}
Αρχική / Slider / Αυτά έπονται των χθεσινών παραιτήσεων στη Δύναμη Πολιτών

Αυτά έπονται των χθεσινών παραιτήσεων στη Δύναμη Πολιτών

Τρέχουν οι εξελίξεις

Καθώς μετράμε αντίστροφα τις μέρες για τις Δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μάη, μέρος της ομάδας που βρίσκονται εδώ και καιρό εκτός ΣΥΡΙΖΑ και κοντά στη ΛΑΕ, έκανε την κίνησή της, βλέποντας τους τελευταίους μήνες την προσπάθεια επανασύνδεσης της διοίκησης του Δήμου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

4 και μία

Χθες ανακοινώθηκε ότι 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι παραιτήθηκαν από όλα τα αξιώματά τους και μία μόνο από Αντιδήμαρχος. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πάνος που τιμήθηκε για δύο θητείες με πρόταση από την παράταξή του και εκλογή από το σώμα, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Μιχάλης Λάλος που ήταν ο μοναδικος που τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, με παραμονή στη θέση του για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο ένας εκ των δύο προερχόμενων από την Νέα Χαλκηδόνα Δημοτικών Συμβούλων Αρσένης Πρελορέντζος, και ο Βαγγέλης Κουμαριανός που ακούγεται ότι θα ηγηθεί παράταξης στις ερχόμενες εκλογές, παραιτήθηκαν από τα αξιώματά τους και από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. Η πέμπτη, Ευτυχία Παπαλουκά, προτίμησε να διατηρήσει την ψήφο της ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, παραιτούμενη όμως από την θέση της Αντιδημάρχου, θέση στην οποία την είχε τοποθετήσει ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος.

Και τώρα τι;

Η αναστάτωση θα αποδυναμώσει την Δύναμη Πολιτών ή θα την ισχυροποιήσει όπως διατείνονται από χθες πιστά στελέχη της παράταξης; Αναμφισβήτητα πρόκειται για ισχυρό πλήγμα ποσοτικά. Ο χρόνος δε που επέλεξαν να «χτυπήσουν» οι διαφωνούντες, πιθανότατα θα στοιχίσει στην παράταξη της Δύναμης Πολιτών και φαίνεται να έχει επιλεγεί προσεχτικά. Αν τολμήσουμε δε να υποθέσουμε ότι υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο, αλλά επέλεξαν να περιμένουν για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, θα έλεγε κανείς ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πρόκληση για τον Άρη Βασιλόπουλο και όσους στηρίζουν την Δημοτική Αρχή.

Προβλήματα στην αναπλήρωση

Και σα να μην έφταναν αυτά, η Διοίκηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναπλήρωσης των παραιτηθέντων Δημοτικών Συμβούλων. Οι παραιτηθέντες πρέπει να αντικατασταθούν από 3 Συμβούλους της Νέας Φιλαδέλφειας και έναν της Νέας Χαλκηδόνας. Κατά σειρά στη λίστα εκλογής ακολουθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια Εξάρχου, Ορτατζόγλου, Μαράκης, Ταβλαρίδης, Πανταζόπουλου,Τριανταφύλλου και στη Νέα Χαλκηδόνα Καραδήμου, Πολίτου, Παπανικολάου Ε.. Λόγω της παρόδου του χρόνου, πολιτικών αλλά και οικογενειακών θεμάτων, δύο ή τρεις από τους παραπάνω δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να επιθυμούν να αναλάβουν. Από χθες το απόγευμα τηλεφωνικά, ο Αρης Βασιλοπουλος προσπαθεί να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τους που θα διευκρινιστούν στις σημερινές συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Οι αντικαταστάτες

Όσον αφορά τις αντικαταστάσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των αντιδημάρχων οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε είναι αντικρουόμενες. Λογικό αφού δεν έχει ακόμα στεγνώσει το μελάνι των παραιτήσεων. Η αποκωδικοποίησή τους καταλήγει σε τρία ονόματα για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Χαραμαρά, Γαβριηλίδης και Καλαμπόκης, με τον τελευταίο να έχει ένα προβάδισμα εφόσον δεν επανέλθει στη θέση του Αντιδημάρχου, λόγω της σοβαρής παρουσίας του στο ΔΣ, της αποδοχής του από την αντιπολίτευση και της προέλευσής του από τη Νέα Χαλκηδόνα. Σήμερα δεν υπάρχει κανείς εκπρόσωπος σε θέση ευθύνης από την Νέα Χαλκηδόνα που αποτελεί το 1/3 του εκλογικού σώματος και έχει ιδιαίτερα παραμεληθεί. Τα τελευταία 2 χρόνια δεν υπάρχει καν αντιδήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας, όπως ορίζει ο νόμος.
Για τις θέσεις των δυο αντιδημάρχων υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς η Διοίκηση έχει στερέψει από έμπειρα πολιτικά στελέχη που θα μπορούσαν να διαχειριστούν καταστάσεις ενόψει μάλιστα εκλογών.

Η Δημοτική παράταξη

Μεγάλο θέμα προκύπτει και με την πολιτική μέντορα-μαμά του ενός εκ των παραιτηθέντων. Η Βάλια Κουμαριανού είναι Γραμματέας της δημοτικής παράταξης της Δύναμης Πολιτών.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες αποκλειστικές πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …