}
Αρχική / Slider / Περί των συμβάσεων έργου του προγράμματος “Εστία” συνεδρίασε των Δ.Σ.

Περί των συμβάσεων έργου του προγράμματος “Εστία” συνεδρίασε των Δ.Σ.

Με ψήφους 16 υπέρ και 10 κατά, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας ζήτησε χθες βράδυ την ανανέωση των συμβάσεων έργου των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Εστία» φιλοξενίας προσφύγων. Μια απόφαση που περισσότερο μπορεί να εκληφθεί ως γνωμοδοτικού χαρακτήρα καθώς αρμόδιο για το πρόγραμμα είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, το οποίο με την 298/2019 απόφασή του, παράτεινε τις εν λόγω συμβάσεις έργου για 2 μήνες προκειμένου να εφαρμοστεί η 296/2019 απόφασή του, για επαναπροκήρυξη των συμβάσεων. Στη χθεσινή συνεδρίαση που προκλήθηκε μετά από επιθυμία 16 Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιώργος Καραβίας απείχε και το ίδιο έπραξαν οι Π. Γρετζελιάς, Χρ. Γρετζελιάς, Θ. Λέκκας, Γ. Αναγνώστου και Τ. Κωνσταντινίδης. Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις του Αρ. Βασιλόπουλου, του Χ. Τομπούλογλου, του Ν. Σερετάκη και οι Π. Λαζαρίδης, Α. Γούλας και Γ. Ουσταμπασίδης. Κατά ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδιασμού της Δημοτικής Αρχής οι οποίοι ψήφισαν πρόταση του Δημάρχου.

Στη 5ωρη συζήτηση αναδείχθηκαν σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες με τις οποίες έγιναν οι προηγούμενες συμβάσεις με τον Δήμαρχο και τον Τάσο Κωνσταντινίδη να τονίζουν την σπουδαιότητα της διασφάλισης αντικειμενικής αντιμετώπισης, οποιουδήποτε επιθυμεί το δικαίωμα στην εργασία. Έφεραν δε παραδείγματα περί του αντιθέτου στις ισχύουσες συμβάσεις, αναφέροντας περιπτώσεις συγγενών υποψηφίων στο συνδυασμό του πρ. Δημάρχου που έχουν τοποθετηθεί στο πρόγραμμα. Ο Παντελής Γρετζελιάς δε, παρουσίασε περίπτωση αξιολόγησης εργαζομένου ο οποίος, όπως είπε, βαθμολογήθηκε με μηδέν σε τρεις κατηγορίες προσόντων και με σχεδόν άριστα (38/40) στην προσωπική συνέντευξη.

Ο πρ. Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, απέφυγε να απαντήσει στη μομφή του Τ. Κωνσταντινίδη ότι τα κινητά που χρησιμοποιούνται στο «Εστία» τα προμήθευσε η επιχείρηση της συζύγου του, υποστήριξε δε την παραμονή όλων των συμβασιούχων καθώς το πρόγραμμα αποτελεί πρότυπο όσον αφορά τη λειτουργία του. Την ίδια άποψη είχαν και ο Χάρης Τομπούλογλου και Ν. Σερετάκης με τον τελευταίο να ζητά μόνιμες θέσεις για όλους τους εργαζομένους στους ΟΤΑ και νέες προσλήψεις προσωπικού.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία διατυπώθηκε από τον Δήμαρχο και μειοψήφησε ήταν, να γίνει προκήρυξη των θέσεων, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως μοριοδότηση προσωπικής συνέντευξης, ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια των προσλήψεων και τα κριτήρια προσόντων να αποφασίσει το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.