}
Αρχική / Slider / Σε χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων μετατρέπεται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνα (video+photos)

Σε χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων μετατρέπεται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνα (video+photos)

Ισοπεδώθηκε το οικόπεδο

Θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη η διοίκηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας για όταν (όχι αν) θα πρόκυπτε το πρόβλημα, με την κατεδάφιση των παράνομων εγκαταστάσεων της υπηρεσίας καθαριότητας που βρίσκονταν μέσα στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

alsos-skoypidia-katedafish-01

Κι όμως φαίνεται ότι δεν ήταν. Παρότι εδώ και δύο χρόνια γνωρίζουν οι πάντες ότι θα έπρεπε να βρεθεί κατάλληλος χώρος. Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι σύρεται πίσω από τις εξελίξεις. Κανέναν δεν πρέπει να χαροποιεί αυτό το γεγονός. Γιατί τα γεγονότα βλάπτουν τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο. Θα καταλάβετε παρακάτω.

parko-kykloforiakhs-agwghs-002.jpg

Η Φιλαηδόνα έκανε πολλά ρεπορτάζ για να μπορέσει να διαφωτίσει τους αναγνώστες της. Βέβαια, η αντικειμενική ενημέρωση φαντάζει Γκαιμπελισμός για κάποιους «αμερόληπτους». Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και αν κάποιος μπορεί (πέρα από εκτόξευση χαρακτηρισμών), να αντικρούσει την πραγματικότητα, είμαστε ανοιχτοί να παρουσιάσουμε τις απόψεις του. Προσπαθούμε ειλικρινά και με μεγάλο κόπο, να παρουσιάζουμε μόνο τα γεγονότα αλλά στην πόλη μας, και μόνο η αναφορά στα γεγονότα, εκθέτει.

Ρεπορτάζ: Εκεί θα πάνε τα σκουπίδια της Νέας Φιλαδέλφειας (video+photos)

Επί της ουσίας τώρα, η χρησιμοποίηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΚΑ) διατυπώθηκε για πρώτη φορά δημοσίως, από την κίνηση «Πολίτες Σε Δράση» σε ανάρτηση που έκαναν στο blog τους στις 7/7/2017. ΔΕΙΤΕΔΩ

και αντιμετωπίστηκε με χλευασμό από τον εκδοτικούς και πολιτικούς κύκλους της Δημοτικής Αρχής. Όπως έγινε και πρόσφατα όταν η πρόταση επαναδιατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορείτε να ανατρέξετε σε δημοσιεύματα της εποχής αλλά και πρόσφατα.
Η Διοίκηση κατέληξε τελικά σε αυτή την λύση, προσωρινά όπως αναφέρει, ενόψει της απόκτησης και διαμόρφωσης του οικοπέδου στο Χαμόμηλο.
oikopedo-xamomhlo-skoypidia-001

Ο χώρος του ΠΚΑ πρόσφατα εξασφάλισε επιχορήγηση 120.000 ευρώ για την επαναλειτουργία του, αφού πέρασε στα χέρια του Δήμου. Αυτά τα χρήματα χάνονται πλέον, εκτός και αν χρησιμοποιηθούν για την διαμόρφωση του χώρου ως γκαράζ των απορριμματοφόρων του Δήμου!
Στην πραγματικότητα το ΠΚΑ έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα στο παρελθόν. Και από όσο γνωρίζουμε δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει χρήση καθώς η χρηματοδότησή του ήταν μέσω δεσμευτικού Ευρωπαϊκού προγράμματος από το οποίο «ελευθερώθηκε» πρόσφατα. Αυτή την πληροφόρηση την μεταφέρουμε με επιφύλαξη γιατί δεν είναι επαληθευμένη. Επαληθευμένο είναι όμως ότι πλέον θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου και πιθανότατα θα τοποθετηθεί εκεί και ο σταθμός μεταφόρτωσης των σκουπιδιών αν ο Δήμος πάρει σχετική άδεια. Αυτή τη στιγμή είναι στον «αέρα» επειδή τα λύματα του ΣΜΑ δεν πρέπει να μολύνουν τον Κηφισό ποταμό που περνά δίπλα.

Ένα άλλο θέμα που φαίνεται ότι θα επηρεάσει την εξυπηρέτηση των πολίτων της Νέας Χαλκηδόνας είναι η μετακόμιση του ΚΕΠ της Νέας Χαλκηδόνας από το κτίριο της οδού Αχαρνών στο Super Market Σκλαβενίτη. Στο χώρο του σημερινού ΚΕΠ θα στεγαστούν τα γραφεία της υπηρεσίας καθαριότητας. Η επισκεψιμότητα του συγκεκριμένου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών θα πολλαπλασιαστεί από τους χιλιάδες επισκέπτες του καταστήματος.

Εκκρεμεί τέλος το θέμα των αποδυτηρίων των εργατών της υπηρεσίας καθαριότητας. Για το σκοπό αυτό φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθούν τα αποδυτήρια των αθλητών, στο κλειστού γυμναστήριο του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως φαίνεται η διαχείριση που γίνεται στο θέμα των σκουπιδιών, θα επηρεάζει για πολύ καιρό την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …