}
Αρχική / Slider / Δεκαπέντε χρόνια μετά την γιαγιά Φιλιώ Χαϊδεμένου

Δεκαπέντε χρόνια μετά την γιαγιά Φιλιώ Χαϊδεμένου

Με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτη προσέλευση κόσμου  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 η εκδήλωση που επιμελήθηκαν και οργάνωσαν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας ΟΝΕΙΡΩΔΟΙ «15 χρόνια μετά την γιαγιά Φιλιώ Χαϊδεμένου”, στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Μία ακόμη εκδήλωση στο πλαίσιο του  «Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού», και των δράσεων που συνδιοργανώνει στην πόλη μας το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας με την Ι. Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δημόσια ανάγνωση αποσπασμάτων του εξαιρετικού βιβλίου «Γιαγιά Φιλιώ η Μικρασιάτισσα», απαγγελία ποιημάτων, βίντεο από τη ζωή και το έργο της Φιλιώς Χαϊδεμένου, σύντομη παρουσίαση της ζωής της Φιλιώς Χαϊδεμένου από την Βασιλική Κούλη (Ηθοποιός) και την Δήμητρα Νικολοπούλου (Φιλόλογος), θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στους εσωτερικούς χώρους του μουσείου, και στην οποία συμμετείχαν οι ηθοποιοί των Ονειρωδών, Γεωργία Νιφόρα, Χρυσάνθη Ισπάσου – Ισπάσα, Γιάννης Ιντζεγιάν, Χριστίνα Φωτοπούλου, Σωτήρης Γαλανόπουλος και Νίκος Ρασιδάκης, την σκηνοθεσία της παράστασης επιμελήθηκε η Πελαγία Βουτζουλίου – Κούλη.

Ακολούθησαν ομιλίες, από την Χριστίνα Χαραλαμποπούλου (Διεθνολόγο – Δισέγγονη της γιαγιάς Φιλιώς), τον Δημήτρη Καμούζη (Ιστορικός- ερευνητής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών), τον Ζαχαρία Καρούνη (Ηθοποιός, μουσικός, Θεολόγος), την π. Αντιδήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Ρούλα Κοσμά και την  Αρχοντία Παπαδοπούλου (Ιστορικός – Εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας – Ρέντη).

Η εκδήλωση διανθίστηκε με ζωντανή μουσική από τον Αλέξανδρο Μιμίδη και μικρασιατικά τραγούδια από την Φωτεινή Βενιζέλου και τον Αλέξανδρο Αντωνιάδη.

Στην δημόσια ανάγνωση έλαβαν μέρος οι: Μαρία Κόκκορη, Ανθή Βαφειαδάκη, Μαίρη Λαμπροπούλου, Μαρία Κατσαρού – Μαλάμη, Αγγελική Κολλιού και Δήμητρα Φωτοπούλου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος προσέφερε στην δισεγγονή της Φιλιώς Χαϊδμένου Χριστίνα Χαραλαμποπούλου, στους ομιλητές και τα μέλη των Ονειρωδών, το επετειακό λεύκωμα του μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», που φέρει τον τίτλο «ενθύμια από τις χαμένες πατρίδες».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πέραν του Δημάρχου Γιάννη Βούρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, η Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Βορ. Τομέα Αθηνών της ΝΔ Ζωή Ράπτη, ο Βουλευτής Βορ. Τομέα Αθηνών της Ν.Δ. και π. Υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλοςτης Ι.Μ. Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Αρχ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανταρέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλης Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωτήρης Κοσκολέτος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημ. Υγείας & Δημοτ. Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης Ηλίας Τάφας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Λαζαρίδης, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αλέκος Γούλας, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ουσταμπασίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας και υπευθ. Πολιτισμού Ηλίας Γκρίντζαλης, η Σύμβουλος της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Αγγελική Σουρτζή, η Σύμβουλος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Χαρά Δαρσακλή, ο π. Αντιδήμαρχος Ν.Φ. Στέφανος Γατσούλης, η π. Αντιδήμαρχος Ν.Φ. Μαίρη Μαργαριτοπούλου, στελέχη του Δήμου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.