}
Αρχική / Slider / Δήμος ΝΦ-ΝΧ: «Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων» για μαθητές της Α’ λυκείου

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: «Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων» για μαθητές της Α’ λυκείου

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με σκοπό την ενίσχυση και τη στήριξη των μαθητών των Λυκείων της πόλης για παροχή δωρεάν τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, προχωρά στην έναρξη του προγράμματος «Ερωτηματολόγιο  Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων».

Η παροχή της συγκεκριμένης συμβουλευτικής υπηρεσίας επαγγελματικού προσανατολισμού είναι δωρεάν για τους μαθητές της Α’ Λυκείου, μέσα από ένα αξιόπιστο και έγκυρο επιστημονικό εργαλείο, το οποίο στηρίζεται σε πολυετείς Πανεπιστημιακές έρευνες και Διεθνή Βιβλιογραφία, και θα διευκολύνει σημαντικά τις επιλογές τους.

Συγκεκριμένα:

  • Δίνει βαθμολογία για 16 διαφορετικές ομάδες επαγγελμάτων
  • Ανταποκρίνεται στη σύγχρονη αγορά εργασίας
  • Είναι ένα προσαρμοστικό ερωτηματολόγιο, καθώς ανάλογα με τις απαντήσεις του μαθητή εμφανίζονται επιπλέον ερωτήσεις για να εξεταστεί ο βαθμός ενδιαφέροντος του μαθητή για συγκεκριμένες υποομάδες επαγγελμάτων
  • Υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης 30 επιπλέον υποομάδων επαγγελμάτων
  • Το ερωτηματολόγιο γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Μπορεί να γίνει μέσω οποιουδήποτε web browser τόσο σε desktops/laptops όσο και σε φορητές συσκευές με δυνατότητες αφής, όπως tablets/smartphones
  • Είναι εύκολο στη χρήση
  • Δίνει άμεσα αποτελέσματα
  • Είναι σύντομο (μέσος χρόνος συμπλήρωσης: 20’ – 30’)
  • Γίνεται έλεγχος της συνέπειας των απαντήσεων
  • Με την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου δίνεται αναλυτική έκθεση 30 σελίδων με σκιαγράφηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων και ενδεικτικά επαγγέλματα του μαθητή

Έτσι, ανοίγεται για τον κάθε μαθητή ο δρόμος για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην τόσο απαιτητική σημερινή αγορά εργασίας.

Στο τέλος της Α’ Λυκείου, οι μαθητές θα κληθούν να επιλέξουν κατεύθυνση, να κάνουν δηλαδή το πρώτο καθοριστικό βήμα με στόχο τις σπουδές τους και στη συνέχεια την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Πολλές φορές όμως, οι μαθητές είτε είναι καλοί σε πολλούς τομείς, είτε δεν αισθάνονται ώριμοι να επιλέξουν, είτε δεν έχουν την απαραίτητη πληροφόρηση και στήριξη για να πάρουν αποφάσεις. Συχνά μάλιστα, ενδεχόμενη χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να τους οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές.

Ωστόσο, ειδικά σε εποχή οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, δεν υπάρχουν περιθώρια για κατασπατάληση πόρων και χρόνου. Κατά συνέπεια, ο σωστός και έγκαιρος επαγγελματικός προσανατολισμός του μαθητή, εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και χρήμα, τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του και προφυλάσσει από την ψυχική και σωματική ταλαιπωρία μιας λανθασμένης επιλογής.

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου λοιπόν, θα κληθούν να απαντήσουν σ’ ένα ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, διάρκειας περίπου μισής ώρας, τα αποτελέσματα του οποίου θα τους διαφωτίσουν ως προς τους επαγγελματικούς τομείς στους οποίους δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς και για τα σχετικά επαγγέλματα.

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.