊκή ρήση: «Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα». Μια φιλική προτροπή μόνο, αν με δική του ευθύνη επιλέξει αυτό το δρόμο και φτάσουμε στα ακροατήρια να μεριμνήσει οι συνήγοροι που θα επιλέξει να μην ξεχάσουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Οι παροικούντες την «Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοώ.
  3. Όσον αναφορά την κατηγορία ότι άλλαξα στρατόπεδο. Αυτός που διένυσε με την ταχύτητα του φωτός την διαδρομή από την επαναστατική Αριστερά στην αγκαλιά του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί όσους παρέμειναν συνεπείς για αλλαγή στρατοπέδου. Αιδώς Αργείοι.
  4. Όσον αναφορά την ουσία τονίζω ότι ρώτησα για το κόστος του φωτός και του ήχου για τις προαναφερθείσες εκδηλώσεις καταθέτοντας μάλιστα σε σχετικό μου δημοσίευμα και τους αριθμούς διαδικτυακής ανάρτησης που αποδεικνύουν του λόγου μου το αληθές όσον αναφορά τα στοιχεία. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έκανα τις ερωτήσεις μου απάντησε κάτι περί κατασκηνώσεων, σε επόμενο που απουσίαζα μου απάντησε περί του συνολικού κόστους των εκδηλώσεων και όχι αυτού που ρώτησα. Είναι δικαίωμά του να απαντάει ότι θέλει και φυσικά ο κόσμος κρίνει, δεν θεωρώ όμως ότι τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε το θεσμικό του αξιώματός του να παριστάνει τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού.

Βασίλης Παπακώστας,

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

2 comments

  1. Γελάνε και τα τσιμέντα

    Γραφικότητες. Όλοι αυτοί είναι ζήτημα αν εκφράζουν το 1% του εκλογικού σώματος. Η δε τοποθέτηση του Παπακώστα μόνο πολιτική δεν είναι. Με ευφυολογήματα και ατάκες του fb δεν γίνεται πολιτική ειδικά από ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί και είναι και θεωρητικά μιας ώριμης ηλικίας.

  2. Εχουμε κι άλλες επιλογές αν θελουμε προοδευτική διοικηση. Υπάρχουν ο Κωνσταντινίδης, ο Βουρος, ο Κουτσάκης ακομα και ο Σερετάκης . Δεν θα ξεπλύνουμε χθεσινούς δυναμοπολίτες που τέσσερα χρονια ψήφιζαν ναι σε ολα και σήμερα θυμήθηκαν να το παίξουν αντάρτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.