}
Αρχική / Slider / Η άγνωστη ιστορία του «TOKEI MARU» και συναυλία Μικρασιατικής μουσικής στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Η άγνωστη ιστορία του «TOKEI MARU» και συναυλία Μικρασιατικής μουσικής στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 09 Οκτωβρίου, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, μία ακόμη εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με αφορμή το έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού.
 Αρχικά παρουσιάστηκε η άγνωστη ιστορία του Ιαπωνικού εμπορικού πλοίου «TOKEI MARU», με παράλληλη προβολή ταινίας τεκμηρίωσης του σκηνοθέτη Ζ. Σαμολαδά.
 Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μέσω της παρουσίασης ιστορικού μιθυστορήματος πως τον Σεπτέμβριο του 1922 ο πλοίαρχος του Ιαπωνικού εμπορικού πλοίου «TOKEI MARU» έσωσε τις ζωές γυναικών, παιδιών και ανδρών, Ελλήνων και Αρμενίων, την ώρα που η Σμύρνη καιγόταν από άκρη σε άκρη.
 Ακολούθησε συναυλία Μικρασιατικής μουσικής με τους Βαγγέλη Καρίπη, Ταξιάρχη Γεωργούλη, Τάσο Πούλιο, Μάρθα Μαυροειδή και Στρατή Ψαραδέλλη με τη συμμετοχή της χορωδίας «Ροδιά».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. Χρήστος Κοπελούσος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Ηλίας Γκρίντζαλης, η Σύμβουλος Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Αγγελική Σουρτζή, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας καθώς και πολλοί συμπολίτες μας.
.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΙΛΑ-ΔΟΝΑ
ΜΑΗΣ 2022
  • 18 ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΗ Η ΑΕΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Φ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΛΕΚΚΑ
  • ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.