}
Αρχική / Slider / Τιμήθηκαν τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας

Τιμήθηκαν τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας

Σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας “Άγιοι Ιερομάρτυρες Αρχιερείς στην Μικρά Ασία (1920-1922)”.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ο οποίο ευχαρίστησε την παράταξη του κ.Τομπούλογλού και δήλωσε ότι η εκκλησία θα παρευρίσκεται σε κάθε τέτοιο παρόμοιο γεγονός. Το παρόν έδωσαν επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστική Αναγέννηση Νέας Φιλαδέλφειας Μάρω Τσιλιμπάρη, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Νέας Φιλαδέλφειας Ρένα Χωρέμη ενώ μηνύματα έστειλαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης (το οποίο μετέφερε εκ μέρους του ο Γιάννης Τομπούλογλου) η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νίκος Αδαμόπουλος.
Την εκδήλωση διεύθυνε ο κ. Χάρης Τομπούλογλου και τον λόγο πήραν ο Νίκος Λαγκαδινός, δημοσιογράφος και ανέφερε ότι δεν μπορεί να ξεχαστεί η κόλαση της προκυμαίας της λαμπρής πρωτεύουσας της Ιωνίας «Σμύρνη» και η μεγάλη καταστροφή του Αυγούστου του 1922. Αλλά και η Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, ηθοποιός που μίλησε για τον Χρυσόστομο Σμύρνης διαβάζοντας κείμενα για την πορεία, την προσφορά και το τέλος του στις 27 Αυγούστου όπου παραδόθηκε στον τούρκικο όχλο από τον οποίο και θανατώθηκε. Ο Γιάννης Εμίρης, συγγραφέας του βιβλίου “Άγιοι που έζησαν στον 20αιώνα” δήλωσε «Τιμή που βρίσκομαι προσκεκλημένος από μια παράταξη που νοιάζεται την Νέα Φιλαδέλφεια και τιμά την ιστορία» και μίλησε για τους Αγίους και τους Ιερομάρτυρες της Μικράς Ασίας. Ο συγγραφέας παρέδωσε το βιβλίο του που χαρακτηρίστηκε από τον Νίκο Λαγκαδινό ως πρωτότυπο και μοναδικό που αξίζει να διαβασθεί από κάθε Έλληνα. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε με την αίθουσα να κατακλύζεται από κόσμο.
.

Δείτε το φωτορεπορτάζ

Επόμενο Προηγούμενο
tob1
tob2
tob3
tob4
tob5
tob6
tob7
tob8
Επόμενο Προηγούμενο
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2022
κυκλοφορεί σε όλη τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα
  • ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ
  • ΕΝΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • ΝΕΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
  • ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΜΕ ΑΤΤΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ”
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.