}
Αρχική / Slider / Συναυλία «Σμύρνη, Μούσα μου!»

Συναυλία «Σμύρνη, Μούσα μου!»

Εκατοντάδες συμπολίτες μας κατέκλυσαν την Δευτέρα 20 Ιουνίου τον πολυχώρο Δροσίνη της Νέας Χαλκηδόνας, για να παρακολουθήσουν την συναυλία μνήμης «Σμύρνη, Μούσα μου!», που διοργανώθηκε από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι:

 

  • Ηλίας Βολιότης – Καπετανάκης, συγγραφέας – δημοσιογράφος
  • Ηλίας Γκρίντζαλης, πρόεδρος Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας
  • Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και του Μορφωτικού της Ιδρύματος
  • Γιάννης Βούρος, Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

Ακολούθησε ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα τριών περίπου ωρών από τον μοναδικό Μπάμπη Τσέρτο και την ορχήστρα του. Μαζί του ήταν η ερμηνεύτρια Σοφία Μέρμηγκα.

 

Στην ξεχωριστή συναυλία συμμετείχαν επίσης σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως η μεγάλη Κυρία του ρεμπέτικου τραγουδιού Μαριώ, ο Γιάννης Λεμπέσης, η Νάντια Καραγιάννη, ο Χρόνης Αμανατίδης, ο Νίκος Καραγιάννης, και ο Κώστας Σκόνδρας, σε ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια που άφησαν εποχή και συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν.

 

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν και παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλης Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωτήρης Κοσκολέτος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σπύρος Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης & Πληροφορικής Ηλίας Τάφας, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αλέκος Γούλας, η Κοινοτική Σύμβουλος Χαρά Δαρσακλή, η Κοινοτική Σύμβουλος Αγγελική Σουρτζή, στελέχη του Δήμου κα.

 

Στο τέλος της συναυλίας ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος προσέφερε σε όλους τους συντελεστές της, το επετειακό λεύκωμα του μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», που φέρει τον τίτλο «ενθύμια από τις χαμένες πατρίδες».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΙΛΑ-ΔΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ 2022

  • 18 ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΗ Η ΑΕΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Φ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΛΕΚΚΑ
  • ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.