}
Αρχική / Slider / Η Ένωση Γονέων για τις καταλήψεις στα σχολεία

Η Ένωση Γονέων για τις καταλήψεις στα σχολεία

Στο πρόσφατο μήνυμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου τονίσαμε τη σημασία της εξέγερσης των φοιτητών, διότι τη θεωρούμε ως μια παγκόσμια επέτειο που εκφράζει τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες της νέας γενιάς. Διότι ανήκει στις κορυφαίες στιγμές θυσίας των νέων ανθρώπων για τα ιδανικά τους, τα πιστεύω τους, για την ανατροπή του φασισμού και του απολυταρχισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Η θυσία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα που ο νεοφασισμός εξαπλώνεται ραγδαία ως σύμπτωμα πολιτικών που διαλύουν την κοινωνική συνοχή και οξύνουν τις ανισότητες.
Λίγες μόνο μέρες μετά, μαθητές γυμνασίων και λυκείων καλούνται από διαδικτυακά μέσα και καθοδηγητές-μορφώματα, που φέρουν μάλιστα και φασιστικά σύμβολα, σε συντονισμό καταλήψεων των σχολείων! Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα σε επαγρύπνηση. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας με βάση τις αξίες του Ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού και της Ανοιχτής Κοινωνίας. Η ανάδειξη ιδανικών όπως αυτά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που καλλιεργούν το διχασμό, το μίσος, το ρατσισμό και τις νεοφασιστικές αντιλήψεις. Στην αδιάκοπη αυτή προσπάθεια των εκπαιδευτικών στεκόμαστε, όπως πάντα, δίπλα τους και όλοι μαζί θα αναδείξουμε την αγάπη μας για μια ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα χωρίς φαινόμενα ξενοφοβίας, ρατσισμού και κοινωνικών αποκλεισμών!
Τέλος, συμφωνούμε απολύτως με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ) που αναφέρει πως τα σχολεία δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να υπηρετούν αντιεκπαιδευτικές αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν την κοινωνική αποστολή τους και τη λειτουργία τους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Αλέξανδρος Γούλας Νίκος Τσορβάς

.
.
.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία της Φιλα-ηδόνας

This poll is no longer accepting votes

Ποια είναι τα κριτήριά σας για την επιλογή Δημάρχου; (κάντε μέχρι 5 επιλογές)
333 votes

Διαβάστε επίσης

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα

Δελτίο Τύπου Δήμου ΝΦ-ΝΧ Παραθέτουμε το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821» στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.