}
Αρχική / Slider / Κατεδαφίστηκε μέρος της καθαριότητας στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας (video)

Κατεδαφίστηκε μέρος της καθαριότητας στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας (video)

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, κατεδάφισε σήμερα 22/6/2018, μέρος των παράνομων κατασκευών που φιλοξενούσαν την υπηρεσία καθαριότητας στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Το κομμάτι που γκρεμίστηκε χρησιμοποιούσαν ως γραφεία οι υπηρεσίες και ήταν ένα από τα παλαιότερα που είχαν χριστεί. Το σημείο θα βυθιστεί κατά πέντε περίπου μέτρα αφού θα κατασκευαστεί ο περιμετρικός πεζόδρομος του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Η κατεδάφιση ήταν επιβεβλημένη, για λόγους ασφαλείας και πυροπροστασίας του άλσους. Στο Δήμο ευελπιστούν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουν την συνολική κατεδάφιση των εγκαταστάσεων που έχει διατάξει η αποκεντρωμένη διοίκηση για τις 5/7/2018. Για τον λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή ανέθεσε σε δικηγόρο την αίτηση ανακοπής της παραπάνω εντολής και την ερχόμενη Τετάρτη ο Άρης Βασιλόπουλος παραχωρεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.
katedafish-kathariothta-001
.
.
Ανακοινώσεις για την σημερινή κατεδάφιση εξέδωσαν ο Δήμος και η Δικέφαλος ΑΕ με την ερασιτεχνική ΑΕΚ

Η ανακοίνωση του Δήμου

Όπως είχε ήδη δεσμευτεί ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, προχώρησε σήμερα νωρίς το πρωί σε κατεδάφιση μέρους των δημοτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε επαφή με το εργοτάξιο του γηπέδου. Πρόκειται για μια ζώνη πλάτους 10 μέτρων επάνω στον μελλοντικό πεζόδρομο, που θα περιβάλλει το γήπεδο όταν ολοκληρωθεί.
Ο Δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση – έχοντας λάβει την προβλεπόμενη από τον νόμο έγκριση από την ΥΔΟΜ Ν. Ιωνίας – προκειμένου να αρθούν και τα τυπικά θέματα που σχετίζονται με τη ζώνη πυρασφάλειας του εργοταξίου και πυροπροστασίας του Άλσους.
Κατόπιν αυτής της κατεδάφισης δεν υπάρχει πλέον κανένας ουσιαστικός ή προσχηματικός λόγος, να εξαναγκαστεί ο Δήμος να κατεδαφίσει και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις καθαριότητας δημιουργώντας συνθήκες υγειονομικής ασφυξίας στην πόλη, εν μέσω καλοκαιριού.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοτικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και πολλές δεκαετίες χωρίς ποτέ να δημιουργήσουν προβλήματα στο προηγούμενο στάδιο –γήπεδο. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι έχει δρομολογηθεί πλέον η λύση για νόμιμη μετεγκατάσταση, κατόπιν συντονισμένων και συνεχών προσπαθειών τα τελευταία 3 χρόνια και ενώ όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων καθαριότητας.
Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα τόσο η Πολιτεία όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής θα σεβαστούν τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών που θα είναι αυτοί οι οποίοι θα κληθούν να υποστούν τις συνέπειες από μια ακατανόητη ιδιωτική απαίτηση ενάντια στο Δήμο και τους δημότες.
katedafish-kathariothta-000

Η ανακοίνωση της Δικέφαλος ΑΕ και ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Μετά από 30 χρόνια ενός κακού κατεστημένου που παγίωσε ένα οικολογικό έγκλημα και μετά από τρία χρόνια επίπονων και ιδιαίτερων προσπαθειών, η σημερινή Δημοτική Αρχή ξεκίνησε επιτέλους την κατεδάφιση των παράνομων Δημοτικών εγκαταστάσεων μέσα στο στολίδι της πόλης, το Μητροπολιτικό Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.
Από σήμερα το πρωί μηχανήματα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησαν να κατεδαφίζουν τις εγκαταστάσεις που αποτελούν ντροπή για την πόλη. Η πίεση από την οικογένεια της ΑΕΚ και η –επιτέλους- εφαρμογή τελεσίδικων αποφάσεων έγινε πραγματικότητα. Η ΑΕΚ όχι μόνο χτίζει το νέο της γήπεδο, αλλά δίνει τέλος και στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα των τελευταίων ετών.
Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ ευχαριστεί θερμά όλες τις υπηρεσίες, από τους απλούς υπαλλήλους, Διευθυντές, Γενικούς Διευθυντές, Γενικούς Γραμματείς των αρμόδιων υπηρεσιών, που έκαναν σωστά τη δουλειά τους, εφάρμοσαν τον νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις και δεν πτοήθηκαν από τις φωνές και απειλές του Δήμου και όσων συστηματικά αντιστάθηκαν στην αυτονόητη εφαρμογή της νομιμότητας.

katedafish-kathariothta-002

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …