}
Αρχική / Slider / Ρεπορτάζ: Εκεί θα πάνε τα σκουπίδια της Νέας Φιλαδέλφειας (video+photos)

Ρεπορτάζ: Εκεί θα πάνε τα σκουπίδια της Νέας Φιλαδέλφειας (video+photos)

Γκρεμίστηκε το παράνομο κτίσμα του Δήμου στο άλσος

Τίτλοι τέλους σήμερα 5/7/2018 για την υπηρεσία καθαριότητας που παράνομα λειτουργούσε στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, για πάνω από τριάντα χρόνια. Συνεργεία της Δικέφαλος 1924 ΚΑΕ, εκτελώντας εντολή της αποκεντρωμένης διοίκησης, προχώρησαν στην κατεδάφισή όλων των υπολοιπόμενων κτισμάτων. (video)

alsos-skoypidia-katedafish-01

Το μεγάλο θέμα που απασχολεί πλέον, είναι η μεταστέγαση της υπηρεσίας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στόχος είναι η μεταφορά τους σε οικόπεδο στην περιοχή Απομάχων (Χαμόμηλο). Η διαδικασία της απόκτησης του οικοπέδου μόλις ξεκίνησε, υπάρχουν προφορικές δεσμεύσεις για χρηματοδότηση αλλά η διαδικασία ολοκλήρωσης της δημιουργίας “πράσινου σημείου” απαιτεί πολύ χρόνο και ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες. Εφόσον όμως αποκτηθεί το οικόπεδο υπάρχει δυνατότητα κατασκευής μιας στοιχειώδους υποδομής ώστε να μεταφερθούν εκεί τα απορριμματοφόρα και τα άλλα οχήματα, μηχανήματα και γραφεία της υπηρεσίας καθαριότητας. Ο χρόνος ολοκλήρωσης της αγοράς του οικοπέδου “ποικίλει” σύμφωνα με κατά καιρούς δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής, από 5 έως 12 μήνες.

xamomilo-01

Και μέχρι τότε τι;

Μέχρι τότε αναζητείται χώρος ή μάλλον χώροι, για να φιλοξενήσουν την υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Δηλαδή γραφεία, αποδυτήρια, χώρος στάθμευσης απορριμματοφόρων, χώρος στάθμευσης άλλων οχημάτων και μηχανημάτων, χώρος λειτουργίας σταθμού μεταφόρτωσης, χώρος εναπόθεσης και αποθήκευσης κάδων κλπ. Όσον αφορά τον σταθμό μεταφόρτωσης υπάρχει δυνατότητα να φυλαχθεί από τον προμηθευτή (Καούσης), μέχρι να υπάρξει χώρος εγκατάστασής του.
Όπως θα διαβάσετε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Φιλαηδόνας, θα αναστατωθεί όλη η πόλη για ένα θέμα που θα μπορούσε να έχει αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Το οικόπεδο της οδού Σελευκείας στη Νέα Φιλαδέλφεια

seleykeias-02

Θα φιλοξενήσει μέρος του στόλου των οχημάτων της καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης μόνο τα ¨καθαρά” οχήματα. Το οικόπεδο έχει έκταση ένα στρέμμα και σίγουρα δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών. Ο χώρος διαμορφωνόταν σήμερα από συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας. (φώτος)

seleykeias-03

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνα

parko-kykloforiakis-01

Υπάρχουν σκέψεις για στάθμευση εκεί των “βρόμικων” οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας και αποθήκευση-εναπόθεση των κάδων. Υπάρχει ήδη σχεδιασμός και χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία του εγκαταλελειμμένου χώρου. Αυτά πρέπει να ξεχαστούν, εφόσον αποφασιστεί (έστω και προσωρινά) να χρησιμοποιηθεί για την καθαριότητα. Ο χώρος σήμερα έχει ελεύθερη πρόσβαση και χρησιμοποιείται από παιδιά και εφήβους. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας καθώς πολίτες παραβιάζουν συνεχώς την περίφραξή του, για να έχουν γρηγορότερη πρόσβαση από και προς τους Αγίους Αναργύρους. (φωτό)

parko-kykloforiakis-02

Ο προαύλιος χώρος του “Κενταύρου”

Αν δεν επιλεγεί ο χώρος του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνα, τα “βρόμικα” οχήματα θα σταθμεύουν (όπως έγινε και την περίοδο της πρόσφατης κατάληψης στην πύλη εισόδου της υπηρεσίας καθαριότητας), στο χώρο δίπλα στη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας (φώτο)

skoypidiariko-alsos

Το κλειστό γήπεδο του Ιωνικού – Ζαχαρίας Αλεξάνδρου

Η πιθανότητα, μέρος των αποδυτηρίων του κλειστού γυμναστηρίου, να χρησιμοποιηθεί από τους εργάτες της υπηρεσίας καθαριότητας είναι ισχυρή. Διαθέτει έτοιμη υποδομή, εύκολη πρόσβαση και είναι ιδιοκτησία του Δήμου. Συνήθως δεν χρησιμοποιείται από τις ομάδες, τις ώρες λειτουργίας της καθαριότητας αλλά χρειάζεται αναβαθμίσεις καθώς και την εξασφάλιση για τον σύλλογο ότι ο χώρος ΣΥΝΟΛΙΚΑ του γυμναστηρίου, θα καθαρίζεται καθημερινά και θα καλύπτονται τα άλλα λειτουργικά έξοδα που πιθανότατα θα προκήψουν για το Σωματείο. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την διοίκηση του Ιωνικού για να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία χωρίς αποτέλεσμα. Για την εξυπηρέτηση των εργατών θα χρησιμοποιηθούν τα αποδυτήρια στο νότιο τμήμα του κλειστού γυμναστηρίου. (φώτο)

ias-apodythria-01

Ο ρόλος του ΠΠΙΕΔ

Πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί για γραφεία της υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Στο ΠΠΙΕΔ δίνουν ήδη παρουσία και “χτυπούν κάρτες” οι υπάλληλοι της καθαριότητας. Άλλος χώρος που συζητείται είναι το Πνευματικό Κέντρο της Νέας Χαλκηδόνας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. (φώτο)

ppied

Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία βρίσκεται πλέον διάσπαρτη σε όλο το μήκος και πλάτος των δύο πόλεων και είναι άγνωστο πότε και αν θα μπορέσει να στεγαστεί στο χώρο που σχεδιάζει η διοίκηση.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …