}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Ενημερωτική εσπερίδα για τα ΕΠΑΛ

Ενημερωτική εσπερίδα για τα ΕΠΑΛ

Σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (Ν.Τρυπιά 45,1ος όροφος) και ώρα 19:15 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα για όλους τους γονείς και κηδεμόνες όλων των μαθητών των γυμνασίων και των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με θέμα : «Οι νέες δυνατότητες – αλλαγές στα ΕΠΑΛ».
Στην εσπερίδα οι γονείς θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν:
Α) την ηλεκτρονική εγγραφή και που πρέπει να προβούν όλοι οι γονείς υποχρεωτικά μέχρι τις 31 Μαΐου 2018. Θα παρουσιαστεί βήμα – βήμα όλη η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, για μαθητές Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ), είτε για μαθητές Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
(https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/).

Β) Οι νέες δυνατότητες και αλλαγές που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί για τα ΕΠΑΛ και αφορούν την αύξηση ποσοστού στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, την προαιρετική λειτουργία του Μεταλυκειακού έτους – Τάξη μαθητείας, τη διετή φοίτηση σε τμήματα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ καθώς και τα νέα προγράμματα σπουδών των ημερησίων ΕΠΑΛ και των τριετών προσεχώς Εσπερινών ΕΠΑΛ.

Γ) Την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως ERASMUS +, COMENIUS, που δίνουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες στους μαθητές και τις δυνατότητες στην αγορά εργασίας.

Δ) Στην εσπερίδα έχουν προσκληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων καθώς και απόφοιτοι μαθητές που ήδη εργάζονται και προσφέρουν στην κοινωνία.

Η εσπερίδα διοργανώνεται από το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και το 5ο Εργαστηριακό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και κηδεμόνων, τη 2η Σχολική Επιτροπή και τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου.

Πρόγραμμα Εσπερίδας:

ΩΡΑ ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
19.15 – 19.30 Προσέλευση
19.30-19.40 Χαιρετισμοί επισήμων

19.40-20.00 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ για Γυμνάσια, Γενικά, Επαγγελματικά. Γιαννόπουλος Κυριάκος, Δ/ντής 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας

20.00-20.20 Η ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ (Ειδικότητες, μαθήματα, Επαγγελματικά δικαιώματα)
Πετρίδης Κων/νος,
Δ/ντής 1ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας

20.20-20.40 ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Erasmus +, Comenius)
ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ERASMUS 2ου ΕΠΑΛ
Δημόπουλος Σωτήριος,
Δ/ντής 2ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας
20.40-21.00 Πολιτισμικές / Καλλιτεχνικές / Κοινωνικές δράσεις Κουτσούκος Βλάσιος,
Δ/ντής 5ου ΕΚ Ν.Φιλαδέλφειας
21.00-21.20 Εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων φορέων,
απόφοιτοι μαθητές Ψυκτικών, Ηλεκτρολόγων, Αυτοκινήτων κ.α
21.20-21.30 Ερωτήσεις

aristofanis-2o-dimotiko-nx

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …