}
Αρχική / Slider / Θεμελιώθηκαν με τις ευλογίες του Μητροπολίτη

Θεμελιώθηκαν με τις ευλογίες του Μητροπολίτη

Τελετή θεμελίωσης δυο νέων σχολείων στη Νέα Φιλαδέλφεια
Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή θεμελίωσης του κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει δυο σχολεία της πόλης – το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας και το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ», επιλύοντας σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της σχολικής στέγης της πόλης.
Στην τελετή παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές ΑΕ, Ιωάννης Χαρωνίτης, η πρώην πρόεδρος της ΚΤΥΠ Ιωάννα Κοντούλη, η οποία συνέβαλε στην υλοποίηση αυτού του έργου και η αντιπρόεδρος Νανί Πολίτου. Επίσης παραβρέθηκε και χαιρέτησε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου.
Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας κ. Γαβριήλ.
Χαιρετίζοντας ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, χρησιμοποίησε τη φράση του Βίκτωρος Ουγκώ «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή» για να τονίσει τη σημασία ενός τέτοιου έργου για την πόλη μας.
Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των δυο σχολικών επιτροπών του Δήμου, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων από τα δυο σχολεία.
Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 11,415 εκατ. ευρώ και ο χρόνος παράδοσης είναι ο Σεπτέμβριος του 2021.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …