}
Αρχική / Slider / Νέος χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς στο γήπεδο του Αττάλου

Νέος χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς στο γήπεδο του Αττάλου

Με εξαιρετική επιτυχία και με την συμμετοχή πλήθους συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου δημοτικού αθλητικού χώρου (με νέο συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας  γενιάς) που βρίσκεται επί των οδών Κιλκίς & Πλαστήρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, το απόγευμα του Σαββάτου 07 Μαΐου 2022, σε μία σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος Γαβριήλ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος ανέφερε μεταξύ άλλων: «…Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε στην τοπική μας κοινωνία, την αναβάθμιση του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου της πόλης μας.

Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο προσωπικά είχα δεσμευτεί για την υλοποίησή του και εδώ και λίγες ημέρες με χαρά είδαμε να γίνετε πράξη και να χρησιμοποιείται ήδη τόσο από τις ομάδες του Άτταλου όσο και του Χαλκηδονικού.

Ένα έργο που περιελάμβανε την πλήρη αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου, με χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς (fifa quality), όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο εργολάβος του έργου και περιγράφεται στην σχετική μελέτη, ένα έργο με πολυετή εγγύηση, ένα έργο για την ασφάλεια των παιδιών μας, των μικρών και μεγαλύτερων αθλητών που το χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις τους, ένα έργο που συνάδει θα έλεγα με την αισθητική της δημοτικής μας αρχής.

Όμως φίλες και φίλοι εννοείται πως δεν σταματάμε εδώ, τόσο για εμένα, όσο και για όλα τα στελέχη της Δημοτικής μας Αρχής, Αθλητισμός και Πολιτισμός, είναι ένα δίπτυχο στο οποίο εστιάσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας.

Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βιώσαμε και ως ένα βαθμό βιώνουμε έως και σήμερα.

Δεν θα μιλήσω για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει, διοργανώνουμε και πρόκειται να διοργανώσουμε, καθώς είναι γνωστές στους συμπολίτες μας.

Οφείλω όμως να αναφερθώ στις ενέργειές μας στο κομμάτι του αθλητισμού, της ενίσχυσης των σωματείων της πόλης μας αλλά και των έργων που γίνονται και θα γίνουν στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Θα αναρωτηθούν ίσως κάποιοι μα ήδη έχουν περάσει 2,5 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων σας.

Σωστά. Για κάποιον που δεν γνωρίζει το πλαίσιο λειτουργίας του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το επιχείρημα αυτό φαίνεται λογικοφανές.

Δεν θα μπορούσα όμως επίσης να μην τονίσω πως από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τις τύχες του Δήμου μας, κάναμε ότι ήταν δυνατό για να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για τα έργα που θέλαμε και πρέπει να υλοποιηθούν σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Ο πρώτος φάκελος που καταθέσαμε στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αντώνης Τρίτσης αφορούσε τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στα σχολεία της πόλης μας και στους αθλητικούς μας χώρους.

Στους αθλητικούς χώρους της Νέας Φιλαδέλφειας και  της Νέας Χαλκηδόνας. Είναι εδώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Λ. Γεωργαμλής και ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Θ. Λέκκας που χειρίστηκαν και γνωρίζουν τα θέματα αυτά με κάθε λεπτομέρεια.

Ανακατασκευάσαμε τον αγωνιστικό χώρο – παρκέ στο κλειστό σχολικό δημοτικό γυμναστήριο «Απόστολος Κόντος».

Αναβαθμίζουμε τους επόμενους μήνες όλα τα ανοιχτά γηπεδάκια τέννις και μπάσκετ στην πόλη μας.

Ενισχύουμε οικονομικά κάθε χρόνο και όχι λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία.

Ενώ σε λίγους μήνες ίσως και λιγότερο, και μετά από πολλές και επίμονες ενέργειες και προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής θα ανοίξει τις πόρτες του ένας ακόμη αθλητικός χώρος, ένα ακόμη γήπεδο ποδοσφαίρου για τα παιδιά μας, λίγα μέτρα μακριά από εδώ που σήμερα βρισκόμαστε.

Στο ίδιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε και στους επόμενους μήνες της θητείας μας, και αν και εφ’ όσον επιβραβεύσουν το έργο μας οι δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, κατά την διάρκεια και της επόμενης δημοτικής περιόδου…».

Ακολούθησε η απονομή τιμητικού επάθλου από τον Δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Βούρο προς την ομάδα του ΑΟΝΦ «Άτταλος» για την εξαιρετική του πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών. Το έπαθλο παρέλαβε ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Αγοραστός.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Λύσσανδρος Γεωργαμλής απένειμε τιμητική πλακέτα στην ποδοσφαιρική ομάδα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την συμμετοχή της στην εκδήλωση αλλά και για την φιλανθρωπική της δράση.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για τους ίδιους λόγους βραβεύτηκε και από τον πρόεδρο του ΑΟΝΦ «Άτταλος» Γιάννη Τζέλη.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή ενός ξεχωριστού φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της ομάδας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του ΑΟΝΦ Άτταλος!

Στη σεμνή γιορτή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλης Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωτήρης Κοσκολέτος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημ. Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξανά Μαζί» Παντελής Γρετζελιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Λαζαρίδης και Γιώργος Αναγνώστου, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Αγγελική Σουρτζή και Χαρά Δαρσακλή, ο πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πάρις Βεντήρης, στελέχη του Δήμου και πολλοί συμπολίτες μας.

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Όλες και όλοι σήμερα στην παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δελτίο τύπου Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.