}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Κωνσταντινίδης: Δεν μπορούμε να κρίνουμε τη Δικαιοσύνη αλα καρτ

Κωνσταντινίδης: Δεν μπορούμε να κρίνουμε τη Δικαιοσύνη αλα καρτ

Επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης και επικοινωνιακά τερτίπια, δεν μπορούν να «σκιάσουν» την αναβάθμιση του οδοφωτισμού της πόλης.

Κατά την πρόσφατη (29/3/2023) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία ήταν επιτέλους παρούσα η αντιπολίτευση μετά από συνεχείς απουσίες, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Ιωάννης Βούρος, ανέλυσε στο Σώμα την πρόσφατη υπ’ αριθ. 74/2023 απόφαση του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με αυτήν το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε πανηγυρικά την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει θαρραλέα τον διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε για την αλλαγή του οδοφωτισμού της πόλης με νέας τεχνολογίας φώτα LED που θα ωφελήσουν την πόλη με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης με την ίδια απόφαση απορρίφθηκαν, επίσης πανηγυρικά, όλοι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης κατά του διαγωνισμού ως αόριστοι και αβάσιμοι. Σημειωτέον ότι μετά την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης, τα νέα φώτα ήδη έχουν αρχίσει να τοποθετούνται, αρχής γενομένης από τη Ν. Χαλκηδόνα και σήμερα τοποθετήθηκαν σε τμήμα της Δεκελείας έναντι του Δημαρχείου.

Αυτό που προκάλεσε όμως εντύπωση, σε εμένα μάλιστα αλγεινή, ήταν η αντίδραση τμήματος της αντιπολίτευσης στην παραπάνω απόφαση-χαστούκι του Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να απαξιώσει το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ανώτατο Δικαστήριο…) με επίθεση κατά της Δικαιοσύνης και την αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της. Όπως, όμως, του είπα και εγώ στη συνεδρίαση, δεν μπορούμε να κρίνουμε τη Δικαιοσύνη όπως μας συμφέρει, αλα καρτ. Γιατί όταν το ίδιο Δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να γίνουν διορθώσεις στον πρώτο διαγωνισμό που είχε διενεργηθεί, ο ίδιος ο κ. Βασιλόπουλος, πανηγύριζε για την απόφαση. Τότε ήταν, φαίνεται, καλή και ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη…Τώρα που δικαίωσε σε τελικό βαθμό και αμετάκλητα τον Δήμο, η ίδια δικαιοσύνη και το ίδιο Δικαστήριο είναι τάχα αναξιόπιστο!

Διαφορετική αντίδραση είχε ο κ. Λεωνιδόπουλος-Τομπούλογλου στην απόφαση κόλαφο. Προσπάθησε καθαρά να κάνει αντιπερισπασμό, μην τολμώντας να κρίνει την απόφαση. Έτσι, μας ενημέρωσε ότι έχει κάνει μήνυση κατ’ αγνώστων για το θέμα του οδοφωτισμού (δεν τόλμησε βέβαια να κάνει μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων της Δημοτικής Αρχής, ενδεχομένως φοβούμενος ότι θα βρεθεί αυτός κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση). Την μήνυση μάλιστα αυτή, όπως αποδείχθηκε, την είχε ασκήσει αρκετά πριν την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δικαίωσε τον Δήμο. Ο στόχος του, νομίζω, είναι φανερός. Παρά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την απόρριψη όσων έλεγε ο ίδιος για δήθεν σκάνδαλο και άλλα παρόμοια, προσπαθεί μάταια να έχει ένα χαρτί για να κραυγάζει στον κόσμο (όσος κόσμος κι αν τον ακούει) ότι έχει κάνει μήνυση και δεν έχει τελειώσει τάχα το θέμα κ.λπ. Άδικος κόπος!

Η ουσία παραμένει ότι η Αντιπολίτευση με την εμμονή της να κάνει κακό στη Δημοτική Αρχή και να μην της επιτρέψει να κάνει έργο, με τις συνεχείς προσφυγές της κατά του διαγωνισμού αλλαγής του οδοφωτισμού προκάλεσε στο Δήμο απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την καθυστέρηση τοποθέτησης των φώτων. Επίσης δεν επέτρεψε στους δημότες να απολαμβάνουν εδώ και πολλούς μήνες την αναβαθμισμένη ασφάλεια που ο άπλετος φωτισμός προσφέρει στους κατοίκους και τις περιουσίες τους. Αυτή είναι η «φωτεινή» αλήθεια και δεν πρόκειται να τη «σκιάσουν» ούτε οι επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης ούτε τα επικοινωνιακά τερτίπια μέρους της αντιπολίτευσης. Τα νέα φώτα τοποθετούνται και η αλήθεια θα λάμψει!

Αναστάσιος (Τάσος) Κωνσταντινίδης

Δικηγόρος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΙΛΑ-ΗΔΟΝΑ ΓΕΝΑΡΗΣ 2023
κυκλοφορεί σε όλη τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα
.
  • ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ “Γ. ΠΑΥΛΑΚΗΣ” ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ\
  • ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ
  • ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ-ΒΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ 40 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟ
  • ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΟΝΤΟ

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

 

 

 

 

.
.
.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΙΛΑ-ΔΟΝΑ
ΜΑΗΣ 2022
  • 18 ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΗ Η ΑΕΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Φ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΛΕΚΚΑ
  • ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.