}
Αρχική / Slider / Βραβεύθηκαν οι μαθητές του διαγωνισμού με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Βραβεύθηκαν οι μαθητές του διαγωνισμού με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε στις 18/12, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.), η βράβευση των μαθητών σχολείων της πόλης μας που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς του  Δήμου με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς

  • «Εκφράζομαι, δημιουργώ, τιμώ τους ήρωες της επανάστασης του 1821», που αφορούσε τον διαγωνισμό ζωγραφικής και σχεδίου για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και τον διαγωνισμό ποίησης και δοκιμίου για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων,

και

  • «Μια Ηρωική Επανάσταση μέσα στους δρόμους», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την κα Ισμήνη Σακελαροπούλου, θεατρολόγο – σκηνοθέτη. Μία πρωτότυπη δράση στην οποία οι μαθητές των τάξεων Γ’ και ΣΤ’ δημοτικών σχολείων είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν δημιουργικά την προσφορά των αγωνιστών της επανάστασης του 1821, μέσω της δραματοποίησης και της κινηματογράφησης.

Σκοπός των διαγωνισμών αυτών ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ιστορική εποχή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και των ηρωικών αγώνων του Ελληνικού λαού για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και την απελευθέρωση της σκλαβωμένης πατρίδας, όπως ο αγώνας αυτός εκφράστηκε με τον ηρωισμό και τις θυσίες των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. & Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Χρήστος Κοπελούσος, και η Πρόεδρος της «Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ» Χριστίνα Σούκερη – Παπασταμάτη.

Ακολούθησε η παρουσίαση σύντομων βίντεο με τις δημιουργίες των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων μαθητών, καθώς και οι βραβεύσεις όλων των συμμετεχόντων με αναμνηστικούς επαίνους.

Ευχάριστη νότα στην εκδήλωση αποτέλεσε η παρουσίαση από μαθητές του 5ου και του 7ου δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας μικρών αλλά χαρακτηριστικών μουσικών αποσπασμάτων από την καλλιτεχνική τους προσπάθεια.

Τόσο ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος, όσο και ο Αντδήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης ευχαρίστησαν θερμά την Πρόεδρο του Δ.Σ. της «Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ» Χριστίνα Σούκερη – Παπασταμάτη για την προσφορά σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, του βιβλίου με τίτλο «ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που εκδόθηκε από την Λέσχη, τον Μάρτιο του 2021, με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Κεραμιδάς, ο πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πάρις Βεντήρης, διευθυντές σχολείων της πόλης μας καθώς και δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους.

Για άλλη μια φορά, συγχαίρουμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς και τους/τις εκπαιδευτικούς τους που τα ενθάρρυναν και τα ενίσχυσαν να συμμετάσχουν σε αυτούς.

 

 Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.