}
Αρχική / Slider / Πόλης Ενότητα: Για τις καταλήψεις στα σχολεία

Πόλης Ενότητα: Για τις καταλήψεις στα σχολεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

Η Δημοτική Παράταξη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «Πόλης Ενότητα» καταδικάζει απερίφραστα την πρόσφατη οργανωμένη προσπάθεια καταλήψεων στα σχολεία της χώρας με πρόσχημα το Μακεδονικό Ζήτημα από εθνικιστικούς κύκλους.
Ομοίως, όμως, θεωρεί εντελώς ατελέσφορες και τελικά αντίθετες με τον στόχο που υποτίθεται ότι υπηρετούν και τις αντι-καταλήψεις σχολείων που γίνονται ως αντίδραση στο παραπάνω σχέδιο.
Γνωρίζουμε ότι η επίθεση του φασισμού στη νεολαία δεν είναι τυχαία. Είναι γνωστή η επιδίωξη να αποπροσανατολιστεί η νέα γενιά από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και να πειστεί ότι για τα προβλήματα φταίει η δημοκρατία, ο γειτονικός λαός, ο «ξένος», ο διαφορετικός. Όπως σωστά είπαν και οι εκπαιδευτικοί πρόσφατα, είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά, να μην επιτρέψει στους γνωστούς κύκλους να σπείρουν το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στους μαθητές.
Το σχολείο πρέπει πράγματι να αποτελέσει εμπόδιο στα φασιστικά μορφώματα που απειλούν την κοινωνία μας. Να γίνει κύτταρο διαλόγου, δημοκρατίας, ειρήνης και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο και τελικά αντίδοτο στον φασισμό. Για να γίνει, όμως, αυτό και να επιτελέσει το σχολείο αυτόν τον τόσο κρίσιμο ρόλο του πρέπει να είναι ανοικτό! Πρέπει να γίνει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα καλλιεργείται επιτέλους η ιστορική μνήμη για τα δεινά που έχει προκαλέσει ο φασισμός τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο. Για τα εκατομμύρια των θυμάτων που προκάλεσαν παγκοσμίως οι ιδέες της «φυλετικής και εθνικής υπεροχής». Η χώρα μας, άλλωστε, έχει πληρώσει και η ίδια βαρύ φόρο αίματος στη μάχη κατά του ναζισμού και αυτό δεν είναι δυνατόν να το ξεχνάμε τόσο εύκολα!
Ας κρατήσουμε, λοιπόν, τα σχολεία ανοικτά. Οι καταλήψεις δεν λύνουν τα προβλήματα. Οι ίδιοι οι μαθητές ας βρουν άλλους, πραγματικά αποτελεσματικούς, τρόπους να οργανώσουν τη διαμαρτυρία τους για όσα τους απασχολούν. Ας οργανώσουν, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των καθηγητών τους, ανοικτές εκδηλώσεις και συζητήσεις για τα προβλήματα του σχολείου και της κοινωνίας μας. Ας ανοίξουν το σχολείο προς την κοινωνία! Ας περιφρουρήσουν τον χαρακτήρα του σχολείου ως κύτταρο διαλόγου, δημοκρατίας, πολιτισμού και ιστορικής μνήμης!
4/12/2018
Η Δημοτική Παράταξη
Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας
«Πόλης Ενότητα»

Διαβάστε επίσης

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα

Δελτίο Τύπου Δήμου ΝΦ-ΝΧ Παραθέτουμε το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821» στο …

One comment

  1. Τέτοια ανακοίνωση ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Κωνσταντινίδη. Εκεί μάλλον απευθύνεστε στο ο
    0,5%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.