}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Δελτίο Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων και δράσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων ΝΦ-ΝΧ

Δελτίο Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων και δράσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων ΝΦ-ΝΧ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως Ένωση Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, παρακολουθούμε με ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία την κατάσταση που διαμορφώνεται με το άνοιγμα των σχολείων. Είναι προφανές ότι τα σχολεία ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Χωρίς κανένα μέτρο που θα μπορούσε να συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας. Η κατάσταση μάλιστα είναι εξαιρετικά ανησυχητική με βάση και την πολύ μεγάλη διασπορά και μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

Εδώ και ενάμιση χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονείς, καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές) προβάλλουμε μια σειρά από αιτήματα που θα συνέβαλλαν στην καλύτερη αντιμετώπισή της και θα μπορούσαν να αποφύγουν την τραγική κατάσταση που θυμόμαστε όλοι με τα αχρείαστα και πολύμηνα lock down καθώς και την τηλεκπαίδευση.

Καμία πρόθεση των αρμοδίων

  • για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών
  • για μείωση των μαθητών στις τάξεις έως 15
  • για διαρκή και δωρεάν ιχνηλάτηση μέσω pcr και rapid test για όλους
  • για προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας
  • για μέγιστη παροχή μέσων ατομικής προστασίας και υγιεινής (μάσκες KN95, αντισηπτικά κ.λπ ).

Ταυτόχρονα διατηρείται το απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό «πρωτόκολλο» του 50% +1 προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα.

Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν έχει ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο. Αντίθετα φαίνεται πως η μόνη «σπουδή» της είναι το πώς θα προχωρήσει η λεγόμενη «αξιολόγηση» και οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε έκτη δημοτικού και τρίτη Γυμνασίου, καθώς και η Τράπεζα Θεμάτων. Μαζί φυσικά με την πλήρη εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας που σηκώνει όλο το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας και βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άλλο απαθείς αυτή την κατάσταση. Η υγεία και η ασφάλεια  μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικείων τους είναι πολύτιμη και δεν χωρούν πειραματισμοί. Απαιτούμε άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Άλλωστε, εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε τα σχολεία να είναι ανοιχτά. Και αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια και αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους.

Η Ένωση Συλλόγων  Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συμμετέχει και καλεί  τους συλλόγους του Δήμου μας, στο συλλαλητήριο της Τρίτης 11 Γενάρη στις 17:30 έξω από το υπουργείο Υγείας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων νομού Αττικής. Παράλληλα καλούμε όλους τους συλλόγους Γονέων του δήμου μας να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και να μας ενημερώσουν άμεσα μέχρι την Πέμπτη 13 Γενάρη για την κατάσταση που θα επικρατήσει στα σχολεία μετά το άνοιγμα. Τέλος, καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων και τους Αντιπροσώπους  σε ανοιχτή σύσκεψη την Κυριακή 16 Γενάρη στις 18:30 το απόγευμα, ώστε να συνεκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα των δράσεών μας. Η σύσκεψη λόγω της πανδημίας θα είναι διαδικτυακή και θα σταλεί  link σύνδεσης.

 

 

 Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.