}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Το ΚΚΕ για την απώλεια του πρ. Δημ. Συμβούλου Μάκη Γεωργούτη

Το ΚΚΕ για την απώλεια του πρ. Δημ. Συμβούλου Μάκη Γεωργούτη

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή την Παρασκευή 14/1 ο κομμουνιστής Δημοσθένης (Μάκης) Γεωργούτης.

Ο συναγωνιστής Μάκης Γεωργούτης γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα. Πάλεψε σταθερά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και στο πλευρό του. Συνέβαλε δραστικά στην ανασύνταξη των κομματικών οργανώσεων μετά τη διάσπαση του 1991 και την διαπάλη με τον οπορτουνισμό και υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες στελεχικές θέσεις, ως γραμματέας της Κ.Ο.Β. Νέας Φιλαδέλφειας, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Βορειοδυτικών. Συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ στο χώρο των αργυροχρυσοχόων.

Για τη δράση και τη στάση του το Κόμμα τον ανέδειξε επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του ΚΚΕ «Δημοκρατική Συνεργασία» στις εκλογές του 1994, 1998, και 2002 και διετέλεσε επάξια δημοτικός σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας από το 1994 έως το 2002. Συνέχισε να στηρίζει με την υποψηφιότητα του τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έως και τις τελευταίες εκλογές.

Από κάθε μετερίζι υπερασπίστηκε την πολιτική και τις αρχές του ΚΚΕ. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στην υπεράσπιση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας από τα διάφορα σχέδια οικοπεδοποίησης και παράδοσης του στην επιχειρηματική δράση καθώς πάλεψε να υψωθεί αγωνιστικό ανάστημα «ενάντια σε όλους αυτούς που εκχωρούν και θέλουν να μετατρέψουν το Άλσος σε πάρκο με εμπορικές χρήσεις». Συνέβαλε στη διαμόρφωση της θέσης του ΚΚΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ, όπως και για τους πληγέντες από τους σεισμούς του 1999. Υπερασπίστηκε αποφασιστικά τα δίκαια αιτήματα των εργατών Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και συνολικότερα των εργαζομένων.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18/1 στις 2.30 μ.μ. στο νεκροταφείο Νέας Φιλαδέλφειας στον Κόκκινο Μύλο.

Η Κ.Ο.Β Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο του Βίκυ και τον γιό του Γιώργο.

Νέα Φιλαδέλφεια, 17/01/2022

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Συμπαράταξη Τομπόύλογλου: Διαχρονική πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. 

Συμπαράταξη: Πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την τραγωδία των Τεμπών – Συμμετέχουμε στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.